Cytat Zamieszczone przez jacaw Zobacz posta
Witam !
Potrzebuję pomocy bo nie wiem co zrobić. Mam Canona 40d a do tego dwa obiektywy Sigma 24-70 2.8 i Tamron 70 -200 2.8 od początku mam problem z nieostrością tego aparatu . . niby ostre a kontury sa mydlane. Generalnie mydło. Body kalibrowałem a serwisie Canona na żytniej ale dalej tak samo więc dla sprawdzenia podpinałem obiektywy Canona 24-70 2.8 i 70- 200 2.8 wersja L i to samo . . podpinałem w różnych sklepach dla porównania !!! co z tym fantem zrobić ? pojechałem do serwisu Canona na Żytnia w celu kalibracji Body ale jak pan usłyszał że już był kalibrowany to nie chciał go przyjąć ! po rozmowie wziął aparat i na szybko spróbował sprawdzić na tablicach po czym powiedział że wszystko jest ok. Mam prośbę ludzie czy to normalne że podpinam różne obiektywy w sklepie i swoje a efekt jest ten sam ?? czy Wy też kupujac obiektyw Canona musieliście za każdym razem jechać i kalibrować pod Body ? nie wiem co mam już zrobić boje sie że wydam 10 tyś na dwa obiektywy które odrazu będę musiał pójść na Żytnią w celu Kalibracji a dalej będzie taki sam efekt
Odpowiedzią na Twoje pytania może być stwierdzenie że nie umiesz robić zdjęc i nie czytałeś instrukcji aparatu oraz nic na temat fotografii wogoole na pewno bedziesz musiał wielokrotnie jechać na żytnią bo po prostu tak masz jesteś kolejnym wcieleniem ducha onanisty ze specjalizacją w dziedzinie ostrości i nic z tym nie zrobisz nawet zakup hasselblada nie wyleczy cię z tej przypadlośc jest to śmiertelny wirus pochłaniający wszystkie siły i środki zaatakowanego

Czy bez interpunkcji dobrze się czyta?