Pokaż wyniki od 211 do 220 z 327

Wątek: Problemy z ostrością w 40D

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    40D robi normalne zdjęcia. Także odradzam oglądanie fotek tylko na cropie. Tak samo jak polecam jasne, dobre stałki - tam będzie się można tymi kadrami "golić". Co do 70-200/2.8 z IS czy bez IS... ja wielkiej różnicy nie widzę i właśnie kupuję tę z IS. W przypadku wersji ze światłem 4 z całą pewnością ostrzejsza jest wersja z IS, jest ostrzejsza nawet od tej 2.8. Tylko plastyka i bokeh do... no gorszy jest i tyle.
    jak się przesiadałem z 4 na 2,8 nie było jeszcze wercji f4IS (i 2,8 było dużo lepsze od wersji 4, jak i od 2,8IS), ale widzę, że ten nowy obiektyw wymiata, w testach na photozone.de osiągnął jakieś genialne wyniki przy otwartej dziurze (wynik ponad 2000 tam to już kosmos, przy otwartej przysłonie się nie zdarza, co więcej, w najlepszych stałkach przymknietych do f4 na krawędzi ponad 2000 też raczej rzadkie). Gdybym nie potrzebował 2,8, to bym sobie zaoszczędził pieniędzy i ciężaru w plecaku. Ale potrzebuję. I bardzo dobrze mi się tym pracuje.

A co do 40D to prawda, powiem więcej, robi dobre zdjęcia, a nawet bardzo dobre, może też robić zdjęcia wyjątkowe, jedyne w swoim rodzaju i genialne. jak to aparat
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 06-11-2007 o 23:16
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Uprawnienia umieszczania postów