Pokaz te nieostre zdjecia.
Pokaz te nieostre zdjecia.
Zamieść przykładowe foty, na pewno będzie łatwiej ocenić. Teraz to tylko teoretyczne dywagacje ...
Dziś za w kleje fotki !
Nie oglądać zdjęć na 100% powiększeniu i przeczytać ze zrozumieniem ten wątek:
http://canon-board.info/showthread.php?t=18987
Następny proszę 8)
moze ja i tez nie umiem robic zdjec - ale aparat moj nie ma BF-FF a mimo to kadrujac na LV ustawiajac ostrosc recznie - obraz wsychodzi ostrzejszy nic przez AF :]
Jakieś konkluzje koledzy? (wada przy zbyt wolnym czasie jest wykluczona bo zdjecia robione tamrone m28-75 w czasach powyzej 1/125)
GG: 559899
Konkluzja jest taka:
Ostrosc mozna ustawic na matrycy dokladniej niz regularnym AF albo i recznie na matowce . Zwlaszcza z Tamronem. Long Vive LV.
Komentarz jest taki:
Poruszenie przy 1/125 moze byc widoczne kiedy sie patrzy na piksele. lepiej testowac na 1/500.
Pytanie takie:
A na jakim bodzie to LV bylo testowane?
Odpowiedzią na Twoje pytania może być stwierdzenie że nie umiesz robić zdjęc i nie czytałeś instrukcji aparatu oraz nic na temat fotografii wogoole na pewno bedziesz musiał wielokrotnie jechać na żytnią bo po prostu tak masz jesteś kolejnym wcieleniem ducha onanisty ze specjalizacją w dziedzinie ostrości i nic z tym nie zrobisz nawet zakup hasselblada nie wyleczy cię z tej przypadlośc jest to śmiertelny wirus pochłaniający wszystkie siły i środki zaatakowanego
Czy bez interpunkcji dobrze się czyta?
Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo
1jac
Dobrze powiedziane
Uwaga do moderatora, możne przykleić jeden wątek z dłuższą dyskusją o braku ostrości , bo każda puszka już była nieostra i strasznie często to powraca.
Widocznie krótkie wyjaśnienie nie wystarcza
po powrocie z wakacji zauważyłem że mam z pewnych zawodów nie trafuione w punkt foty aparat działał bez zarzutu prawie rok aż tu nagle zaczyna być problem, a dziś zrobiłem 3 gb zdięć na zawdodach jeździeckich i 95% bez ostrości załamka ponieważ mało było światła miałem wysokie iso 800 i f3/2 czasy od 1/320 do 1/500 z obiektywem 70-200 2.8L, do dzisiaj niezawodne szkło, większość fot ma wredny front fokus i to chyba ze 2 dobre cm, nie wiem co jest grane jeszcze w lipcu strzelałem foty w różnych warunkach i ze względu na ostrość wyrzucałem 5 fotek na 400 az tu taki babol, nie wiem gdzie jest problem a już napewno nie we mnie gdyż od prawie roku nie miałem żadnych problemów
czy jakieś czynniki mogą nagle wpłynąć na rozregulowanie puszki?