no ale te zdjęcia nie były dobrymi przykładami, przecież wiesz o tym..
no ale te zdjęcia nie były dobrymi przykładami, przecież wiesz o tym..
tylko że można było to skrócić tak:
"canon potwierdza problemy z ostrością"
a można było tak:
"podobno ktoś potwierdza problemy z 40D"
Bo:
nie wiesz czy naprawdę taka rozmowa się odbyła
nie wiesz kto to potwierdzał i czy naprawdę był to pracownik canona
nie wiem czy nawet znasz osobę która to napisała i czy jest ona choć trochę wiarygodna a powtarzając rzeczy niesprawdzone i podawamnie ich jako pewnik zachowujesz się jak były wicepremier z jego opowieściami o Talibach
Do mojego kolegi ludzie dzwonili bo chcieli się zarejestrować do lekarza - jak był zły to ich rejestrował. (godne potępienia)
Ponadto to co wiele osób pisze w sieci nie ma żadnego ozwierciedlenia w faktach.
Nawet to że jakiś pracownik powie że zdarzały się takie problemy z jakimś aparatem nie oznacza że jest to problem w rozumieniu firmy. Przy produkcji zdarzają się produkty, które są wadliwe i jeżeli ich ilość (określana w %) jest nieznaczna to dla firmy nie jest to problem.
Jeżeli będzie to faktycznie duża ilość wadliwych egzemplarzy - ale tylko zgłoszonych do serwisów - wtedy po ustaleniu przyczyn zapewne zostaną podjęte działania i dopiero wtedy, po komunikacie firmy, w tym przypadku Canon Inc, będzie można napisać że: "canon potwierdza probelmy z ostrością".
Tytuł wątku można było napisać na wiele innych sposobów. Tyle tylko, że wiele osób przejmuje, moim zdaniem złe praktyki gazet i musi wszystko, nawet nic nie znaczące sprawy przedstawiać w formie sensacji.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
O kurcze widze ze narobiem zamieszania tym swoim postem:
Postaram się troche wyjaśnić:
Po pierwsze byc może Kuba ma racje mówiąć ze mój sprzedawca opchnoł to body komuś za większą kase i teraz wciska mi kity - ale prawde mówiąc nie podejrzewam go o to ( byłby to jednak zbyt duży zbiego okoliczności) .
Po drugie nie wiem nic na temat konkretnych nr serii więc wiadomość jest ciężka do potwierdzenia . Napisałem ją żeby ewentualnych narzekaczy odesłać do sklepu gdy jeszce mają czas na wymaine wadliwego sprzetu.
Generalnie sypie popiół na moja głowe że naskrobałem ten post bo aktualnie nie mam żadnych konkretów do jego poparcia.
Na koniec jeszce raz powtórze jezeli zdarzyło ci się kupić sprzęt który nie spełnia twoich oczekiwać i masz podejrzenia co do jego sprawności odeślij go do serwisu!! W przeciwnym razie wypstrykasz 1/5 migawki na testy i stracisz majątek na prochy antystersowe
Serwis to nic strasznego - nawet samochody za 100000zł tez tam się oddaje i jakoś nikt nie płacze z tego powodu![]()
A ja jako przyszły nabywca 40d nadal oczekuje konkretów. Chętnie bym zobaczył próbki problematycznych puszek ale robione w normalnych warunkach i z zachowaniem zasad wykluczających błąd operatora jak również czekam na werdykt posiadacza 40d po powrocie puszki z serwisu.
Ideałem było by porównanie dwóch różnych puszek w takich samych warunkach.
Ewentualnie zdjęcie przed wysłaniem do serwisu i zdjęcie po powrocie puszki z serwisu.
Narazie to widzę przewagę postów udowadniających rację jednych nad drugimi i bicie piany.
Czy ktoś mógł by mi polecić jakiś zaufany sklep w Warszawie lub ewentualnie w Krakowie? Jestem na etapie zmiany systemu i wkrótce zostanę bez puszki więc w najbliższych 2 tygodniach chcę się uporać z zakupem 40d i nie mogę sobie przez pewien czas pozwolić na zabawy w serwis. Fajnie gdyby na stanie mieli więcej niż jedną puszkę co umożliwiło by sprawdzenie i wybranie odpowiedniej.
Patrząc na ten test chyba przestanę się czepiac mojego 40D... robi takie same zdjęcia...
http://www.cameralabs.com/reviews/Ca...solution.shtml
i
http://www.cameralabs.com/reviews/Ca..._results.shtml
EOS 90D (w sumie)
Wiesz jeżeli plotka by się potwierdziła to raczej ciężko korygować ręcznie wibrującą matryce
Natomiast ogólnie odnosząc się do tematu ręcznych korekt (szczególnie jeśli chodzi o sprawe ostrości ) to jest to owszem dobre ale przy fotografi krajobrazu czy architektury. Przy jakichkolwiek dynamicznych ujęciach - a dla takich kupuje sie sprzęt typu 40D- reczne korygowanie ostrości to gwarancja spaprania tematu.
akurat to już w serwisie wiedzieli.. tylko chyba nie na temat.