Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Problem z kartą CF

dymol
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No to wsadź ją gdzieś indziej a nie tylko do aparatu. Najlepiej do czytnika i spróbuj w czytniku spod komputera sformatować.
    Inne karty CF dobrze działają w aparacie?
    Chciałem sprawdzić ale niestety nie znam nikogo kto by posiadał ową kartę. Za kilka dni powinna przyjść sandisk Ultra II 1gb i wtedy się zobaczy czy to czasami nie aparat coś knoci ale jak go kupowałem to sprzedawca pisał że aparat śmiga jak igła...

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

nie masz nikogo wśród znajomych czy przyjaciół kto ma komp z czytnikiem lub ma sam czytnik do pożyczenia????
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Skoro ultra II jest w drodze, to poprostu kup czytnik, podłącz do kompa.
    20zł nie majątek, a i tak nie masz specjalnie wyjścia. Tak czy inaczej, bazowanie na kabelku to kiepskie rozwiązanie.
    C-F-K - forever

dymol
    Guest

Domyślnie

Właśnie tak zrobię. Ale niech tylko ultra przyjdzie i zobaczę o co mu chodzi...

dymol
    Guest

Domyślnie

Jeden z kumpli jednak posiada cf'a. Niestety też nie chce działać. A jeśli to czytnik w aparacie jest uszkodzony? Ile by kosztowała naprawa?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Ze względu, że jestem wątkotwórcą i miałem problemy z kartą CF to teraz, po pewnym czasie napisze w skrócie (może się komuś to kiedyś przyda, a poza tym należy się wyjaśnienie sprawy ):

1. Kingston 2gb Elite pro (chyba) - błąd - oddana
    2. Gwarancja - wymiana na nową (tą samą) - błąd - ten sam - oddana
    3. Tak samo jak w punkcie drugim, z taką różnicą, że zażądałem zwrotu pieniędzy.

4. SanDisk Extreme III 2GB (kupiona w tym samym sklepie) - już dobre 4-5 miesięcy bezawaryjnie 0 błędów, 0 uszkodzonych danych - 100% sprawności, wygoda w użytkowaniu - nieporównywalna

Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yooli Zobacz posta
    Ze względu, że jestem wątkotwórcą i miałem problemy z kartą CF to teraz, po pewnym czasie napisze w skrócie (może się komuś to kiedyś przyda, a poza tym należy się wyjaśnienie sprawy ):

1. Kingston 2gb Elite pro (chyba) - błąd - oddana
    2. Gwarancja - wymiana na nową (tą samą) - błąd - ten sam - oddana
    3. Tak samo jak w punkcie drugim, z taką różnicą, że zażądałem zwrotu pieniędzy.

4. SanDisk Extreme III 2GB (kupiona w tym samym sklepie) - już dobre 4-5 miesięcy bezawaryjnie 0 błędów, 0 uszkodzonych danych - 100% sprawności, wygoda w użytkowaniu - nieporównywalna

Pozdrawiam
    Pozwolę sobię na odrobinę ironii/złośliwości: "a nie pisałem?" Twoje problemy z Kingstonami wcale ale to wcale mnie nie dziwią, używanie akurat tych kart pamięci uważam za odmianę sportu ekstremalnego. Z tegoż samego powodu także obchodzę szerokim łukiem ich pendrivy, aczkolwiek używam (z powodzeniem i bez najmniejszych problemów) ich pamięci do PC. Bezproblemowość Sandiska też mnie w żaden sposób nie zaskakuje.

PS. Dzięki że podzieliłeś się rezultatem walk.
    Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AbrahaM Zobacz posta
    Pozwolę sobię na odrobinę ironii/złośliwości: "a nie pisałem?" Twoje problemy z Kingstonami wcale ale to wcale mnie nie dziwią, używanie akurat tych kart pamięci uważam za odmianę sportu ekstremalnego. Z tegoż samego powodu także obchodzę szerokim łukiem ich pendrivy, aczkolwiek używam (z powodzeniem i bez najmniejszych problemów) ich pamięci do PC. Bezproblemowość Sandiska też mnie w żaden sposób nie zaskakuje.

PS. Dzięki że podzieliłeś się rezultatem walk.

Ano, pisałeś Mimo wszystko chciałem dać szansę Kingstonowi. Zwłaszcza, że znam kilka osób, które używają ich kart i działają...
    No ale jakby nie było, Kingston dla mnie to już przeszłość i w ogóle nie żałuję.
    Dzięki Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To się podepnę pod wątek czy znacie jakieś dobre oprogramowanie do testowania karty podpiętej do czytnika (jakiś test zapisu i odczytu)?
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    To się podepnę pod wątek czy znacie jakieś dobre oprogramowanie do testowania karty podpiętej do czytnika (jakiś test zapisu i odczytu)?
    Godny polecenia jest program CardTest, wersja bodajże 1.2. Umożliwia wykonanie testu zapisu, odczytu oraz skanu w poszukiwaniu uszkodzonych sektorów.
    EOS + Speedlite

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów