przeprosiny?
no to chyba żart jakiś.. Tak się składa, że nikt poza wami tej feralnej serii nie kupił. Powtórzę dwie proste rady: jak masz problem to załatw to w serwisie, zamiast robić mętlik w głowach, jeśli chcesz pomocy na forum zaprezentuj zdjęcia, które zrobiłeś i twierdzisz, że to aparat źle działa. Nikt nie chce nic takiego zrobić ale zamiast tego zakłada 50 wątek na 10 forum. O co chodzi? Jaki problem to zrobić? Ludzie czytający ten i inne wątki mogą przypuszczać, że 40D to kupa szmelcu, że Canon się przyznaje, że to że siamto. Dostaję codziennie po kilka maili z prośbą o pomoc, bo ludzie już nie wiedzą czy jest ostro czy nie. Pomyślałeś zanim coś skrobniesz ponownie jakie to ma konsekwencje dla innych czytelników forum?
BTW: Polski tip ma informacje, których nie mają na dpreview.com?
Jak będzie oficjalny komunikat, to sam przypnę wątek. Jak na razie widzę cztery osoby i nie widzę konkretów ani przykładów.
zgadza się ich zdjęcia są ładne i ostre itd nie podważam ich umiejetności i znajomości tematyki i sprzetu, mozliwe że ich sprzet jest niezawodny i chwała im, ale tez napewno jest grono ludzi którzy podkrecaja fotki i w ten sposób udaja że ich sprzet jest swietny, a są tez ludzie którzy nie chcą na 50 zdjęć 45-ciu poprawiać bo nie maja na to czasu i ochoty, ale nie ma co dłuzej palic gumy tylko trza na serwis sie umówić i dać sprzęt do sprawdzenia i tyleJa nie bede prezentować zdjęć testowych bo juz gdzieś na CB pokazałem i oberwałem, jak oddam sprzęt i okaże się że była potrzebna regulacja czy coś innego to opisze ten fakt, a jak sie okaże że sprzet jest OK to wróce na kolanach z płaczem i będę prosił o wybaczenie :-D
i jak się nazywa sprzedawca.
Jeśli coś takiego faktycznie ma miejsce, to będzie to można łatwo potwierdzić u przynajmniej dziesięciu innych sprzedawców, w serwisie i w sklepach. Jeśli to człowiek z pcimia i on jedyny o tym, słyszał, to zgaduję, że po pierwsze czyta CBa po drugie znalazł kupca na twoje body za wyższą kaskę Pawle.
Ostatnio edytowane przez mc24 ; 18-10-2007 o 11:27
Ale z Ciebie uparciuchSpoko wszystko sie juz niedlugo wyjasni (mam taka nadzieje) Ja tez powinienem byc zly bo przez te wszystkie uwagi na temat 40D rozmysliłem sie co do jej kupna i zakupilem 30D (no ale mam 1000zł w kieszeni - bedzie na szkiełko
+ 3000tys C 24-70 2.8
)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeszcze jedno cos mi mowi ze Canon zrobi to po cichu i oficjalnie sie nie przyzna do problemu![]()
Ostatnio edytowane przez ghost7 ; 18-10-2007 o 11:27 Powód: Automerged Doublepost
Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L
no ale jak ma niby odwołać całą serię z magazynów i sprzedawców po cichu? Skąd ten sprzedawca od Pawła o tym by wiedział?
Pofatygowałem się, bo mnie już krew zalewa.
Zadzwoniłem na infolinię Canona i do serwisu. W obu miejscach kategorycznie zdementowano taką informację, mówiąc, że o sprawie dowiadują się ode mnie. Człowiek w serwisie był tak zdziwiony, że 5 minut wypytywał wszystkich, czy o czymś wiedzą. Wycofanie całej serii to poważna operacja. Dodatkowo porozmawiałem z człowiekiem w serwisie o 40D i o ostrości. Stwierdził, że z 40D nie mają w ogóle problemów i jest bardzo mało reklamacji czy wątpliwości.
"Canon potwierdza że problemy są"
i chyba o to w tej dyskusji chodzi.
ktoś napisał głupotę, którą łatwo sprawdzić - wystarczy napisać do canon i zapytać czy potwierdza i jakich to dotyczy serii.
Dodam że żeby napisać że ktoś coś potwierdza należałoby się opierać na jakimś komunikacie.
Gdyby twórca wątku napisał:
"pan gienek z amerykańskiej centrali canona w rozmowie telefonicznej powiedział że 40D ma problem z ostrością"
nie byłoby tematu - a przynajmniej byłby mniejszy
Może oprócz nauki fotografowania powinniśmy zacząć się uczyć
1. Języka polskiego
2. Logiki
Bo braki w tych dziedzinach są duże
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze