Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: Co robić z kalibracją 30D?

Uzależniony

Domyślnie

1507 - podzielam Twoj pomysł - pisałem w poście nr 17 tego wątku o tym.
    Moze ktoś zbierze dowody złej działalności i wyśle gdzie trzeba takie informacje?
    Jest to sytuacja wręcz tragiczna gdy nie ma serwisu który może naprawic/uregulowac body lub szkło i któremu nie mozna zaufac iż zrobia swoja pracę poprawnie.
    Aż sie prosi o powstanie konkurencji lub poprawę działania słynnej Żytniej!!!
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

więc ja zacząłem pierwszy wysłałem mailem link z tej dyskusji z opisem do Canon Polska na ogólny, oraz do osoby odpowiedzialnej za serwis w Canon Polska i na wspaniałą Żytnią, panowie zapraszam do pisania, może ktoś się pokusi i zbierze wszystkie posty na temat serwisu które były poruszane gdziekolwiek na forum i wrzuci tu jako linki, niech zacznie sie batalia o poprawę jakości obsługi w serwisie na Żytniej!!!!!!!!!

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Pieknie - idea zaiste sluszna, tylko nie wiem czy wiesz, ze Canonowi tak zalezy na tym co MY sadzimy i kim jestesmy, ze nie chce nawet przyczynic sie do utrzymania tego forum (zreszta jedynego forum Canona w Polsce!).

Forum, ktore juz ktos zalozyl (uklon do Hazana), ktore widac jak funkcjonuje i ilu ma stalych czytelnikow... ale Canonowi nie zalezy i nie chce sie w to bawic.

Uzależniony

Domyślnie

Pikczer,
    czy masz na mysli Canon Polska czy szerzej?

Siła takiego forum w sensie popularyzaowania marki jest IMHO bardzo silna.

Kazda (no moze wiekszosc ) firma ponosi czasem nie małe nakłady na promocje, reklame itd
    - Moze problem tkwi w uświadomieniu co niektórych ludzi lub w odpowiednim sprzedaniu tej idei (forum) - badz co badz w mojej ocenie z korzyscia dla Canona.

PS
    Podpisuje sie pod mottem - warto zawsze o tym pamietac...
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    czy masz na mysli Canon Polska czy szerzej?
    Canon Polska??? A co oni maja za interes zeby podniesc jakosc uslug w JEDYNYM serwisie na Polske??? Masz jakies wyjscie? Tych co wysla poza kraj, na palcach reki policzyc.
    Siła takiego forum w sensie popularyzaowania marki jest IMHO bardzo silna.
    I co - namowisz ludzi na forum zeby na zlosc serwisowi Canona - Nikona kupowali? Czy myslisz, ze trafisz do tych co sie zastanawiaja nad zakupem? Prosze - wybacz, ale to nonsens. Serwis Mercedesa w Polsce jest jednym z najgorszych nie piszac o bezpieczenstwie (czyt. kradziez S-klasy Wisniewskiego) i co? Ile Meroli u nas jezdzi? Poza tym wejdz na strone www Zytniej (czyt. serwisu Canona;-) ) i zobacz jakie marki obsluguja... no comments. Dlatego mysle, ze na kilku niezadowolonych Kowalskich nie za bardzo im zalezy.
    Kazda (no moze wiekszosc ) firma ponosi czasem nie małe nakłady na promocje, reklame itd
    Noooo.... a ile reklam w telewizji widzisz Canona albo Nikona? Poza tym co mowic o reklamie jak Canon jak do tej pory w lustrzankach moze jeszcze spac spokojnie a compakty to nie ten serwisowy problem.

Uzależniony

Domyślnie

Może snuję sobie zbyt nierealne życzenia i Ty masz rację, lecz uważam iż w sytuacji gdy nie będzie żadnej reakcji i chociażby próby zmiany tego stanu rzeczy( który chyba sie zgodzisz iż nie jest normalny ) to po stronie Canona nic się wydarzyc/zmienic nie może.
    Rozumiem iż monopol to fajna sprawa dla każdego producenta, ale nie jest on zazwyczaj wieczny i nadal nie wierzę że w centrali Canona (z tego co napisałeś nie w Polsce) nie zależy im na promocji i reklamie.

Nikogo nie namawiałem do zmiany na inny sytem z powodu złego serwisu wręcz odwrotnie - aby uzytkownicy Canona byli bardziej zadowoleni zaproponowałem podjąc jakąś próbę/reakcję niezadowolonych klientów/uzytkowników jedynego serwisu - nie będzie to duzo kosztowało a spróbowac mozna - wówczas możliwe iż potwierdzi się co napisałeś w co ja jakoś (może naiwnie)nie mogę do końca uwierzyc.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Dlatego - jesli ktos czuje sie na silach, wie gdzie/do kogo kierowac taki postulat zeby cos zmienic i uwaza, iz to ma sens... prosze bardzo. Niech powie co ma zamiar zrobic, napisze postulat/list a chetni sie podpisza, bo takie gadanie, moze by... a jesli... sadze, ze warto... - nic nie daje. Ja nie czuje sie na silach/mozliwosciach i nie mam pojecia co i gdzie, ale rowniez chetnie sie podpisze.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Dlatego - jesli ktos czuje sie na silach, wie gdzie/do kogo kierowac taki postulat zeby cos zmienic i uwaza, iz to ma sens... prosze bardzo. Niech powie co ma zamiar zrobic, napisze postulat/list a chetni sie podpisza, bo takie gadanie, moze by... a jesli... sadze, ze warto... - nic nie daje. Ja nie czuje sie na silach/mozliwosciach i nie mam pojecia co i gdzie, ale rowniez chetnie sie podpisze.

CANON Polska jest jednym z kilkudziesięciu oddziałów krajowych tej firmy na świecie i raczej jednym z mniej ważnych i - sądząc z odgłosów na tym forum -nie działającym najlepiej.
    Myślę jednak że w rażących przypadkach trzeba po prostu pisać do Centrali firmy Canon w Japonii, a na pewno przyniesie to skutek.

Kiedyś miałem problem z jakimś detalem do sprzętu Casio i krajowy oddział po prostu regularnie ignorował moją korespondencję.
    Napisałem do Tokio i po niedługim czasie sprawa została załatwiona.

Podobnie było z reklamacją tv marki Panasonic. Dopóki pisałem grzeczne listy do Pansonic Polska, to mnie olewano, ale gdy podałem adres na który napiszę następny list, to sama pani dyrektor niezwłocznie zareagowała.:grin:

Po prostu krajowe oddziały nawet najbardziej renomowanych firm światowych nie zawsze działają zgodnie ze standardami światowymi.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Ja chętnie się tym zajmę. Napisałem fax do Canon Europe i następnego dnia juz do mnie dzwonił przemiły pan z CP z zapytaniem co i jak...
    Od niego się dowiedziałem, że krótko mówiąc, mogę sobie narzekać na jakość serwisu, jeśli testuję body z nieoryginalnym obiektywem Canona.

Więc jak mamy pisac postulat/skargę itp. to zapraszam osoby niezadowolone wyłącznie ze sprzetu canona. Inaczej nas ZLEJĄ Ciepłym Moczem

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

ja proponuję jeszcze moze stworzyć kategorie na forum "Serwis Canona" i ty bedziemy tworzyc wątki potepiające i wychwalające, co na to moderatorzy?

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów