Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 50E - uszkodzenie, co robić?

adriano
    Guest

Domyślnie 50E - uszkodzenie, co robić?

stało się... po długich latach dobrej współpracy uszkodziłem ulubioną lustrzanke... wkładając kasete z filmem do aparatu coś hamowało, nie mogłem włożyć aż spróbowałem silniej i... ułamałem jeden z "czujników" - takich aluminiowych paciorków siedzących tam rzędem w pionie
    koledzy, poradzcie co robić? bawić się samodzielnie?
    oddać do serwisu?

pozdrawiam

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Domyślam się że chodzi ci o te od odczytywania kody DX? Bez nich aparat nie działa? Jak działa to wprowadź ręcznie ISO i po sprawie. Jednak lepiej oddać do serwisu....

adriano
    Guest

Domyślnie

dokładnie o te od odczytywania kodów DX, ale niestety to musiał być jakis strategiczny bo jak wkładam film to wogóle go nie widzi, ot w tym cały problem

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

aaa taki numer... to niestety pozostaje ci Żytnia i myślę że za grosze zrobią. Bo jak nie to sie chyba nie opyla. A i co nawet ci filmu nie przewija w ogóle go nie widzi??? Dziwne wg mnie czujni od przewijania filmu to jest ten na końcu zaznaczony na czerwono ale pewnie sie mylę...

Pozdrawiam Iktorn92

adriano
    Guest

Domyślnie

wkładam i nic... jakby filmu nie było,
    boje sie zeby nie zazyczyli sobie takiej kaski jak za caly aparat
    nigdy nie spodziewalem sie ze w ten sposob zostane zmuszony do przejscia na cyfre

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

nigdy nie spodziewalem sie ze w ten sposob zostane zmuszony do przejscia na cyfre

no widzisz... life is brutal.

Jak ci zawołają dużo to daj cynk ja swojego sprzedaje to może jak bardzo nie chcesz na cyfrę przechodzić.....

mam nadzieję że pomogłem.

adriano
    Guest

Domyślnie

wsparcie zawsze sie przyda
    pozdrawiam

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Poszukaj jakiegoś szpeca od naprawy lustrzanek, w większości dużych miast są tacy, niektóre uszkodzenia da się usunąć poza Żytnią.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Poszukaj jakiegoś szpeca od naprawy lustrzanek, w większości dużych miast są tacy, niektóre uszkodzenia da się usunąć poza Żytnią.
    Dokładnie. Na Żytniej ta naprawa może być kompletnie nieopłacalna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

adriano
    Guest

Domyślnie

wczoraj znalazlem cos takiego w Poznaniu, podczas wizyty zauwazylem ze chlopaki nie maja za duzo roboty(ta epoka cyfry)... a co za tym idzie pewnie za kazda robote biora 3xwiecej niz powinni (ale tylko sie domyslam, moze nie jest az tak zle), umowiony jestem na poniedzialek zobaczymy...
    ciekawe ile cos takiego moze kosztowac...

Uprawnienia umieszczania postów