Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Problem z kartą CF

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja mam troche inne pytanie, niestety nigdzie nie znalazlem na nie odpowiedzi.

Dzisiaj w pralce znalazlem karte CF Kingstone Elite Pro 50x 2GB, zdjecia z niej niestety nie byly zgrane, czy ktos moze mial podobna sytuacje i czy uda mi sie jeszcze te zdjecia odzyskac?

Z gory dzieki za odpowiedz

Domyślnie

Witam.
    A ja mam inny problem ,potrzebuję kupić CF SanDisk 2G Extrim IV i nigdzie nie ma nowych ,
    ale znalazłem na Allegro , czy może mi ktoś podpowiedzieć czy to orginał czy nie , ptrzebuję kilka szt.
    Za podpowiedz z góry Dziękuję
    http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=401566158
    SanDisk EXtreme IV 2GB (401566158) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    To się podepnę pod wątek czy znacie jakieś dobre oprogramowanie do testowania karty podpiętej do czytnika (jakiś test zapisu i odczytu)?
    Eee... HD Tune? Używam i nie narzekam

Cytat Zamieszczone przez paster5 Zobacz posta
    Dzisiaj w pralce znalazlem karte CF Kingstone Elite Pro 50x 2GB, zdjecia z niej niestety nie byly zgrane, czy ktos moze mial podobna sytuacje i czy uda mi sie jeszcze te zdjecia odzyskac?
    Witam... Nie wiem czy coś z tego będzie, ale może warto spróbować wysuszyć kartę (ale nie na słońcu, tylko w warunkach pokojowych ) a następnie próbować odzyskać jakimś programem do odzyskiwania tego typu danych? Oczywiście przy użyciu czytnika kart.

Jak ja miałem problem z utraconymi danymi (może trochę inny), to użyłem programu BadCopy Pro i odzyskało, to co nie było kompletnie uszkodzone... Ale jest dużo tego typu programów

Ciężko powiedzieć jak może być w Twoim przypadku. To już zależy jak mocno została uszkodzona karta. Ale warto spróbować...
    Chociaż nie wiem, czy aby to nie wywoła to jakiegoś "zwarcia" czy coś Nie wiem Nie znam się Życzę szczęścia

Pozdrawiam.

Domyślnie

to i ja pozwole sobie podlaczyc sie do tematu:
    jakis czas temu pstrykalem zdjecia na imprezie no i nastepnego dnia zgrywam je na kompa i mniej wiecej 2/3 zdjec nie otwiera sie. widze, ze sie zgraly ale nie moge ich otworzyc. wlozylem karte (sandisk 2gb extreme III) do aparatu a ten mi mowi, ze CORRUPTED FILE. te foty, ktore moglem obejrzec w kompie moglem obejrzec rowniez w aparacie ale tych drugich za cholere. zgralem foty na kompa i oddalem karte do serwisu canona na zytnia w Wawie. za 30zl odzyskali mi foty. co ciekawe, po odzyskaniu niektore z tych zdjec, ktore przedtem moglem swobodnie ogladac jest teraz zniszczona, np sa do polowy szare, albo maja jakies straszne zaklocenia (dziwne linie).
    na pytanie co bylo nie tak z karta serwisant odpowiedzial mi, ze byl blad w komunikacji pomiedzy karta a kompem. sprawdzilem czytnik (czyli skopiowalem dane z innych kart) i dziala poprawnie. do tego pan serwisant stwierdzil, ze on uzywa sandiska od zawsze i nigdy problemu nie mial. jednym slowem dal mido zrozumienia, ze nie slyszal i nie dopuszcza do swojej mysli, ze karta moze sie uszkodzic. powiedzial, ze moge spokojnie jej dalej uzywac ale ja swoje wiem

kupilem dzis druga karte - Kingstona 4gb x133. zdalem sie na opinie znajomych. pytanie jednak co zrobic z zepsuta karta. kupilem ja rok temu, nie mam paragonu (oczywiscie). czy ktos z Was ma moze mozliwosc wymiany jej na gwarancji? Chetnie zamienie sie na np karte 1GB jezeli ktos z Was moze sobie moja uszkodzona karte wymienic...
    5DII, 85mm 1.8, 16-35 2.8L, 50 1.4, 30D, Sigma 30mm f/1.4, 430EX.
    Wciaz zielony jak trawa na wiosne, ale uwaga- szybko sie ucze

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów