Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Zakup Uszkodzonego Obiektywu

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie Zakup Uszkodzonego Obiektywu

Witam wszystkich,
    Jestem nowy na forum. Mam dylemat, czy kupić uszkodzony obiektyw (cena jest atrakcyjna). Opis aukcji: Canon 75-300 4-5.6 IS USM-USZKODZONY stan wizualny b.dobry,szkla czyste,uszkodzenie polega na zawieszaniu-blokowaniu body ,mozna wykonac kilka zdjec 10-20 i stop -prawdopodobnie elektronika. Z góry dziękuję za jakieś sugestie.
    Ostatnio edytowane przez terminator ; 17-10-2007 o 19:21

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Pewnie jest to ERR99, ale to trochę wróżenie z fusów-opisu, tutaj masz koszt naprawy dla kit-a. Podejrzewam, że im droższe szkło tym droższa jego naprawa - sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcesz się w to bawić czy nie lepiej poczekać i uzbierać na nówkę z gwarancją, albo chociaż działającą używkę.

Mi by się nie chciało.
    N

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja bym uszkodzonego nie kupiła

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ja bym nie ryzykował... gdyby było warto naprawiać to szkło pewnie sprzedający nie wystawił by go na aukcji tylko oddał do serwisu (i potem ew sprzedał)...

Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    Witam wszystkich,
    Jestem nowy na forum. Mam dylemat, czy kupić uszkodzony obiektyw (cena jest atrakcyjna). Opis aukcji: Canon 75-300 4-5.6 IS USM-USZKODZONY stan wizualny b.dobry,szkla czyste,uszkodzenie polega na zawieszaniu-blokowaniu body ,mozna wykonac kilka zdjec 10-20 i stop -prawdopodobnie elektronika. Z góry dziękuję za jakieś sugestie.
    Witaj Terminator, a zepsuty pistolet byś kupił?
    To z czego byś strzelał ?

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Sądząc po tym, że ktoś już licytuje to "super tanio" nie będzie. Nie masz gwarancji jak długo Ci to szkło pośmiga. Gostek pisze ze 10 - 20 zdjęć, ale liczba to może zmaleć do zera albo będzie zawieszać sprzęt w najmniej odpowiednim momencie.
    Trzeba też rozważyć opcję, że nawet body może ci uszkodzić.

Wg. to zamiast ładować w ten kadłubek kasę to przeznaczyłbym te pieniądze na wpłatę własną przy ratach na nowe szkło !

IMHO nie kupowałbym na Twoim miejscu.
    Canon 50D + dodatki

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Ja też odradzam. Miałem obiektyw, który generoweł error99 i powiem, że to żadna przyjemność. Mój był o tyle lepszy od licytowanego, że wieszał aparat od danej ogniskowej - przy czy cały czas 'martwota' postępowała i miałem coraz mniejszy zakres. Tak może być tu, że liczba zdjęć będzie cały czas maleć...

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Przyznam, że wyłuszczyliście wszystkie moje obawy, a więc to, że ktoś był ze szkłem w serwisie i naprawa się nie opłaca oraz ewentualność uszkodzenia body.
    SAM zabiłeś mnie tym pistoletem
    __________________________________________________ ____
    " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
    chyba że... muszą zbudować drogę."

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    Przyznam, że wyłuszczyliście wszystkie moje obawy, a więc to, że ktoś był ze szkłem w serwisie i naprawa się nie opłaca oraz ewentualność uszkodzenia body.
    SAM zabiłeś mnie tym pistoletem
    No nie przesadzaj, przecież był uszkodzony. :rolleyes:
    Widzę, że jeszcze palcami trochę ruszasz.:-D
    Chociaż może już niedługo, bo stare ludowe przysłowie mówi, że "każda strzelba raz w roku sama strzela".

Coś już napisał Awatar beetle4
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Kupilem 70-300 IS wlasnie z taka wada. Roznica jest taka ze sprzedajacy nie wiedzial o uszkodzeniu bo jego korpusem obiektyw dzialal normalnie. Naprawa kosztowala ponad 700 zl i polegala na wymianie calego zespolu zyroskopow.
    Dodam tylko jeszcze ze naprawa zostala przeprowadzona na koszt sprzedajacego i ciesze sie wpelni sprawnym obiektywem.
    |EOS Canon 1D MKIII | Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG | Sigma 70-200mm/f2.8 | Canon 50/f1.8 | Sigma 12-24mm/f4.6-5.6 DG| YN-622 |580EXII |

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów