Strona 12 z 33 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 327

Wątek: Problemy z ostrością w 40D

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no ale te zdjęcia nie były dobrymi przykładami, przecież wiesz o tym..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kraszan Zobacz posta
    A jak widzisz zmieszczenie tytułu wątku: "Podczas rozmowy z infolinią amerkańskiej centrali Canona, pracownik potwierdził, że zdarzają się problemy z ostroscia 40D" ? Wiadomo, że trzeba było to skrócić i wyszło, jak wyszło.
    tylko że można było to skrócić tak:
    "canon potwierdza problemy z ostrością"
    a można było tak:
    "podobno ktoś potwierdza problemy z 40D"
    Bo:
    nie wiesz czy naprawdę taka rozmowa się odbyła
    nie wiesz kto to potwierdzał i czy naprawdę był to pracownik canona
    nie wiem czy nawet znasz osobę która to napisała i czy jest ona choć trochę wiarygodna a powtarzając rzeczy niesprawdzone i podawamnie ich jako pewnik zachowujesz się jak były wicepremier z jego opowieściami o Talibach

Do mojego kolegi ludzie dzwonili bo chcieli się zarejestrować do lekarza - jak był zły to ich rejestrował. (godne potępienia)
    Ponadto to co wiele osób pisze w sieci nie ma żadnego ozwierciedlenia w faktach.

Nawet to że jakiś pracownik powie że zdarzały się takie problemy z jakimś aparatem nie oznacza że jest to problem w rozumieniu firmy. Przy produkcji zdarzają się produkty, które są wadliwe i jeżeli ich ilość (określana w %) jest nieznaczna to dla firmy nie jest to problem.
    Jeżeli będzie to faktycznie duża ilość wadliwych egzemplarzy - ale tylko zgłoszonych do serwisów - wtedy po ustaleniu przyczyn zapewne zostaną podjęte działania i dopiero wtedy, po komunikacie firmy, w tym przypadku Canon Inc, będzie można napisać że: "canon potwierdza probelmy z ostrością".

Tytuł wątku można było napisać na wiele innych sposobów. Tyle tylko, że wiele osób przejmuje, moim zdaniem złe praktyki gazet i musi wszystko, nawet nic nie znaczące sprawy przedstawiać w formie sensacji.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    no ale te zdjęcia nie były dobrymi przykładami, przecież wiesz o tym..
    wiem, ale wkurza mnie to jak ktos pisze że przykładu nie dałem a się pienię,

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

O kurcze widze ze narobiem zamieszania tym swoim postem:

Postaram się troche wyjaśnić:

Po pierwsze byc może Kuba ma racje mówiąć ze mój sprzedawca opchnoł to body komuś za większą kase i teraz wciska mi kity - ale prawde mówiąc nie podejrzewam go o to ( byłby to jednak zbyt duży zbiego okoliczności) .
    Po drugie nie wiem nic na temat konkretnych nr serii więc wiadomość jest ciężka do potwierdzenia . Napisałem ją żeby ewentualnych narzekaczy odesłać do sklepu gdy jeszce mają czas na wymaine wadliwego sprzetu.

Generalnie sypie popiół na moja głowe że naskrobałem ten post bo aktualnie nie mam żadnych konkretów do jego poparcia.

Na koniec jeszce raz powtórze jezeli zdarzyło ci się kupić sprzęt który nie spełnia twoich oczekiwać i masz podejrzenia co do jego sprawności odeślij go do serwisu!! W przeciwnym razie wypstrykasz 1/5 migawki na testy i stracisz majątek na prochy antystersowe
    Serwis to nic strasznego - nawet samochody za 100000zł tez tam się oddaje i jakoś nikt nie płacze z tego powodu

Coś już napisał Awatar Jazzman

Domyślnie

A ja jako przyszły nabywca 40d nadal oczekuje konkretów. Chętnie bym zobaczył próbki problematycznych puszek ale robione w normalnych warunkach i z zachowaniem zasad wykluczających błąd operatora jak również czekam na werdykt posiadacza 40d po powrocie puszki z serwisu.
    Ideałem było by porównanie dwóch różnych puszek w takich samych warunkach.
    Ewentualnie zdjęcie przed wysłaniem do serwisu i zdjęcie po powrocie puszki z serwisu.
    Narazie to widzę przewagę postów udowadniających rację jednych nad drugimi i bicie piany.

Czy ktoś mógł by mi polecić jakiś zaufany sklep w Warszawie lub ewentualnie w Krakowie? Jestem na etapie zmiany systemu i wkrótce zostanę bez puszki więc w najbliższych 2 tygodniach chcę się uporać z zakupem 40d i nie mogę sobie przez pewien czas pozwolić na zabawy w serwis. Fajnie gdyby na stanie mieli więcej niż jedną puszkę co umożliwiło by sprawdzenie i wybranie odpowiedniej.

Domyślnie

Patrząc na ten test chyba przestanę się czepiac mojego 40D... robi takie same zdjęcia...
    http://www.cameralabs.com/reviews/Ca...solution.shtml
    i
    http://www.cameralabs.com/reviews/Ca..._results.shtml
    EOS 90D (w sumie)

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    A teraz wiadomość z ostatniej chwili:

jakaś tam seria ma faktycznie defekt spowodowany wadliwie dziłającym machanizmem czyszczenia matrycy ( Panowie chyle czoła i gratuluje prawidłowej diagnozy ).

Gdyby osoby które mają mydlane egzemplarze porównały np na PW numery seryjne swoich puszek to może udało by się wykryć jakąś prawidłowość co do serii daty produkcji czy czego tam jeszcze?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    bez komentarza
    ja z tego czytam jedno - używaj RAWa, stara prawda

btw, w porównaniu do 5D nie widzę większej (no może minimalnie) ilośći szczegółów. Widzę dużo większy kontrast ustawiony w jpg.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez werek Zobacz posta
    chcialem kupic 40D a widac kupie 5D mk1 , tylko czekam na premiere mk2 bo wtedy bedzie taniej.

czemu taka konkluzja?? poniewaz 5D ma tylko to co jest potrzebne do zrobienia fotki bez żadnych dodatkow, tym samym nie ma sie do czego przyczepic tłumaczac na chlopski rozum: "zdjecie ci sie nie podoba? to znaczy ze spi...łeś ustawienia".

dlatego najpierw nauczmy sie fotografowac zeby moc ocenic czy ten nowy gadzet czy ulepszenie nie jest przypadkiem krokiem wstecz. To samo sie tyczy ulepszen w 40D (nie krytykuje tego body bo nie mialem z nim stycznosci), czytajac wasze posty mozna odniesc wrażenie że nie macie innych zmartwień, czyli puszka jest ok i waasze umiejetnosci tez, wiec co wam przeszkadza skorygowac recznie ta niedoskonalosc skoro wiecie jak sie objawia??

ciekaw jestem odpowiedzi na to pytanie

Wiesz jeżeli plotka by się potwierdziła to raczej ciężko korygować ręcznie wibrującą matryce
    Natomiast ogólnie odnosząc się do tematu ręcznych korekt (szczególnie jeśli chodzi o sprawe ostrości ) to jest to owszem dobre ale przy fotografi krajobrazu czy architektury. Przy jakichkolwiek dynamicznych ujęciach - a dla takich kupuje sie sprzęt typu 40D- reczne korygowanie ostrości to gwarancja spaprania tematu.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

akurat to już w serwisie wiedzieli.. tylko chyba nie na temat.

Strona 12 z 33 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów