Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Wątek: Co robić z kalibracją 30D?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Bardzo madre jesli zalezy nam na zabawie a nie na rozwiazaniu problemu.

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

jeśli nic się nie zyska z canonem to bedzie to zbiór czegos na czym inni będą się że tak powiem uczyli i bazowali, ktos kto pierwszy raz pojedzie do serwisu bedzie wiedział jak się tam zachować

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    ja proponuję jeszcze moze stworzyć kategorie na forum "Serwis Canona" i ty bedziemy tworzyc wątki potepiające i wychwalające, co na to moderatorzy?
    Wystarczy wątek (a kilka już jest) w podforum 'Co? Gdzie? Za ile?' (naprawy jak najbardziej pasują do tej kategorii).
    A i tak ew. decyzja należy do Hazana - moderatorzy nie maja uprawnień zmiany struktury forum.

Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

ok więc nic z tym nie róbmy- róbcie, a canon niech dzięki nam ma sie dobrze i spija śmietankę

Uzależniony

Domyślnie

ErnestPierwszy zaproponował iz może tym tematem się zając - dzieki za przyjecie wyzwania - wiele osob z pewnoscia to docenia.
    Osoby które nie wierza ze cos mozna zrobic moze niech poczekaja na ew. wynik takiej akcji a nie z góry zakładaja ze nie warto i ze to nie ma sensu - bo tak to z pewnoscia sie nic dobrego nie zdarzy.
    Czekamy Ernest na Twoja propozycje od czego mozna zaczac - moze od zalozenia specjalnego watku i zebrania tam konkretnych uwag- jak proponuje Vitez?
    Moze inni tez zaproponuja swoj pomysl na te akcje.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wystarczy wątek (a kilka już jest) w podforum 'Co? Gdzie? Za ile?' (naprawy jak najbardziej pasują do tej kategorii).
    A i tak ew. decyzja należy do Hazana - moderatorzy nie maja uprawnień zmiany struktury forum.

Bez przesady, nie zależymy w 100% od szefa forum, bo każdy z nas może pisać bezpośrednio do centrali w Japonii, i wtedy mamy (prawie) gwarancję, że wadliwe działanie Canon Polska zostanie dostrzeżone.
    O nie zawsze prawidłowej działalności Canon Polska czytałem już wiele razy, przy różnych okazjach, i w końcu ktoś z nas może temu położyć kres !!!
    Opinia wielu osób z reguły przeważa nad opinią jednostek, przynajmniej w dłuższej perspektywie.
    Centrala może po prostu jednym ruchem zamienić nieskutecznych pracowników na nowych (może lepszych), kto wie ?
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym od razu napisał "pismo" do Canon Japan z opisem sytuacji i dopiero gdy CJ wyraziłby chęć pomocy to kombinowałbym z wątkami.
    Gotowy list w 2 językach (polskim dla CP i angielskim dla CJ) możnaby powysyłać do osób "poszkodowanych" przez serwis w celu podpisania: imię, nazwisko, numer puszki, numer szkieł.
    Ten wątek można przemianować na "Kalibracja protest" lub coś w tym rodzaju i podłączyć wszystkie podobne wątki.
    Albo przenieść do już istniejącego wątku o serwisie na Żytniej - jest przeciez taki... i już.
    Pismo jest najważniejsze.

Cały czas mam jednak wątpliwości co do CJ. Polska, jak już pisnao na forum, jest NANOrynkiem i problem np. 100 osób, nie jest żadnym problemem...

Ale zobaczcie ile czasu trwało, aż CJ przyznał się do problemów z AF w 1DmIII, ile było dyskusji, że to wina użytkownika... Jednak (!) upór jednego gościa Roba Galbraitha w końcu zadziałał Może i nam się uda
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 08-11-2007 o 00:14

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Ja bym od razu napisał "pismo" do Canon Japan z opisem sytuacji i dopiero gdy CJ wyraziłby chęć pomocy to kombinowałbym z wątkami.
    Gotowy list w 2 językach (polskim dla CP i angielskim dla CJ) możnaby powysyłać do osób "poszkodowanych" przez serwis w celu podpisania: imię, nazwisko, numer puszki, numer szkieł.
    Ten wątek można przemianować na "Kalibracja protest" lub coś w tym rodzaju i podłączyć wszystkie podobne wątki.
    Albo przenieść do już istniejącego wątku o serwisie na Żytniej - jest przeciez taki... i już.
    Pismo jest najważniejsze.

Cały czas mam jednak wątpliwości co do CJ. Polska, jak już pisnao na forum, jest NANOrynkiem i problem np. 100 osób, nie jest żadnym problemem...

Na pociechę powiem Ci, że w sprawie, którą kiedyś wygrałem z firmą Casio, pisałem do centrali w Japonii z jednego z krajów afrykańskich, gdzie wówczas przebywałem.
    I jednak wygrałem.
    Tak więc kto walczy, ten czasem wygrywa, a kto godzi się z indolencją, ten - oczywiście - nigdy niczego nie wygra. :-D
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Bez przesady, nie zależymy w 100% od szefa forum, bo każdy z nas może pisać bezpośrednio do centrali w Japonii, i wtedy mamy (prawie) gwarancję, że wadliwe działanie Canon Polska zostanie dostrzeżone.
    Moja odpowiedź dotyczyła propozycji utworzenia osobnej kategorii na forum - to może być zrobione tylko przez "szefa" forum, a nie do kogo w szefostwie Canona eskalować problemy z serwisem .

Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

no to szef forum nie dryśnie nam wątek i już

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów