Wielki czarny kloc na szyi to jest lans, w środowiskach wiejskich i właśnie dla tzw. przeciętnego amatora co śleczy po nocach czytajac fora sprzętowe. Ja np. jako cool person czuję się już tochę głupio pojawiając się z taka właśnie "elegancką" czarną cegła i nieodłącznym worem gadżetów w sytuacjach towarzyskich.
Natomiast dla wiekszości to co widać na reklamie na youtube jest o wiele bardziej atrakcyjne. Ale wiadomo- mniejszość nerdów zawsze poleci na to co większe i czarniejsze.
Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 20-06-2009 o 23:19
Caly czas sie zastanawiam, skad tyle mocnych slow w atmosferze a'la wojna systemowa?
Skoro jakas nowosc nie Canona jest omawiana na forum Canon'a... Czy zatem maja sens watki o produktach "nie-Canon'owych"?
Tym bardziej nie zrozumiale dla mnie, ze jak na razie Canon nie ma nic do zaoferowania w segmencie u43 pod wzgledem:
- kompaktowosc (E-P1)
- video (GH1)
(oczywiscie 5D II ma lepszy low-light, skrajny shallow DOF, i... to chyba tyle)
Moze - jak to padlo - za jakis czas Canon "wejdzie" i pozamiata. Moze.
Ale jak na razie nie ma alternatyw.
Jak ktos nie potrzebuje IQ z FF, wystarczy mu IQ nieznacznie (niech bedzie) gorsze niz APS-C, a kolosalnie lepsze niz najlepszych kompaktow, wymienna optyka, kompaktowosc, brak problemow z FF\BF - wtedy u43 jest rozsadnym, wartym rozwazenia wyborem.
Nie mowie, ze najlepszym. Ale na pewno zaslugujacym rozwazenia.
A nie rownania z blotem...
Pozdrawiam!
No ja ze wsi właśnie. A co do kloców - cóż nie znam się
8).
A skąd tyle przekoania wśród proroków jedynie słusznej olkowej marki (nie bierz tego do siebie 8)), że O zawojuje świat tym wynalazkiem? Po prostu zdjąwszy różowe okulary i patrząc niejako z zewnątrz niektórzy nie mogą dostrzec tej rewelacji jaką zaoferował Olympus.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 21-06-2009 o 01:39 Powód: Automerged Doublepost
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
Coż za paradoks
Do tej pory nie spotkałem się ani razu ze stwierdzeniami "proroków jedynej słusznej olkowej marki" że E-P1 zwojuje świat. A co rusz czytam opinie "proroków innej jedynej słusznej marki" o tym, że na pewno nie zwojuje.
Sytuacja podobna jak w przypadku niektórych ateistów![]()
Ja napisałem że zwojuje!
Bogatych pań, miłośników gadżetów i osób niedoinformowanych na swiecie wszak nie brakuje...
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To jest właśnie najzabawniejsze4/3 leży pod względem IQ dokładnie w połowie drogi między najlepszymi kompaktami (matryca 2/3"), a FF. Jeśli IQ jest kolosalnie lepsza od najlepszych kompaktów, to musi być też kolosalnie gorsza niż najlepszych FF, praw fizyki Pan nie zmienisz...
![]()