Ja w listopadzie kupiłem w Foto-ivy 70-200 f2.8 IS II. Miły kontakt, szybko zrealizowana przesyłka, jestem bardzo zadowolony, na pewno kupię jeszcze przed wakacjami 100mm macro L IS. Bardzo polecam.
Ja w listopadzie kupiłem w Foto-ivy 70-200 f2.8 IS II. Miły kontakt, szybko zrealizowana przesyłka, jestem bardzo zadowolony, na pewno kupię jeszcze przed wakacjami 100mm macro L IS. Bardzo polecam.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
Czy może mi ktoś wyjaśnić fenomen kupowania w sklepach "u Cichego", albo w tym?
Ceny są porównywalne (lub wyższe) niż w normalnych sklepach, gdzie towar można jednak zbadać organoleptycznie itd.
Czy w foto-ivy ten sam sprzęt jest lepszy, "przebrany", lub - jak u Cichego- "ostry"?
Jedynym rozsądnym wytłumaczeniem może być spora odległość między miejscem zamieszkania kupującego a sensownym sklepem (np. trzeba jechać pociągiem 2h), zwykłe lenistwo, pośpiech, lub braki w zaopatrzeniu "realnych" sklepów (co często się zdarza, niestety).
Oczywiście, nikogo nie odwodzę od kupowania sprzętu u wymienionych sprzedawców, jestem tylko ciekaw, dlaczego??
ceny niższe niż u Towersa? :-)
w przeciągu 15 miesięcy kupiłem tu 5d2, 85L, 35L, 100L, za każdym razem robiłem rozpoznanie rynku - Towers dawał najniższą cenę. Dodatkowy plus za błyskawiczną przesyłkę, sporo kupuję przez internet - nie tylko foto, ale i AGD, RTV - Foto-Ivy w porównaniu do innych załatwia to naprawdę błyskawicznie
no i jeszcze zaufanie...
Co do obsługi posprzedażnej - nie miałem okazji korzystać, dla mnie to też dowód, że nasz kolega jakiegoś chłamu typu refurbished nie sprzedaje
Igor58 - jeśli masz namiary na tańszych i solidniejszych - z chęcią wszyscy chyba poznamy?
v.1958 może słabo rozpoznałeś rynek, a może akurat Towers był w danym momencie najlepszy cenowo, ale ceny niższe niż u Towersa są możliwe :-) Co do błyskawicznej przesyłki i solidności - mogę tylko potwierdzić - sam dwukrotnie z tego korzystałem. Jednak dwukrotnie nie udało mi się skorzystać z jego oferty. Raz po prostu nie miał tego czego potrzebowałem. Za drugim razem nie był konkurencyjny cenowo.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
igor58 u Cichego nie kupowałem, to Ci nie wyjaśnię, ale skoro kupowałem u Towersa, to w tym wypadku mogę spróbować. IMO fenomen to sam Towers, sympatyczny gość, który dokładnie wie co sprzedaje, z którym można pogadać o sprzęcie i problemach związanych z fotografią, można uzyskać sensowną poradę, rozwiać swoje fotograficzne wątpliwości. Taka pogawędka to duża przyjemność, trzeba tylko trafić na chwilę kiedy Towers jest zdrowy i ma czas :-) Do tego dochodzi solidność i rzetelność handlowa i niejednokrotnie atrakcyjne ceny. Chwatit:-?
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 14-02-2011 o 20:42 Powód: Automerged Doublepost
6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...