To byl moj pierwszy zakup u Towersa i wiem juz, ze nie ostatni. Szybki czas realizacji zamowienia, bardzo atrakcyjna cena oraz dobrze zabezpieczona przesylka i mozemy mowic o zakupach idealnych![]()
To byl moj pierwszy zakup u Towersa i wiem juz, ze nie ostatni. Szybki czas realizacji zamowienia, bardzo atrakcyjna cena oraz dobrze zabezpieczona przesylka i mozemy mowic o zakupach idealnych![]()
I ja dołączyłem do szerokiego grona zadowolonych klientów Towersa, 24-105 dobra cena, dobry kontakt, ekspresowa dostawa, czego można chcieć więcej.
Super sprzęt (40d+24-105+lampa) za bardzo dobrą cenę (rabat dla forumowiczów). Z czystym sumieniem polecam. Faktycznie (tak jak zauważyło to kilku forumowiczów powyżej) opakowanie przetrwało by atak bombowy w DHL-u :-)
Kolejne zakupy tylko u Towersa!
Mój pierwszy u Towersa zakup 580 EX II - wszystko OK![]()
Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub
no to i ja się dopiszę...
Wszyscy kupuja u Towersa Body, szkła, lampy, a ja zadzwoniłem z nietypowym pytaniem o konkretny plecak i w trakcie przesympatycznej rozmowy z nim dostałem bardzo ciekawą ofertę, jak również zostałem poinformowany o mozliwych niedogodnościach i ich powodach. Takich sprzedawców trzeba wyróżniac co tez niniejszym czynię i jeżeli wszystko pójdzie dobrze (towers potwierdzi dostępność artykułu) to w poniedziałek składam zamówienie.
Kupiłem już od tego sprzedawcy 2 obiektywy, 3 miesiące temu efs 60 macro i dziś EFS17-55IS.
Wszystko jak trzeba.
Dziękuję Towersivy![]()
Nie mogę w giełdzie więc zapytam tutaj: co dokładnie oznacza, że sprzęt jest "wyselekcjonowany"? Przez kogo/gdzie/wśród egzemplarzy u Ciebie/czy przez Ciebie u dealera/czy za taką "usługę" trzeba dopłacać?
Oznacza że został wybrany z kilku sztuk. I raczej nikt ze sprzedających nie dolicza sobie dodatkowo za to
Sprzęt jest selekcjonowany przez moją osobę, kupuje x sprzętu u hutrownika następnie całość ląduje na stole i jest sprawdzana pod względem pracy układu AF, czyli cyrki z FF i BF tyczy się to zarówno body jak i szkieł, jeśli coś mi nie pasi szkiełko lub body wraca do delera. Oczywiście taka "usługa" jest bezpłatna uważam że jest to w moim interesie aby każda osoba otrzymała w pełni sprawny, poprawnie funkcjonujący sprzęt.
Pzdr.