Wady Tamrona to mydło na pełnej dziurze (szybko ustępuje) oraz powolny i głooośny focus. Optycznie Canonowi nie ustępuje, a nawet gdzieniegdzie trochę przewyższa. Tak więc jeśli nie przeszkadza Ci fotografowanie wiertarką to Tamron może nie być zły![]()
Wady Tamrona to mydło na pełnej dziurze (szybko ustępuje) oraz powolny i głooośny focus. Optycznie Canonowi nie ustępuje, a nawet gdzieniegdzie trochę przewyższa. Tak więc jeśli nie przeszkadza Ci fotografowanie wiertarką to Tamron może nie być zły![]()
Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam
Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.
Tak naprawde to zalezy mi na Canonie i to wlasnie jego chce kupic, ale w calej Warszawie go nie ma, a w jednym miejscu co znalazlam to kosztowal 2300zl, to lekka przesada jesli w innych miejscach sprzedaja po 1900-2000zl i ta cene jestem w stanie zaplacic. Czy tamron jest tak wolny jak sigma??? w sumie zalezaloby mi na szybkim obiektywie
A kupic moge tylko jutro bo w piatek o swicie wyjezdzam! No i chcialambym miec ten obiektyw na wyjazd, ale teraz juz nie wiem czy brac Tamrona
Jeszcze jutro moglabym jechac po Canona, gdybym tylko wiedziala gdzie jestMoze jeszcze do jutra sie gdzies znajdzie nadal mam nadzieje.
EOS 350D + kit /EOS 50 D/ 70-300 IS USM, 50 1.8, Canon EF 100mm f/2.8 USM MACRO, Canon EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM
Sprawdzilas tego linka co Ci podalem z aukcja Allegro?
w razie jakbys przegapila:
http://www.allegro.pl/item256776129_...d_5d_400d.html
Cena wydaje sie byc ok, pod nosem masz i pewnie odbior wskazany. Nie sadze zeby byl uszkodzony czy mial jakie inne wady. Kilka osob kupowalo i pozytywne wrazenia wynioslo.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Jarek
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Faktycznie przegapilam ten link z allegro. Jutro tam zadzwonie bo dzis juz nikt nie odpowiada. Tylko zastanawiam sie ile czasu ten obiektyw byl uzywany, czy to ze ma polroczna gwarancje tzn, ze ktos uzywal go pol roku? I ciekawe czemu go oddal. Tak naprawde wolalabym nowy, bylabym spokojniejsza. I naprawde oferowano mi za 1900 zl obiektyw Canona (sklep Internetowy ale mozna bylo odebrac osobiscie) tylko, ze sie skonczyly i moze w piatek beda hehe, a ja nie moge czekac![]()
EOS 350D + kit /EOS 50 D/ 70-300 IS USM, 50 1.8, Canon EF 100mm f/2.8 USM MACRO, Canon EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM
No i tu masz problem. Ja mialem podobna sytuacje i tez musialem 200 zl przeplacic zeby miec obiektyw "na wczoraj" .
Jesli chodzi o powody oddania moga byc naprawde rozne. Osoba ktora go oddala mogla np. zakupic sobie obiektyw macro o dluzszej ogniskowej, mogla stwierdzic ze fotografia makro to nie jest w koncu to co ja zajmuje, mogla tez oddac bo bardzo potrzebuje kasy (jakbym byl w potrzebie to tez pewnie oddalbym 100 2.8 niz 70-200 L) i mogla oddac z kilkinastu roznych powodow i wcale to nie oznacza ze obiektyw nie dziala albo cos niedobrego sie z nim stalo.
Ja kupilem nowiutka sigme 15 2.8 Fisheye na Allegro za 800 zl (nowa 1600) tylko dlatego ze dziewczyna ktora kupila spodziewala sie zupelnie innych efektow i szybko sie zniechecila (tyle ze aukcja sie od 200 zl zaczynala)
Jesli faktycznie nie masz mozliwosci znalezienia w Warszawie (ale to naprawde dziwne! I to jeszcze w Wawie !) to podjedz tam i zobacz ten. W koncu daleko nie masz! I jeszcze jesli masz gwarancje pol roku to juz w ogole. Nie kupujesz z niepewnego zrodla, podejrzewam ze tam tez pomogliby Ci sprawdzic i udzielic pytan. Acha, z tego co pamietam to jeszcze jest taki sklep Foto w Blue City na pierwszym pietrze (obok ksiegarni) Tam tez mieli troche szkla, pamietam ze to jedyne miejsce gdzie znalazlem "na wczoraj" piercienie posrednie Kenko. Zadzwon jeszcze do nich.
Jarek
Tu zadzwoń, zazwyczaj ma na sklepie na Bemowie.
http://www.fotocam.pl/go/_info/?id=1018
Pewnie wiedzą, że jest trudno dostępny i stąd te ceny..
__________________________________________________ ____
" W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
chyba że... muszą zbudować drogę."