Strona 10 z 33 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 327

Wątek: Problemy z ostrością w 40D

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    To dlatego, ze Ci, o ktorych wiadomo, ze zdjecia robic potrafia, pokazali ostre zdjecia-zylety ze swoich czterdziestek. :-) A malkontenci nie zaprezentowali zadnego przykladu. :-P
    Co nie zmienia faktu ze malkontenci mieli racje
    Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

przeprosiny?
    no to chyba żart jakiś.. Tak się składa, że nikt poza wami tej feralnej serii nie kupił. Powtórzę dwie proste rady: jak masz problem to załatw to w serwisie, zamiast robić mętlik w głowach, jeśli chcesz pomocy na forum zaprezentuj zdjęcia, które zrobiłeś i twierdzisz, że to aparat źle działa. Nikt nie chce nic takiego zrobić ale zamiast tego zakłada 50 wątek na 10 forum. O co chodzi? Jaki problem to zrobić? Ludzie czytający ten i inne wątki mogą przypuszczać, że 40D to kupa szmelcu, że Canon się przyznaje, że to że siamto. Dostaję codziennie po kilka maili z prośbą o pomoc, bo ludzie już nie wiedzą czy jest ostro czy nie. Pomyślałeś zanim coś skrobniesz ponownie jakie to ma konsekwencje dla innych czytelników forum?

BTW: Polski tip ma informacje, których nie mają na dpreview.com?

Jak będzie oficjalny komunikat, to sam przypnę wątek. Jak na razie widzę cztery osoby i nie widzę konkretów ani przykładów.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał
    Miasto
    Wawa - Krk - Jasło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    A teraz wiadomość z ostatniej chwili:

Ja czekam aktualnie na 40D i przed chwilą sprzdeawca od którego go kupuje ( brałem od niego już sporo sprzętu - człowiek sprawdzony znający się na temacie ) zadzwonił do mnie że nie wyśle mi zamówionego body bo okazało się ze jakaś tam seria ma faktycznie defekt spowodowany wadliwie dziłającym machanizmem czyszczenia matrycy ( Panowie chyle czoła i gratuluje prawidłowej diagnozy ).
    Generalnie musze czekać aż sprzęt zostanie wymieniony w niemczech na mocy renkojmi ( ileśtam dzni od zakupu można oddać i wymienić na nowy - jak się to przegapi to już tylko serwis gwarancyjny).
    Do nieszcęśników , którzy kupili wadliwe puchy mam tylko jedną rade - jak macie jeszce czas na wymiane to wymieniajcie a jak nie to wysyłajcie do serwisu do naprawy - innego wyjścia nie ma ( przeciez nie bedziecie robić nieostrych zdjęć )
    A wiadomo jaka to seria ?

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    1507, Kraszan, pokazcie jakies nieostre fotki, z Exifem, no i te bardziej ostre po podniesieniu lustra.

Co bedziemy tak bic piane po proznicy i sie nawzajem przekonywac. Na razie bardziej przekonujacy sa np. Kubaman, czy snowboarder, ktorym 40D daje zdjecia ostre i nie mam powodu w to watpic, bo wiem, ze znaja sie na tym i umieja robic dobre zdjecia (zreszta byly juz przyklady zylety z 40D na forum, a Waszych przykladow nie ma).
    zgadza się ich zdjęcia są ładne i ostre itd nie podważam ich umiejetności i znajomości tematyki i sprzetu, mozliwe że ich sprzet jest niezawodny i chwała im, ale tez napewno jest grono ludzi którzy podkrecaja fotki i w ten sposób udaja że ich sprzet jest swietny, a są tez ludzie którzy nie chcą na 50 zdjęć 45-ciu poprawiać bo nie maja na to czasu i ochoty, ale nie ma co dłuzej palic gumy tylko trza na serwis sie umówić i dać sprzęt do sprawdzenia i tyle Ja nie bede prezentować zdjęć testowych bo juz gdzieś na CB pokazałem i oberwałem, jak oddam sprzęt i okaże się że była potrzebna regulacja czy coś innego to opisze ten fakt, a jak sie okaże że sprzet jest OK to wróce na kolanach z płaczem i będę prosił o wybaczenie :-D

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Jaka seria???

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    A teraz wiadomość z ostatniej chwili:

Ja czekam aktualnie na 40D i przed chwilą sprzdeawca od którego go kupuje ( brałem od niego już sporo sprzętu - człowiek sprawdzony znający się na temacie ) zadzwonił do mnie że nie wyśle mi zamówionego body bo okazało się ze jakaś tam seria ma faktycznie defekt spowodowany wadliwie dziłającym machanizmem czyszczenia matrycy ( Panowie chyle czoła i gratuluje prawidłowej diagnozy ).
    Generalnie musze czekać aż sprzęt zostanie wymieniony w niemczech na mocy renkojmi ( ileśtam dzni od zakupu można oddać i wymienić na nowy - jak się to przegapi to już tylko serwis gwarancyjny).
    Do nieszcęśników , którzy kupili wadliwe puchy mam tylko jedną rade - jak macie jeszce czas na wymiane to wymieniajcie a jak nie to wysyłajcie do serwisu do naprawy - innego wyjścia nie ma ( przeciez nie bedziecie robić nieostrych zdjęć )
    Czy coś wiadomo jaka to seria 40D jest wadliwa??

Miasto
    Kraków

Domyślnie

i jak się nazywa sprzedawca.
    Jeśli coś takiego faktycznie ma miejsce, to będzie to można łatwo potwierdzić u przynajmniej dziesięciu innych sprzedawców, w serwisie i w sklepach. Jeśli to człowiek z pcimia i on jedyny o tym, słyszał, to zgaduję, że po pierwsze czyta CB a po drugie znalazł kupca na twoje body za wyższą kaskę Pawle.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    Co nie zmienia faktu ze malkontenci mieli racje
    A skad to niby wiadomo?!?

Cytat Zamieszczone przez bs300f Zobacz posta
    A wiadomo jaka to seria ?
    Wiadmo tylko, ze wujek dzwonil do cioci, ze bratanek rozmawial ze sprzedawca, ktory jest kuzynem sasiada i ten powiedzial, ze... :-)

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    Ja nie bede prezentować zdjęć(...)
    Cytat Zamieszczone przez Kraszan Zobacz posta
    Umiem sam ocenić czy zdjęcie jest ostre czy nie i nie muszę wrzucać cropa na forum, żeby mi to oceniło/potwierdziło pół Polski.
    :-D
    Ostatnio edytowane przez mc24 ; 18-10-2007 o 11:27

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Uparciuch

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    przeprosiny?
    no to chyba żart jakiś.. Tak się składa, że nikt poza wami tej feralnej serii nie kupił. Powtórzę dwie proste rady: jak masz problem to załatw to w serwisie, zamiast robić mętlik w głowach, jeśli chcesz pomocy na forum zaprezentuj zdjęcia, które zrobiłeś i twierdzisz, że to aparat źle działa. Nikt nie chce nic takiego zrobić ale zamiast tego zakłada 50 wątek na 10 forum. O co chodzi? Jaki problem to zrobić? Ludzie czytający ten i inne wątki mogą przypuszczać, że 40D to kupa szmelcu, że Canon się przyznaje, że to że siamto. Dostaję codziennie po kilka maili z prośbą o pomoc, bo ludzie już nie wiedzą czy jest ostro czy nie. Pomyślałeś zanim coś skrobniesz ponownie jakie to ma konsekwencje dla innych czytelników forum?

BTW: Polski tip ma informacje, których nie mają na dpreview.com?

Jak będzie oficjalny komunikat, to sam przypnę wątek. Jak na razie widzę cztery osoby i nie widzę konkretów ani przykładów.
    Ale z Ciebie uparciuch Spoko wszystko sie juz niedlugo wyjasni (mam taka nadzieje) Ja tez powinienem byc zly bo przez te wszystkie uwagi na temat 40D rozmysliłem sie co do jej kupna i zakupilem 30D (no ale mam 1000zł w kieszeni - bedzie na szkiełko + 3000tys C 24-70 2.8)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze jedno cos mi mowi ze Canon zrobi to po cichu i oficjalnie sie nie przyzna do problemu
    Ostatnio edytowane przez ghost7 ; 18-10-2007 o 11:27 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    Jeszcze jedno cos mi mowi ze Canon zrobi to po cichu i oficjalnie sie nie przyzna do problemu
    no ale jak ma niby odwołać całą serię z magazynów i sprzedawców po cichu? Skąd ten sprzedawca od Pawła o tym by wiedział?

Pofatygowałem się, bo mnie już krew zalewa.
    Zadzwoniłem na infolinię Canona i do serwisu. W obu miejscach kategorycznie zdementowano taką informację, mówiąc, że o sprawie dowiadują się ode mnie. Człowiek w serwisie był tak zdziwiony, że 5 minut wypytywał wszystkich, czy o czymś wiedzą. Wycofanie całej serii to poważna operacja. Dodatkowo porozmawiałem z człowiekiem w serwisie o 40D i o ostrości. Stwierdził, że z 40D nie mają w ogóle problemów i jest bardzo mało reklamacji czy wątpliwości.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

"Canon potwierdza że problemy są"
    i chyba o to w tej dyskusji chodzi.

ktoś napisał głupotę, którą łatwo sprawdzić - wystarczy napisać do canon i zapytać czy potwierdza i jakich to dotyczy serii.

Dodam że żeby napisać że ktoś coś potwierdza należałoby się opierać na jakimś komunikacie.
    Gdyby twórca wątku napisał:
    "pan gienek z amerykańskiej centrali canona w rozmowie telefonicznej powiedział że 40D ma problem z ostrością"
    nie byłoby tematu - a przynajmniej byłby mniejszy

Może oprócz nauki fotografowania powinniśmy zacząć się uczyć
    1. Języka polskiego
    2. Logiki
    Bo braki w tych dziedzinach są duże
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 10 z 33 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów