Pokaż wyniki od 61 do 70 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Dosłownie jak panowie z LPR

Dociera że nie zawsze milimetrowa GO jest pożądana, a w wielu przypadkach zmusza do drastycznego przymykania czego efektem jest pogorszenie jakości obrazu.

A dla wielu możliwość jaką daje mniejsza matryca i większy przelicznik jest nie do przecenienia.
    Masz racje. Piszesz jak Panowie z LPR. Nie na temat ;-)

Ja nie odnosze sie do tego czego ktos tam potrzebuje, tylko do "konkretnej" wypowiedzi kolegi Bagnet'a007, a w niej chodzilo o mozliwosc uzyskania plytkiej GO w konkteksie jasnosci szkla. On ripostowal mi, ze mala przyslone nie uzywa sie wylacznie z powodu braku swiatla, ale rowniez, gdy potrzebna jest plytka GO.

A Ty na to wyskakujesz z czyms kompletnie z innej beczki. I jeszcze mnie obrazasz przyrownujac do LPR'u :P

Marcin
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Widocznie jeszcze mało wiesz w całej swojej zarozumiałości, ale podpowiem ci słowo na literkę d jak dyfrakcja
    Wyobraa sobie, ze istnieja systemy fotograficzne, ktore maja wieksza matryce niz Olki. Moze w Olku przy F5.6 i gestych pikselach dyfrakcja zaczyna byc problemem. Jesli tak, to szczerze wspolczuje wyboru systemu. Ja moge przymknac obiektyw do F11 czy nawe F16, nie specjalnie sie martwiac spadkiem ostrosci z powodu rzeczonej dyfrakcji.

Marcin
    Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 20-10-2007 o 11:33 Powód: Automerged Doublepost
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Uprawnienia umieszczania postów