Strona 5 z 33 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 327

Wątek: Problemy z ostrością w 40D

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

no właśnie, nie pamiętam co chciałem zrobić z 400D
    czytałem, czytałem i było inaczej - niemożliwe uszkodzony
    jednak w końcu dopatrzyłem sie błędu w swoim postępowaniu
    nie stawiaj pewnika nad swoją doskonałością
    może twój egzemplarz jest wadliwy - zgłoś sie do serwisu

Domyślnie

Sorry Kraszan,ale pierwszy link na googlach który wyskakuje po wpisaniu 40D sharpeness problems pokazuje coś takiego:

40D sharpness - Page 3 - Canon Digital Photography Forums [linkk]

my 40D is sharp no problems at all even when I cropped a landscape image to fit ..... for sharpeness, and trust me, its more consistent than this suggest. ...

Google ma to do siebie, że cokolwiek tam wpiszesz daje Ci lekture na cały wieczór.. Zajmij się robieniem zdjęć a nie szukaniem sensacji

Domyślnie

@Łukasz - gdybyś zobaczył jak np. pastwiłem się nad pewną gałązką z dziką różą, chcąć zrobić zdjęcie makro/closeup, przy świetnych warunkach oświetleniowych, dobrym szkłem, w trybie raczej twórczym i owszem zdjęcie jest ładne, kolorowe, "ostre", ale nie w cropie... to byś zrozumiał moją irytację.
    Twierdzę, że trafiła mi się puszka z jakimś felerem, widzę, że pewnej liczbie ludzi też... więc drążę temat.
    EOS 90D (w sumie)

Domyślnie

Nie ma co drążyć tematu, na kilkaset tysięcy wyprodukowanych egzemplarzy pewnie, ze trafi się kilkaset felernych puszek. Ale to by było dziwne, gdyby xxxxxx tysięcy zadowolonych użytkowników zakładało tematy "ej, moje 40D ostrzy zajebiście"....

Swoją drogą, jeśli chcesz zobaczyć, czy masz ostry egzemplarz, to zamiast oglądać kropy, wywołaj sobie zdjęcie 20x30 i zobacz, czy jest ostre (bez lupy).
    Ostatnio edytowane przez Łukasz Unterschuetz ; 17-10-2007 o 16:08

Zablokowany

Domyślnie

Kraszan, masz wadliwy egzemplarz, zglos sie do serwisu.

Watek jest ok, ale jego tytul jest wprowadzajacy w blad, nieprawdziwy i obliczony na wzbudzanie niezdrowej sensacji.

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kraszan Zobacz posta
    Twierdzę, że trafiła mi się puszka z jakimś felerem, widzę, że pewnej liczbie ludzi też... więc drążę temat.
    Kraszan, patrząc po stopce to jesteś z Gdańska, chcesz to podjedź do mnie, porównasz z moim egzemplarzem.

Domyślnie

@dazz - dzięki za propozycję.
    Najpierw chyba skorzystam z rady @Łukasza i wywołam papierową odbitkę. W sumie to jest najważniejszy test... Choś jednak sporo zdjęć sprzedaje się w formie tylko elektronicznej i tylko do elektronicznych publikacji... No nie wiem.. daję sobie na wstrzymanie i jeszcze chwilę potestuję....
    EOS 90D (w sumie)

Domyślnie

Kraszan/nie przejmuj się ostatnio sprzedałem tak nieostre zdjęcie, że sam się zdziwiłem (to oni je chcieli..)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kraszan Zobacz posta
    Czasami to się zastanawiam po co to forum istnieje...
    to forum istnieje żeby m.in. sobie pomagać. Ty nie chcesz pomocy tylko sensacji - taki jest mój punkt widzenia. Nie radzisz sobie z puszką więc to ona jest winna. Inaczej tego nie potrafię zrozumieć, bo zamiast wyjaśnić sprawę rzetelnie i gdzie trzeba ty piszesz i piszesz i piszesz.

Spotkaj się z kimś kto problemów nie ma, porównaj, wyślij sprzęt do serwisu itd, itp zamiast zakładać 50 wątek z powodu problemów pięciu osób na tym forum, dodatkowo robiąc nieprawdziwą sensację tytułem i pierwszym postem.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a możesz pokazać te nieostre cropy ?
    40D; 24-70 2.8L; 70-200 2.8L IS;

Strona 5 z 33 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów