Pokaż wyniki od 1 do 10 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Widok wątkowy

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    porównują 50D i E-30. Przecież E-30 nie ma gorszej matrycy niż Pen i porównanie cropów wypadło tam dość wstrząsająco.
    Nie muszę pisać, na czyją korzyść.
    Mysle, ze to o czym piszesz jest w pelni prawdziwe. Tylko co w tym dziwnego?

Ja na podanej przeze mnie przed chwila porownywarce - otwieram zdjecie "Still life" juz na ISO 800 i... GH1 bije na glowe E-30 jesli chodzi o detale i szumy...

E-P1 rowniez zapewne bedzie bic E-30 mocno, sadzac po pierwszych fotkach z netu.

Przepraszam ale ja w tych samplach nic takiego nie widzę. Są ładne i kolorowe, owszem, ale poproszę o cropy 100% albo o te same zdjęcia 1:1. I już nie będzie tak ładnie.
    Śliczną i kolorową galerię to i ja posiadam z Olka SP570UZ... rzygać mi się chce dopiero gdy to powiększę.
    Nie znam akurat Olka SP570UZ, ale jak otworzylem 1050SW (ta sama matryca, ciut pozniej wydany) na ISO 800 - to rowniez zalamka w porownaniu do u43 GH1...

PS: Jesli SP570UZ daje duzo lepszy obraz niz 1050SW statycznego obrazka sluzacego do testow - to przepraszam, popraw mnie il Dottore!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przecież E-30 nie ma gorszej matrycy niż Pen
    Zapomnialem zapytac - dlaczego tak sadzisz? Sample wskazuja na cos innego. Zreszta tak jest nie tylko w przypadku Olympusa.
    Nie sama matryca sie liczy, ale soft rowniez. Porownaj "niby te same" matryce w Sony i Nikon'ach..?
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 19-06-2009 o 00:10 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów