Pokaż wyniki od 1 do 10 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Nie jestem wyznawcą, ale staram się widzieć wady i zalety. Canon parę lat temu był w czołowce. Niskoszumne matryce, pierwsze FF "dla ludu". Ale od tego czasu minęło trochę i inni wyprzedzili go z innowacjami, a on drepcze w miejscu.
    Tylko pokaż mi firmę, która pokazała coś naprawdę innowacyjnego w dziedzinie foto w ostatnim czasie. Tylko nie mówmy o gadżetach. Ja odnoszę wrażenie że wszyscy trochę drepczą w miejscu. A to że Canona dogonili (i w niektórych aspektach trochę przegonili) to normalne. Nawet niezdrowa jest sytuacja kiedy ktoś ma długotrwały monopol na określone rozwiązania.
    Niezdrowe jest też zamartwianie się, że - mój system/producent akurat nie jest liderem - to szybko przechodzi w onanizm sprzętowy i pozostawia w tyle kwestię do czego ten sprzęt służy.
    Reasumując stare 5D nadal jest aparatem, który daje fantastyczny obrazek i konkurencja z biedą mu dorównuje, wybór szkieł też jest jak w mało którym systemie - czym tu się martwić.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-06-2009 o 19:24
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Reasumując stare 5D nadal jest aparatem, który daje fantastyczny obrazek i konkurencja z biedą mu dorównuje, wybór szkieł też jest jak w mało którym systemie - czym tu się martwić.
    Dokładnie :-D

Wracając do E-P1, ilu posiadaczy dużych lustrzanek kupiło równocześnie coś kompaktowego jak G10, LX3, DP czy GX żeby nie targać gratów? Dlaczego wszyscy dopieprzają się do E-P1? Nie ich target, więc powinno im to powiewać, ale oni biją pianę o aparacie, którego jeszcze nie ma w sklepach Sprzedaż tego sprzętu to problem Olympusa. Czasami mam wrażenie, że krytykujący mają problem ponieważ pojawił się fajny aparacik, ale ma logo na O, drogi, szumi, kiespski DR, bez wizjera, bez lampy, kiepski się trzyma, kiepski AF, na razie tylko 6 obiektywów...

Jak w przyszłym roku o tej porze okaże się, że Olympus sprzedał 1 000 000 sztuk E-P1 to będzie to sukces czy porażka?

Jak w przyszłym roku o tej porze okaże się, że mamy do wyboru 15 obiektywów m43 to będzie sukces czy porażka?

Jak w przyszłym roku o tej porze okaże się, że mamy do wyboru 7 body m43 to będzie sukces czy porażka?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Jak w przyszłym roku o tej porze okaże się, że sprzedał 1 000 000 sztuk E-P1 to będzie to sukces czy porażka?
    Problem olytalibow takich jak Piotr6xx jest taki ze jakiekolwiek zle slowo na ktorykolwiek produkt olka oznacza uprzedzenia do firmy i po trochu atak na samego siebie.

Jesli E-P1 ma kosztowac tyle co teraz to zapewne 1mln szybko sie sprzeda.
    Jest chyba tylko jedna firma na swiecie ktora potrafi sprzedac przecietna zabawke za wygorowana cene: Apple, olympusa jest "ciut" gorszy pod tym wzgledem.

Ja do olympusa nic nie mam.
    Jak w koncu pokaze cos ciekawego m4/3 w ROZSADNEJ cenie to kupie, zapomnialem, milo by bylo zeby szkla kosztowaly rozsadnie. Nie kupie szkla m4/3 w cenie dobrego szkla FF.

Uprawnienia umieszczania postów