nie masz nikogo wśród znajomych czy przyjaciół kto ma komp z czytnikiem lub ma sam czytnik do pożyczenia????
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Skoro ultra II jest w drodze, to poprostu kup czytnik, podłącz do kompa.
20zł nie majątek, a i tak nie masz specjalnie wyjścia. Tak czy inaczej, bazowanie na kabelku to kiepskie rozwiązanie.
C-F-K - forever
Właśnie tak zrobię. Ale niech tylko ultra przyjdzie i zobaczę o co mu chodzi...
Jeden z kumpli jednak posiada cf'a. Niestety też nie chce działać. A jeśli to czytnik w aparacie jest uszkodzony? Ile by kosztowała naprawa?
Ze względu, że jestem wątkotwórcą i miałem problemy z kartą CF to teraz, po pewnym czasie napisze w skrócie (może się komuś to kiedyś przyda, a poza tym należy się wyjaśnienie sprawy):
1. Kingston 2gb Elite pro (chyba) - błąd - oddana
2. Gwarancja - wymiana na nową (tą samą) - błąd - ten sam - oddana
3. Tak samo jak w punkcie drugim, z taką różnicą, że zażądałem zwrotu pieniędzy.
4. SanDisk Extreme III 2GB (kupiona w tym samym sklepie) - już dobre 4-5 miesięcy bezawaryjnie0 błędów, 0 uszkodzonych danych - 100% sprawności, wygoda w użytkowaniu - nieporównywalna
Pozdrawiam
Pozwolę sobię na odrobinę ironii/złośliwości: "a nie pisałem?"Twoje problemy z Kingstonami wcale ale to wcale mnie nie dziwią, używanie akurat tych kart pamięci uważam za odmianę sportu ekstremalnego. Z tegoż samego powodu także obchodzę szerokim łukiem ich pendrivy, aczkolwiek używam (z powodzeniem i bez najmniejszych problemów) ich pamięci do PC. Bezproblemowość Sandiska też mnie w żaden sposób nie zaskakuje.
PS. Dzięki że podzieliłeś się rezultatem walk.
Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95
To się podepnę pod wątek czy znacie jakieś dobre oprogramowanie do testowania karty podpiętej do czytnika (jakiś test zapisu i odczytu)?
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień