Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Zakupy na Florydzie

Domyślnie Zakupy na Florydzie

Witam Wszystkich serdecznie,
    Za dwa tygodnie wybieram sie ze znajomymi na Florydę i oprócz zwiedzania licze również na zakupy sprzętu foto. Czy ktokolwiek z Was zna adresy dobrych sklepów fotograficznych w Miami, Orlando itp.?

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podłączam się do pytania. Znajomi sie wybierają niedługo, może by coś przywieźli :-)

Sam byłem w Miami w zeszłym roku, przed wyjazdem szukałem w internecie sklepów ze sprzętem foto - ale prawdę powiedziawszy nic nie znalazłem. To niestety nie jest Nowy Jork, gdzie sklep foto jest na każdym rogu.

W Miami jest kilka lokalnych sklepików ze sprzętem Foto - Video (Miami Beach, Collins Avenue), jednakże nie mogę ich polecić - wybór jest niewielki a ceny bardzo wysokie (sklepy prowadzone głownie przez Hindusów).

Spróbuj poczytać tutaj: http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=008z6t

Na obrzeżach Miami jest centrum handlowe - Aventura Mall. Jest tam kilka małych sklepików ze sprzętem foto (niestety są to malutkie sklepy i nie mają swoich stron w necie - tak więc możesz do nich zadzwonić lub pojechać w ciemno - może coś ciekawego będą mieć).

To samo dotyczy drugiego centrum handlowego - Sawgrass (to już właściwie nie jest Miami a Fort Lauderdale, pół godziny drogi samochodem od Miami). Jest tam np taki sklepik: http://www.simon.com/mall/showlink.a...%26TID%3d58933 ale ceny są dość wysokie.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Blindseeker ; 20-10-2007 o 17:00 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Wielkie dzięki
    Wybieram sie tam na miesiąc więc liczę na to, że w trakcie podróży z Orlando na Key West trafię na coś rozsądnego.
    POzdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Może komuś udało się zlokalizować jakiś Ciekawy sklep w Miami?

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W Miami nic niestety nie ma.
    Tzn sklepy są, ale ceny są nieporównywalnie wyższe niż np w Adoramie czy B&H w NY. Byłem ostatnio i niestety - lipa.

Chyba, że ktoś wybiera się na dłużej, to wtedy można zrobić zakupy przez internet (np we wspomnianych sklepach lub eBayu) i zamówić wysyłke na adres w Miami.

Uprawnienia umieszczania postów