Podobnie jak wielu z Was, jestem w gronie osób zadowolonych z zakupu u Towersa. Decyzja podjęta na podstawie zawartych tu opinii. Bardzo cieszy mnie, że Towers jest jednym z nas i oferuje nam sprzęt, wsparcie oraz współpracę.
Podobnie jak wielu z Was, jestem w gronie osób zadowolonych z zakupu u Towersa. Decyzja podjęta na podstawie zawartych tu opinii. Bardzo cieszy mnie, że Towers jest jednym z nas i oferuje nam sprzęt, wsparcie oraz współpracę.
Kupiłem u Piotra, towersa; - 40D i S5 IS.
Czas realizacji ponad tydzień. Ale to nie był koniec.
40D - nowa puszka, z której jestem zadowolony.
Natomiast S5 IS był używany. Ślady eksploatacji na całym zestawie i do tego czyjeś prywatne zdjęcia na karcie, które zapomniano usunąć.
Co mnie w tej sytuacji również rozczarowało to to, że musiałem ponieść koszty przesyłki (kolejny raz) odsyłając wadliwy towar do towersa, który zgodził się wymienić aparat na nowy. Oczekiwałbym, szczerze mówiąc, innej postawy sprzedającego.
Dostałem też gratisy w pierwszej przesyłce - ładowarka + aku2100 powerbase, futerał na S5. Pokrowiec niestety nie został dopasowany (nie jest dedykowany) do tego aparatu.
Przy zakupach wspomagałem się, jak gro osób, także opiniami kolegów w tym wątku - zalecam jednak ostrożność i "chłodną głowę". Jak zawsze zresztą...
(Jakby kogoś interesowało S5 IS made in china, 40D japan)
Pozdr.
Ostatnio edytowane przez bon~zaj ; 23-11-2008 o 13:33
Jesli chodzi o czas realizacji, to wszystko sie zgadza, wymienialismy meile i szczerze w meilu przyznałem że zapomniałem o tej sprawie (przypomniałes mi o zamówieiu po 6 dniach - wiem ze to nie wyjasnia sprawy ale mogłes zadzwonic, napisac meila, PW, z przypomieniem duzo wczesnie, poniewaz ten nieszczesny S5is doszedł do mnie po 2 dniach od zamówienia) , za co przeprosiłem i dodałem gratis ładowarke, aku i futerał - nie rozumiem tylko stwierdzenia ze jest on niededykowany?? dopasowałem tak aby aparat idealnie miescił sie do pokrowca, a z tego co pamietam został jeszcze wystarczajcy luz na drobe akcesoria,
Powiedz moze zatem jakiej bys oczekiwał postawy?? zadzwoniłes do mnie po około 10 dniach od zakupu ze z 40D wszystko Ci gra ze nie ma problemów z ostrzeniem itp ( wspominałes ze kupowałes juz w kilku miejscach i zawsze cos nie grało ), i ze s5 nosi jakies slady uzywania i ze jestes z niego nie zadowolony ( byłem tym niezwykle zdziwiony - porposiłem o stosowne pismo - aby przedstawic dwód dla hurtownika ) poniewaz aparat szedł prosto od hurtownika i miał byc fabrycznie nowy( przyznaje ze nawet nie otwarłem pudełka bo nie widziałem takiej potrzeby), nie robiłem Ci jednak zadnych problemów i natychmiast zaproponowałem wymiane na inny egzemplarz ( poinformowałem jedynie że po tylu dniach zwrot gotówki nie bedzie juz możliwy) - co uczyniłem natychmiast i kolejna przesyłke pokrywałem juz na własny koszt, jako ze w mysl ustawy o prawach konsumenta zwrot towaru zawsze odbywa sie na koszt kupującego, tak tez zawsze czynie, wysyłka powrotna do klienta jest zawsze na koszt sprzedającego.
Jest mi przykro, ze pomimo natychmiastowej reakcji i moim zdaniem uczciwym postepowaniu w sprawie wymiany czy tez gratyfikacji za czas realizacj zamówienia dalej byłeś niezadowolony, wystarczyło napisac lub powiedzic że coś Ci nie pasuje, nie uczyniłeś tego zarówno telefonicznie jak i mailowo, nie wiem co było tego powodem, ale gdybys powiedział ze taki a taki sposob Ci nie pasuje napewno doszło by do porozumienia, tymbardziej ze zakupu dokonałes kilka miesiecy temu, a po dostaniu nowego s5is rozmawialismy i powiedziałes ze wszystko gra i jest oki......
Jak to mówia człowiek uczy sie na błędach, jesli chodzi o przeciagniecie wysyłki to był mój ewidentny błąd, przyznałem sie do niego i aby nie powtrarzac takich sytuacji w przyszłosci zakupiłem odpowiedni program monitorujący wysyłki,terminy i nadania, a towar od hurtownika otwieram teraz zawsze aby towar nowy był napewno zawsze nowy, bo nie chce przyjmować batów za czyjąś nieuczciwość.
Pzdr.
towers
Ostatnio edytowane przez towersivy ; 23-11-2008 o 15:18
Dodam jeszcze że przypadek z tym S5is był jedyny jaki spotkał mnie od ponad 17 miesiecy, czyli tyle ile zajmuje sie sprzedaża sprzetu foto, kompaktów sprzedaje jak na lekarstwo ( łącznie moze z 10 sztuk ) i sprzetu tego typu nigdy nie sprawdzałem, poniewaz bf,ff nie moze tam wystapic a najczesciej spotykany problem czyli hotpix reguluje gwarancja, choć po tym zdarzeniu kontroluje każda rzecz jaka dostaje z hurtowni, choć wierze w wyjasnienia hurtownika że aparat został omyłkowo do mnie nadany( bo zawsze czy to body, lampa, szkło czy inne akcesorium było fabryczne ) to aby dmuchac na zimne, profilaktycznie sprawdzam wszystko, a małpkami zajmuj sie teraz Bardzo niechetnie, a Pana Łukasza (bon~zaj) jeszcze raz Przepraszam zarówno za przeoczenie zamówienia jak i za komplikacje wynikające z s5is. Zaręczam że dokładam wszelkich starań aby każdy klient był zadowolony, a sprzet na który trzeba zdrowo pracować był najwyzszej jakosci.
Pzdr.
towers
jestem stałym klientem ..
odkąd kupiłem u niego pierwszy obiektyw .. nie kupuje sprzetu u nikogo innego ..
a trochę już o towersivy zakupiłem :
1d Mk3 , 24-70 2,8 , 70-200 2,8 , 135 2,0 , 17-40 4,0 .. wszytko z filtrami
jedynie na Marka trochę czekałem ..ale zostałem o tym uprzedzony .. bo aktualnie nie miał i musiał zamówić .. a reszta to dochodziła następnego dnia po telefonie (o ile dzwoniłem rano , lub 2 dni po jeżeli telefon wykonałem wieczorem), polecam !!
ps. wszystkie bez FF i BF
ps2. za każdym razem była możliwość dostania przykładowych zdjęć wykonanych danym obiektywem ..
Ostatnio edytowane przez ukasus ; 23-11-2008 o 18:05
Eos system
ja kupiłem u Piotra 2 piąteczki, szkiełka, lampę. Najmniejszych problemów.
Powiedzmy, że nie zauważyłem poprzedniego posta/odpowiedzi bo prowokuje trochę do polemiki, która chyba jest niepotrzebna na forum i nikomu nic dobrego by nie przyniosła.![]()
A jak wiesz, nie mam poczucia, że w czymś zawiniłem....
Doceniam fakt napisanej przed chwilą wiadomości/wyjaśnień na PW i telefonu jaki do mnie wykonałeś. Myślę, że wyjaśniliśmy sobie zdarzenia i ich pochodne jakie się pojawiły w tej sprawie. Przeprosiny przyjmuję.
Obecnie korzystam ile mogę z zakupionego sprzętu, mimo braku czasu na wszystko (taka praca). Oby służył jak najdłużej i dawał jak najwięcej satysfakcji.
Dobrze rozumiem, że każdemu może coś się sypnąć, każdy może mieć chwile słabości - najważniejsze umieć przyznać się do błędu i potrafić rozmawiać. Dlatego też mam do Ciebie nadal zaufanie i szacunek, że masz "sumienie" - czego innym często brakuje w tym pędzącym nie wiadomo gdzie i po co świecie.
Mam też nadzieję, że ta sytuacja przyczyni się do unikania podobnych w przyszłości i wszyscy na tym skorzystają...
Życzę sukcesów w działalności.
Pozdrawiam
ps. Za brak konsekwencji w asertywności sory, ale nie miałem już w pewnym momencie na nią ochoty....
wczoraj nabyłem dwie stałki, odbiór osobisty, wspólne przestrzelanie i miła rozmowa. polecam jak zawsze![]()
puszki + szkła + inne graty
I ja nabyłem jakiś czes temu C 17-55. Oczywiście wszystko załatwione bardzo pozytywnie. Teraz szykuję się do zakupu C 50 i wiem od kogo kupię.
Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8
Hmm.. A dziś konto 'towers' zawieszone.
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy