Ostatnio edytowane przez Max_im ; 17-10-2007 o 15:28
" Canon potwierdza problemy z ostrością w 40D"
Tytul watku nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia, moze by go zmienic?
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
na "nieoficjalnie potwierdza" ?
Jeżeli np. jakiś dziennikarz z magazynu fotograficnzego (nie daj Boże sympatyzującego np z Nikonem) zadzwoniłby do centrali Canon USA i zapytał (podając się za psiadacza np. 40D) i w odpowiedzi usłyszał "że 40D mają problemy z focusem" to afera gotowa. Powiedziane to zostało nieoficjalnie, ale zostało powiedziane... i nie przez sprzątaczkę z fabryki Canona, tylko przez człowieka, który podniosł słuchawkę po wykręceniu numeru infolinii w centrali Canon USA. Poza tym spore ilości wątków na forach (całego świata) gdzie co chwila przewijają się lamenty nad ostrością o czymś chyba świadczą. I chcę nikogo przekonać ze 40D jest zły - tylko, że cos za duży procent puszek ma feler...
Ostatnio edytowane przez Kraszan ; 17-10-2007 o 15:35
EOS 90D (w sumie)
Jakas tam plotka o wypowiedzi serwisanta, to jeszcze nie jest " Canon potwierdza problemy z ostrością w 40D". Jest to twierdzenie bardzo mocno naciagane z Twojej strony.
Przejrzalem tez watki o problemach, jest kilka osob niezadowolonych, na palcach jednej reki mozna policzyc, jakos to malo miarodajne jest. Po drugiej stronie jest sporo osob, ktore maja 40D przeczace Twojej tezie (np. tutaj Kubaman, Vitez).
jeszcze raz powtarzam - to nie był serwisant!
EOS 90D (w sumie)
dawaj te gigantyczne ilości wątków na forach całego świata. Ja znam dwa takie fora, ze średnio małą ilością wątków: CB i dpreview. W większości po pobieżnych oględzinach komentarzy i wypocin odrzucam 90% z nich jako te robione przez ludzi bez wyobraźni, a już na pewno bez odpowiedniego przygotowania. Znam również co najmniej dwa fora, gdzie sporo osób ma 40D i ani jedna osoba nie mówi o problemach, mogę za to oglądać super fotki z tej puszki.
Czekam na linki.
mój znajomy mówił że jego ciotka miała taką bratową która..........
jak będzie źle to doczekamy sie oficjalnego komunikatu
a problemy należy zgłaszać do serwisu lub do canona
moje fotki są coraz lepsze począwszy od 400D czyli od roku
aż się boje co będzie jak wyjdzie następca 5D![]()
Czasami to się zastanawiam po co to forum istnieje...
Mam canona - szukam więc forum o Canonie - o ! jest!
Czuję że moja puszka nie ma problemów z FF/BF tylko po prostu nie ostrzy.
Szukam działu - jest Sprzet cyfrowy/Canon dSLR. Piszę więc wątek o tym co mnie boli. Po chwili już go nie ma, bo złączony został z wątkiem o zachwytach kogoś kto go własnie kupił. (z wieloma wątkami tak się dzieje). No to mam w d..e to CB i piszę na grupach dyskusyjnych. Tam dowiaduję się, że SĄ PROBLEMY - myślę, że warto o tym wspomnieć na CB.
Ryzykuję i zakładam nowy wątek. I tu wmawia mi się, że bzdura, że nie ma problemów, że sieję defetyzm, zmienia się tytuł wątku, za chwilę pewnie go ktoś przeniesie, albo skasuje. Co to k%^&*a jest? PiS? cenzura?
Zwykłe google po wpisaniu zapytania :"40D sharpeness problems" dają lekturę na cały wieczór. Ale oczywiście problemu nie ma. To stekania kretynów, którzy przesiedli się małpki i nie wiedzą jak 40D obsługiwać.
No... się wyżaliłem...![]()
EOS 90D (w sumie)