Pokaż wyniki od 1 do 10 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ogólnie (5D) nieźle ci idzie, ale:

1. D300 - nie jest rewolucyjny? wymarzona puszka PRO-Canierów
    2. D700 - wymarzona puszka Canonierów ze złym logiem
    3. próbowałeś (AF) się kiedyś z 80-200/2.8L
    4. błysk; to niezły śmiech o CLS już nie wspomnę.
    5. "dokonał ostatnio dużego przeskoku" - D3 to pewnie zbyt mały przeskok
    5a. gdyby miał silnik obrazowania z D3x to byłby aparat na wielki.

No, ale nic: witamy na pokładzie...
    gietrzy ale pisz proszę za siebie . Wymarzonej puszki dla mnie jeszcze nikt nie zrobił 8). Ja wierzę, że dla niektórych D700 jest wzorem no ale co za problem iść do sklepu ulżyć kieszeni i sobie 8). Natomiast ani D3 ani D300 czy tym bardziej D700 to nie była rewolucja. To po prostu puszki do których Nikon wsadził sprawdzone rozwiązania trochę je modernizując i wielka chwała im za to. Ale nic więcej. Nie pisz proszę prawd ostatecznych, bo ich nie ma - to nie forum FM czy dpreview .

Co do Olka i jego wyznawców - powiem że chyba żaden system nie ma takiej ich liczby. Nie wiem czy firma jest z tego zadowolona ale mnie to raczej odstrasza nie zachęca.
    Ktoś pytał "ilu posiadaczy dużych lustrzanek kupiło równocześnie coś kompaktowego jak G10, LX3, DP czy GX żeby nie targać gratów?" - myślę że wielu tyle, że dla mnie np. wystarczy wtedy możliwie jak najmniejsza małpa. Wielkość IMO ma tu znaczenie zasadnicze /*. Jak potrzebuję jakości to i tak wolę lustro.

/* - w sumie to wystarcza mi wtedy mój SE.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-06-2009 o 16:37
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów