Strona 56 z 65 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Domyślnie

Pierwszy raz mialem dziś okazję pomacać Pen'a... wersja srebrna ze srebrnym zoomem. Ludzie - to jest cacuszko! Ultragadżet! Gdyby zdjęcia miał tej samej jakości co wygląd, projekt i wykonanie to C, N i L już by mogli zwijać kramik...
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Pierwszy raz mialem dziś okazję pomacać Pen'a... wersja srebrna ze srebrnym zoomem. Ludzie - to jest cacuszko! Ultragadżet! Gdyby zdjęcia miał tej samej jakości co wygląd, projekt i wykonanie to C, N i L już by mogli zwijać kramik...
    jesli chodzi o moja subiektywna opinie, to moja ocena jakosci zdjec jest wyzsza niz ergonomii tego prawie-jak-aparatu.

a pewnie ocene zdjec mamy podobna
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Pierwszy raz mialem dziś okazję pomacać Pen'a... wersja srebrna ze srebrnym zoomem. Ludzie - to jest cacuszko! Ultragadżet!
    Wiesz - "de gustibus...." - dla mnie to badziewie i to brzydkie :grin:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Teraz jak tak bardzo potaniał sam EP1 oraz pierścień redukcyjny do obiektywów 4/3 a każdy kto kupi ten aparat otrzymuje w prezencie lampę FL 14 to wielu osobom zacznie się podobać. Tak mi się zdaje. Mnie osobiście bardziej leży EP2.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Faktycznie o gustach trudno dyskutować ale dla mnie Pen jest ślicznym i uroczym cacuszkiem. Wiem, bo macałem dziś w Conn's Cameras.
    Natomiast o ergonomii trudno mi się wypowiadać bo nigdy nie będę robił zdjęć tym aparatem - po prostu nie jestem zainteresowany.
    Natomiast jestem w stanie bez problemu wyobrazić sobie to cudeńko w rękach jakiejś pięknej dziewczyny, co to ma ambicje po prostu sobie tylko popstrykać.
    Na pewno będzie jej pasować i na pewno IQ ją zadowoli.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Teraz jak tak bardzo potaniał sam EP1 oraz pierścień redukcyjny do obiektywów 4/3 a każdy kto kupi ten aparat otrzymuje w prezencie lampę FL 14 to wielu osobom zacznie się podobać. Tak mi się zdaje. Mnie osobiście bardziej leży EP2.
    Potaniał, bo jego systemowy brat - Panasonic GF1 - ma dużo lepszy AF i lepiej zastąpi lustrzankę od EP-1 czy EP-2. Ale ten PEN to nadal fajny aparat i dobrze że taniej, bo startowa cena była zaporowa.

Co do wyglądu - lepie mu z "naleśnikiem" 17mm f/2.8 (ekw. 34mm) niż z zoomem. Podczas gdy body jest soldnie metalowe (a la Leica) to zoom jest przy nim koszmarnie plastikowy (abstracując od optycznych możliwości). A najlepiej, z obiektywem Panasonica 20mm f/1.7 (100% kompatibilny z EP-1).

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

mnie akurat nawet plastik nie przeszkadzal jak to macalem, ale profil uchwytu i rozmiar jest koszmarny. na reke malego skosnookiego onanisty to to i moze pasuje, ale mnie osobiscie za grzyba.

a ze to potanialo... to chyba logiczne, biorac pod uwage, ze pierwsza cena byla kompletnie z ksiezyca wzieta...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Rzeczywiście obecna cena Pen'a bardziej pasuje do rzeczywistości, choć nadal wydaje mi się on drogim sprzętem w stosunku do tego co oferuje.
    Ale za to jest śliczny!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Śliczny, śliczny, ale najlepiej mu do twarzy z "naleśnikiem".

Na razie są tylko dwa naleśniki - Zuiko 17mm f/2.8 oraz Lumix 20mm f/1.7. Jeszcze nieduże makro Lumix 45mm f/2.8. Ale na wiosnę 2010 będzie jeszcze szeroki kąt Lumix 14mm f/2.8 i rybie oko Lumix 8mm f/2.8.

Z naleśnikiem toto zmieści się do kieszeni. I świetnie wygląda ze stylowym, "oldskulowym" skórzanym etui. Jak cena spadnie do jakiś 1300-1500 zł to wtedy dopiero będzie hit.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czemu te stałki takie ciemne? Naprawdę nie da się zrobić na 4/3 nic jaśniejszego? Przecież przy tej ciupinkiej matryczce mają głębię jak stąd do wulkanu Fuji Aaaaaaaaa, pewnie dzięki temu nie muszą się przykładać do autofokusa

Strona 56 z 65 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów