Strona 57 z 77 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 768

Wątek: Proszę o opinię o sprzedawcy TOWERS = Foto-ivy

Dopiero zaczyna Awatar Zeeb
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Niezła reklama ten wątek(sam z niej skorzystałem) i z przyjemnościa dołączam do rzeszy zadowolonych klientów. Kompetencja i rzetelność na najwyższym poziomie!

Domyślnie

Ja ponad miesiąc temu wysłałem zapytanie o Canona 10-22, czy będzie możliwość jego sprowadzenia. Odpowiedzi do dziś nie uzyskałem, ale może to wina tego, że sprzedawca miał jakiś epizod związany z pobytem w szpitalu, bo ktoś tutaj wcześniej o tym wspominał. All in all, obiektyw kupiłem gdzie indziej...

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atlantel Zobacz posta
    Ja ponad miesiąc temu wysłałem zapytanie o Canona 10-22, czy będzie możliwość jego sprowadzenia. Odpowiedzi do dziś nie uzyskałem, ale może to wina tego, że sprzedawca miał jakiś epizod związany z pobytem w szpitalu, bo ktoś tutaj wcześniej o tym wspominał. All in all, obiektyw kupiłem gdzie indziej...
    No i popatrz ... jakbyś dał znać to bym sprzedał Ci swój .
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    A po czemu?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atlantel Zobacz posta
    Ja ponad miesiąc temu wysłałem zapytanie o Canona 10-22, czy będzie możliwość jego sprowadzenia. Odpowiedzi do dziś nie uzyskałem
    Faktycznie, od dłuższego czasu Towers nie ma w ofercie C10-22
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    gervee, też jestem ciekawy czemu chcesz sprzedać ten obiektyw?
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 23-05-2010 o 23:37 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Fajny jest nie powiem - szybko, cicho, szeroko. Jednak chyba bardziej mi zależy na pełnej klatce, którą muszę w jakiś sposób sfinansować. No chyba, że odpuszczę sobie pełną klatkę na rzecz dodatkowych szkieł .
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Domyślnie

Chciałem nówkę, więc to by raczej nie wypaliło ;]

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

sprzedaż sprzedażą. liczy się też obsługa po sprzedaży
    ...
    i tu muszę powiedzieć, że jestem Bardzo zadowolony.
    padła mi migawka w 40D przy przebiegu 30k.
    serwis wymienił - na inną o przebiegu 19k .....
    długo trwała walka z serwisem ale Towers wytargował dodatkowe 6mcy gwarancji za te naprawę.
    czapki z głów.
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

W związku z tym, że i pogoda lepsza się niedawno zrobiła, to zacząłem bardziej używać swój sprzęt.
    No i niestety pojawił się "drobny" problem. 5d2+50/1.4 z bliska ostrzył idealnie. Niestety, powyżej 3-4 metrów pojawiał się ogromny FF (ok. pół metra).
    Od kupna zestawu minęło już ponad pół roku, ale napisałem maila do Towersa.
    Następnego dnia oddzwonił prosząc o przesłanie rawów z odległości 1,2, 5 metrów. Tak też uczyniłem.
    Po 2 dniach Towers zadzwonił proponując wymianę szkła na nowe. Warunkiem było poczekanie około 10 dni.
    Obiektyw wysłałem w poniedziałek. We wtorek rano telefon - szkło dotarło, wszystko ok.
    W piątek - do drzwi dzwoni kurier z nowym szkłem (a miałem czekać 10 dni).
    Radość nie trwała długo - problem identyczny.
    W związku z tym, że było już dosyć późno, to zadzwoniłem w sobotę rano. Towers zaproponował, abym mu wysłał aparat z obiektywem. Ja wolałem jednak za kilka dni przyjechać osobiście (szybciej, sprawniej i bezpieczniej dla sprzętu).
    We wtorek stawiłem się w Krotoszynie. Towersa jeszcze nie było, ale pracownica zaproponowała kawę. Po niedługim czasie przyjechał Towers, a później małżonka.
    Kilka pierwszych strzałów pokazało, że problem jest. Podpięliśmy 35/2 - ostrzyła idealnie. To samo 85/1.8. Akurat na magazynie były jeszcze 2 sztuki 50/1.4. Jedna trafiała lepiej niż poprzednie, druga natomiast bezbłędnie.
    Sprzęt został wymieniony i działa wyśmienicie.
    Przy okazji podpiąłem też Ciamcianga 14/2.8

Moje wnioski. Dobrego sprzedawcę poznaje się nie wtedy, gdy jest wszystko ok, lecz gdy pojawiają się problemy. Jak widać Towers go rozwiązał bardzo sprawnie i z zaangażowaniem.
    Kontakt mailowy i telefoniczny - świetny.
    Kontakt osobisty - jeszcze lepszy.

Jeszcze raz polecam.
    PS. na foto-ivy.pl ceny są trochę niższe niż na alledrogo :wink:

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

MC_ jak ja Ci zazdroszczę... zdrowego rozsądku w wyborze sprzedawcy.

Kilka razy kupowałam u Towersa i zawsze było super. Raz zdażyła mi się wymiana szkła po kilku tygodniach . I absolutnie żadnych problemów - "Skoro z puszką nie gra, wymienimy..." - usłyszałam.

2 maja kupiłam nowe 35L, u kogoś innego - bo taniej było .
    Efekt jest taki, że mam kompletnie walnięte szkło, kilkaset km więcej na liczniku (żeby sprawdzić szkło na innych puchach), źle wypisany niemiecki paragon i o czymś takim jak wymiana czy zwrot, sprzedawca nie chce słyszeć, pomimo że informowałam go o problemach już po 2-3 dniach od zakupu.

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Moje wnioski. Dobrego sprzedawcę poznaje się nie wtedy, gdy jest wszystko ok, lecz gdy pojawiają się problemy. Jak widać Towers go rozwiązał bardzo sprawnie i z zaangażowaniem.
    Szkoda, że ja do takich wniosków musiałam dojść ... tracąc czas, pieniądze i nerwy.

Strona 57 z 77 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów