Strona 28 z 33 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 327

Wątek: Problemy z ostrością w 40D

Dopiero zaczyna Awatar JacekMR
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pokaz te nieostre zdjecia.

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Mydło

Zamieść przykładowe foty, na pewno będzie łatwiej ocenić. Teraz to tylko teoretyczne dywagacje ...

jacaw
    Guest

Domyślnie

Dziś za w kleje fotki !

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacaw Zobacz posta
    co z tym fantem zrobić ?
    Nie oglądać zdjęć na 100% powiększeniu i przeczytać ze zrozumieniem ten wątek:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=18987

Następny proszę 8)

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

moze ja i tez nie umiem robic zdjec - ale aparat moj nie ma BF-FF a mimo to kadrujac na LV ustawiajac ostrosc recznie - obraz wsychodzi ostrzejszy nic przez AF :]
    Jakieś konkluzje koledzy? (wada przy zbyt wolnym czasie jest wykluczona bo zdjecia robione tamrone m28-75 w czasach powyzej 1/125)
    GG: 559899

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez El_Chueco Zobacz posta
    moze ja i tez nie umiem robic zdjec - ale aparat moj nie ma BF-FF a mimo to kadrujac na LV ustawiajac ostrosc recznie - obraz wsychodzi ostrzejszy nic przez AF :]
    Jakieś konkluzje koledzy? (wada przy zbyt wolnym czasie jest wykluczona bo zdjecia robione tamrone m28-75 w czasach powyzej 1/125)
    Konkluzja jest taka:

Ostrosc mozna ustawic na matrycy dokladniej niz regularnym AF albo i recznie na matowce . Zwlaszcza z Tamronem. Long Vive LV.

Komentarz jest taki:

Poruszenie przy 1/125 moze byc widoczne kiedy sie patrzy na piksele. lepiej testowac na 1/500.

Pytanie takie:

A na jakim bodzie to LV bylo testowane?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacaw Zobacz posta
    Witam !
    Potrzebuję pomocy bo nie wiem co zrobić. Mam Canona 40d a do tego dwa obiektywy Sigma 24-70 2.8 i Tamron 70 -200 2.8 od początku mam problem z nieostrością tego aparatu . . niby ostre a kontury sa mydlane. Generalnie mydło. Body kalibrowałem a serwisie Canona na żytniej ale dalej tak samo więc dla sprawdzenia podpinałem obiektywy Canona 24-70 2.8 i 70- 200 2.8 wersja L i to samo . . podpinałem w różnych sklepach dla porównania !!! co z tym fantem zrobić ? pojechałem do serwisu Canona na Żytnia w celu kalibracji Body ale jak pan usłyszał że już był kalibrowany to nie chciał go przyjąć ! po rozmowie wziął aparat i na szybko spróbował sprawdzić na tablicach po czym powiedział że wszystko jest ok. Mam prośbę ludzie czy to normalne że podpinam różne obiektywy w sklepie i swoje a efekt jest ten sam ?? czy Wy też kupujac obiektyw Canona musieliście za każdym razem jechać i kalibrować pod Body ? nie wiem co mam już zrobić boje sie że wydam 10 tyś na dwa obiektywy które odrazu będę musiał pójść na Żytnią w celu Kalibracji a dalej będzie taki sam efekt
    Odpowiedzią na Twoje pytania może być stwierdzenie że nie umiesz robić zdjęc i nie czytałeś instrukcji aparatu oraz nic na temat fotografii wogoole na pewno bedziesz musiał wielokrotnie jechać na żytnią bo po prostu tak masz jesteś kolejnym wcieleniem ducha onanisty ze specjalizacją w dziedzinie ostrości i nic z tym nie zrobisz nawet zakup hasselblada nie wyleczy cię z tej przypadlośc jest to śmiertelny wirus pochłaniający wszystkie siły i środki zaatakowanego

Czy bez interpunkcji dobrze się czyta?
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

1jac

Dobrze powiedziane

Uwaga do moderatora, możne przykleić jeden wątek z dłuższą dyskusją o braku ostrości , bo każda puszka już była nieostra i strasznie często to powraca.
    Widocznie krótkie wyjaśnienie nie wystarcza

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

po powrocie z wakacji zauważyłem że mam z pewnych zawodów nie trafuione w punkt foty aparat działał bez zarzutu prawie rok aż tu nagle zaczyna być problem, a dziś zrobiłem 3 gb zdięć na zawdodach jeździeckich i 95% bez ostrości załamka ponieważ mało było światła miałem wysokie iso 800 i f3/2 czasy od 1/320 do 1/500 z obiektywem 70-200 2.8L, do dzisiaj niezawodne szkło, większość fot ma wredny front fokus i to chyba ze 2 dobre cm, nie wiem co jest grane jeszcze w lipcu strzelałem foty w różnych warunkach i ze względu na ostrość wyrzucałem 5 fotek na 400 az tu taki babol, nie wiem gdzie jest problem a już napewno nie we mnie gdyż od prawie roku nie miałem żadnych problemów

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

czy jakieś czynniki mogą nagle wpłynąć na rozregulowanie puszki?

Strona 28 z 33 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów