Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
A jako stary uzytkownik olka powinienes miec wpojone ze ISO 100 ew 200 wystarczy kazdemu.
Olka używałem kiedyś, gdy dawał przyzwoite max. ISO 400. Teraz mam 5D (mkI) z którego jestem w miarę zadowolony (choć to stara technologia matrycy, ISO 1600 już daje kolorową kaszkę, podbite ISO 3200 to już awaryjnie). Ale bardzo często zdarza się, że z powodu gabarytów FF nie zabieram ze sobą aparatu. Próbowałem kompaktu, ale nadawał się jedynie do zdjęć na zewnątrz w ładną pogodę, a i tak miałem sporo zastrzeżeń.
Przy zakupie 5D miałem dylemat - E-3 czy 5D, wybrałem FF i dobrze zrobiłem, bo "zwykłe" 4/3 Olek już chyba spisał na straty. 5D ma wady, i te same wady ma wersja mkII (więc nie mam parcia na zmianę body, poza tym przy obecnych kursach sprzęt foto podrożał niesamowicie).

Chciałbym mieć coś rozmiarów kompaktu, nawet sporego kompaktu, z jakością jaką daje lustro (z cropem, może być m4/3 ale może być APS). Na razie jest TYLKO micro4/3 i idea bardzo mi się podoba, ale ceny na razie są hmmm... w każdym razie za wysokie jak na zakup DRUGIEGO systemu. Poczekam aż spadną. Sukces m4/3 mnie cieszy, bo jak się przyjmie, to i inni wypuszczą coś podobnego (już wchodzi Samsung, wejdzie Sony, pomniejszy gracz Ricoh) i ceny spadną.

W każdym razie, mając do wyboru wydatek na większy komapkt a la G11, a micro4/3, nie widzę żadnych powodów dla kupowania G11 z malutką matrycą.