Strona 6 z 33 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 327

Wątek: Problemy z ostrością w 40D

Domyślnie

po przesiadce z 350d moge wreszcie stwierdzic,ze 40d to strzal w 10!!!ale niestety (a moze na szczescie) ten aparat wymaga wiekszych umiejetnosci od "operatora koparki" niz poprzednicy.....

pozdrowienia
    CANON

Zablokowany

Domyślnie

Powiedzcie mi jedno... a czy to nie jest tak, że ceny cyfrowych lustrzanek stały się bardziej przystępne, coraz więcej ludzi je kupuje, podobają się one i amatorom i profesjonalistą, świetnie i szybko się sprzedają, a canon już nie wyrabia się z produkcją (to znaczy - wyrabia się, ale pewnym kosztem) i dochodzą do nas aparaty z niedoróbkami i wadami bo wszyscy tam się śpieszą, są przepracowani, a kontrola jakości już nie może patrzeć na testy...?

To też są ludzie i w dodatku te same fabryki muszą sprostać dużo większym wymaganiom. Nie produkują już EOS 10D za 11 tyś. zł, który obecnie ma jakieś słabe parametry i raczej nikt by go nie kupił tylko robią EOSa 40D za 4 tyś. zł z czyszczeniem matrycy, dużu, buforem, świetnym AFem, 6,5 klatek/sekundę i 10MP. EOSy 40D schodzą jak świeże bułeczki. Canon jest cały czas popędzany nowymi wymaganiami (wystarczy spojrzeć jak często aktualizują aparaty - co 2 lata. Przypomnijcie sobie ile czasu na rynku były jedynki i ile wersji mieliście EOS 1V. Był tam jakiś Mark "1500 100 900"?) Nie ma co się dziwić i trzeba poczekać, aż pierwsza fala aparatów przejdzie i rynek się uspokoi. Z taką ceną EOS 40D jest bezkonkurencyjny - mnóstwo ludzi chce go mieć. Dla canona to są pieniądze więc śpieszą zanim klientom się odeche. Kto by chciał czekać 3 miesiące na sprzęt jak można kupić np. Nikona od ręki? Konkurencja... Nie mają wyboru - muszą pędzić, a fabryka pewnie jest na najwyższych obrotach.
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 17-10-2007 o 17:58

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Swietnie ujete, coraz tansze i coraz wiecej ludzie, ktorzy nigdy nie powinni takiego sprzetu posiadac, ma go w swoich rekach. Nauczyc sie robic zdjecia tez trzeba takim sprzetem. Do tego wazne jest szklo i ustawienia. Prosze pokaz mi te cropy w raw i zobaczymy...

Zdrowko

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kraszan Zobacz posta
    I chcę nikogo przekonać ze 40D jest zły - tylko, że cos za duży procent puszek ma feler...
    Skad wiesz, ze duzy? Zauwaz, ze pragnienie wypowiedzi na forach publicznych przejawiaja GLOWNIE ci uzytkownicy, ktorzy sa ze swojego sprzetu niezadowoleni. Jest gro ludzi, ktorzy sa ze sprzetu zadowoleni jednak nie wchodza do twojej statystyki, bo najnormalniej w swiecie nie wypowiadaja sie na forum. Jesli masz trefna puszke to idz na Zytnia.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Domyślnie

Mam ten aparat od paru dni i muszę stwierdzić że żadnych problemów z ostrością nie mam. W zasadzie nie miałem takich problemów z żadnym z poprzednich canonów (350D i 30D). Albo jestem szczęściarzem albo wiem jak działa autofokus

Domyślnie

Napisałem - daję sobie siana z przyglądaniem się ostrości - byc moze za dużo oczekiwałem od 40D. W stosunku do 10D nie powaliła mnie.
    I darujcie sobie (niektórzy) teksty o nieumiejętności posługiwania się puszką. Nie uważam się za żółtodzioba - fotografuję po części zawodowo (spora część domowego budżetu pochodzi z fotografii)...

Równie dobrze, korzystając z tak ostatnio modnej riposty, mógłbym napisać, że jak ktoś fotografuje na zielonym prostokąciku to co ma mu nie wyjść, albo jeżeli jedynym kryterium ostrości zdjęcia jest, żeby fajnie wyglądało na picassie.com to rzeczywiście nie ma się czego czepić. Ale tak nie napiszę
    EOS 90D (w sumie)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

oczekiwałeś, że w porównaniu do 10D będzie ostrzej? No nieźle..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    oczekiwałeś, że w porównaniu do 10D będzie ostrzej? No nieźle..
    Niby więcej pikseli , niby to niby tamto, ale nigdy nie wiadomo co wymyślą. Mogło by być ostrzej niż w 10D, ale bez filtra przed matrycą co nie miałoby sensu. BTW - czemu nie robi się tego filtra przed komorą lustra jak kiedyś, jakaś firma zrobiła? Nie byłoby tyle problemów z brudem. Wszystko byłoby szczelne + brak paprochów na lustrze/matówce. Z drugiej strony nie byłoby zmiennych matówek. W każdym razie to rozwiązanie nie było złe z tego co pamiętam. Byłby spokój z czyszczeniem w amatorskich korpusach.

PS: Kubaman - masz dzisiaj chyba zły dzień. Idź popływać albo coś takiego :P

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dzień mam wyśmienity, po prostu nie lubię jak ktoś bzdury pisze.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Kraszan/ robisz zdjęcia z pół roku może lustrzanką... nie rób z siebie takiego pro... więcej pokory stary... I już nawet nie odnoszę tego do siebie, ale kłócisz się tutaj z ludźmi, którzy robią zdjęcia od xx lat a nie od xx miesięcy, więc serio. Słuchaj, co ci koledzy prawią, i wyciągaj wnioski a nie zacietrzewiaj się...

Strona 6 z 33 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów