Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 104

Wątek: Nowe logo forum - szybki konkurs artystyczny - bez nagród:)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Idziemy w dobrą stronę Mi się podoba, ale mimo wszystko wyrzuciłbym ten "podczerwony" aparat, a zamiast tego dał (ewentualnie, bo bez też jest dobrze - w końcu najważniejsze są zdjęcia, no nie? ;-)) jakąś normalną fotkę DSLR.

Hadson
    Guest

Domyślnie

fotke tez mozna dac. Bedzie fajnie. Tak przekrecona lekko w tle. Tylko ten slajd bym zawinoł. Ehhh...
    Pzdr All.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Usunąłbym kropkę na końcu dolnej linijki i jakoś może zaokrąglił tą przed "info". Ale prostota tego logo jest jego mocną stroną.

Edit. Może też tą czerwoną kreskę bardziej w prawo pociągnąć (ewentualnie zmniejszyć napis), żeby była ona bardziej autonomicznym elementem (troche jak u Akustyka).
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Usunąłbym kropkę na końcu dolnej linijki...
    Opamiętajcie się To nie może być tak, że jeden chce kropki, a drugi nie chce, bo się pozabijacie. A jeśli nawet dojdzie do consensusu, to wyjdzie skończony badziew, bo tak zawsze jest z wszystkim, co się podoba wszystkim! Baner (logo) musi być dziełem autorskim, takie jest moje zdanie.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jurek, tu nie chodzi o consensus, ale o ortografię. Po tytułach kropki nie ma.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mi się logo Hadsona w takiej postaci podoba w 100%. Tylko niech usunie kropkę po Canon

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Logo Hadsona jest niezle. Ale ma te wade ze jest krotkie. Czyli po prawej stronie bedzie dziura tak jak teraz. Proponuje 3 rozwiazania:

1. Dajemy nowe, krotkie logo, a po prawej dajemy pola "Nazwa uzytkownika", "Haslo" i przycisk "Zaloguj". Wywalamy ramke ponizej z napisem "CanonBoard" (po co ona tam jest? nazwa forum jest juz w logo!)

2. Dajemy na gorze dlugi banner siegajacy przez caly ekran (taki pomysl mial np. Kavoo) a reszte zostawiamy jak jest (Przyciski "Zaloguj", itd. ponizej w ramce "CanonBoard").

3. Jak w punkcie 2 ale wkomponujemy pola "Nazwa uzytkownika", "Haslo" i przycisk "Zaloguj" w banner po prawej stronie gornego rogu strony tak ze banner bedzie jednoczesnie tlem dla tych przyciskow. Ramke ponizej z napisem "CanonBoard" wywalamy bo bedzie pusta i niepotrzebna.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Logo Hadsona - nie wiadomo czemu - prezentuje tasme filmowa do analogowych kamer filmowych ;-) Po dodaniu kliszy fotograficznej i jej poziomym zorientowaniu logo nieco by sie wydluzylo.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

logo Hadsona dobre jest. tylko cos trzeba z napisem Canon poprawic, bo wyglada jakby po Bevel&Emboss literka C byla ciensza niz reszta liter. ale to akurat drobiazg

inne propozycje: przeniesc klatke na prawo i zadbac o odpowiedni odstep. minimalnie w tej wersji za gesto i zdaloby sie odrobine powietrza...
    www albo tez flickr

Hadson
    Guest

Domyślnie

Najlepszym rozwiązaniem byłoby zagięcie tego filmu wstawienie więcej kolorowych fajnych fotek z różnych galerii akurat Tomka Golinskiego była taka duża i te dwa wybrałem, (chociaż nie jestem zadowolony, że je przyciąłem te dwa fajne zdjęcia) i puszczenie tego filmu dołem pod napisami wzdłuż całego baneru od lewej na prawo… Ehhh… Ale to musze mieć chwilkę czasu i nie obiecuje że wyjdzie. Najlepiej było by zrobić to w 3D Maxie. i obrócić obraz pod odpowiednim kontem.
    Egzam się zbliża… Nieubłaganie. Chociaż wolałbym poświecić czas na robieniu loga a nie na nauce… Jak ja nienawidzę się uczyć… :/
    Ważne są też kolorki całego forum. Sugerowałbym znalezienie najlepiej skina jakiegos na phpbb.pl (jeśli forum będzie w phpbb). Najlepiej kolorystyce czarnej czerwonej białej. Zreszta zawsze to wszystko można szybko poprzerabiac.
    Moje forum medicineforum.net myśle ze było dosyc fajnie stonowane kolorystycznie i wszystko mniej wiecej pasuje. Chociaż robilem to wszystko ponad 2 lata temu. Tak samo tutaj trzeba się zdecydować na odpowiednie kolorki…
    Pzdr All.

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów