Chciałem kupić tego Pena córce ale dziecko obejrzało fotki Olka w necie, pokręciło nosem i nie życzy sobie... retrodesign jej widocznie nie leży.
I tak nie wejdę w micro4/3.![]()
Chciałem kupić tego Pena córce ale dziecko obejrzało fotki Olka w necie, pokręciło nosem i nie życzy sobie... retrodesign jej widocznie nie leży.
I tak nie wejdę w micro4/3.![]()
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
![]()
:razz:
Pozdrawiam!
Dokładnie! Taki jest target! Bogate pańcie i miłośnicy gadżetów.
Odpowiednik Alfy Romeo MiTo w świecie foto... tylko ładniejszy!
I Pen będzie się świetnie sprzedawał, ponieważ dla takich osób pojęcie jakości obrazu jest abstrakcyjne i będą bardzo zadowolone z uzyskanych efektów. A inni u nich zobaczą i też zechcą mieć takie cudeńko...A jak jeszcze się dowiedzą, że obraz JAK Z LUSTRZANKI... klękajcie narody!
![]()
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 21-06-2009 o 01:39 Powód: Automerged Doublepost
Problem tylko polega na tym że pojęcie wielu jest bardzo mało precyzyjne. Dla jednych (Canon, Nikon, Sony) to miliony dla innych to setki albo dziesiątki tysięcy. Moim zdaniem obecnie Olek zalicza się do tych innych i to nowe cudo w najmnijeszym stopniu tego nie zmieni - choćby ze względu na cenę. Poza tym dla przeciętnego amatora, który ma wybór pomiędzy "lansem" = dslr, a wygodą = kompakt ten aparat nie ma nic do zaoferowania póki co.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wielki czarny kloc na szyi to jest lans, w środowiskach wiejskich i właśnie dla tzw. przeciętnego amatora co śleczy po nocach czytajac fora sprzętowe. Ja np. jako cool person czuję się już tochę głupio pojawiając się z taka właśnie "elegancką" czarną cegła i nieodłącznym worem gadżetów w sytuacjach towarzyskich.
Natomiast dla wiekszości to co widać na reklamie na youtube jest o wiele bardziej atrakcyjne. Ale wiadomo- mniejszość nerdów zawsze poleci na to co większe i czarniejsze.
Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 20-06-2009 o 23:19
Caly czas sie zastanawiam, skad tyle mocnych slow w atmosferze a'la wojna systemowa?
Skoro jakas nowosc nie Canona jest omawiana na forum Canon'a... Czy zatem maja sens watki o produktach "nie-Canon'owych"?
Tym bardziej nie zrozumiale dla mnie, ze jak na razie Canon nie ma nic do zaoferowania w segmencie u43 pod wzgledem:
- kompaktowosc (E-P1)
- video (GH1)
(oczywiscie 5D II ma lepszy low-light, skrajny shallow DOF, i... to chyba tyle)
Moze - jak to padlo - za jakis czas Canon "wejdzie" i pozamiata. Moze.
Ale jak na razie nie ma alternatyw.
Jak ktos nie potrzebuje IQ z FF, wystarczy mu IQ nieznacznie (niech bedzie) gorsze niz APS-C, a kolosalnie lepsze niz najlepszych kompaktow, wymienna optyka, kompaktowosc, brak problemow z FF\BF - wtedy u43 jest rozsadnym, wartym rozwazenia wyborem.
Nie mowie, ze najlepszym. Ale na pewno zaslugujacym rozwazenia.
A nie rownania z blotem...
Pozdrawiam!