Strona 15 z 65 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

wszyscy macie racje, dodam że wg mnie może to byc niezła kombinacja, ponieważ do niezlej jakosci zdjęc (porównując z kompaktami) przy wyzszych iso, dochdzi jeszcze rejestrowanie video (przy tych rozmiarach matrycy mogą spokojnie wyciagnąc 720 progressive, a znając marketingowców wyciągną pewnie 1080p)- jest spora masa ludzi którzy chca miec takie 2 w 1.

Dopiero zaczyna Awatar mort_subite
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tnt Zobacz posta
    wszyscy macie racje, dodam że wg mnie może to byc niezła kombinacja, ponieważ do niezlej jakosci zdjęc (porównując z kompaktami) przy wyzszych iso, dochdzi jeszcze rejestrowanie video (przy tych rozmiarach matrycy mogą spokojnie wyciagnąc 720 progressive, a znając marketingowców wyciągną pewnie 1080p)- jest spora masa ludzi którzy chca miec takie 2 w 1.
    ...a nawet jeśli jeszcze nie chcą, to odpowiednia kampania marketingowa ich przekona, że całe życie chcieli, tylko do niedawna nie zdawali sobie z tego sprawy
    A na serio, to koncepcja przedstawiona przez Olympusa jest na tyle "otwarta", że pozwala na zaprojektowanie wielu różnych modeli aparatów, na zasadzie "dla każdego coś miłego". Przypuszczam, że dałoby się z tym mocowaniem zaprojektować i dalmierz, i idiotenkamerę z dobrym wysokim ISO, i 75 róznych modeli pośrednich.
    Oczywiście ryzyko fiaska jest poważne - pytanie bowiem jak głęboki jest rynek dla takiego specyficznego systemu z wymienna optyką, w sytuacji, gdy przeciętnemu pstrykaczowi wystarczy np. "normalny" ultrazoom*). I ciekawe, jak będzie z cenami - zarówno puszek, jak i optyki. Z jednej strony nie mogą być przesadnie wygórowane, bo od atrakcyjności oferty (w tym ceny) zależeć będzie masowość, a więc i przyszłość tego przedsięwzięcia, z drugiej zaś - Olympus et consortes to nie organizacja charytatywna i muszą na sprzedawanych zabawkach zarabiać, więc zbytnio szaleć z obniżaniem cen też nie mogą, bo nakłady poniesione na stworzenie systemu i produkcję (o kosztach marketingu nie zapominając) muszą się przecież zwrócić.
    No ciekawe, ciekawe...

*) ...albo telefon; kumpel z pracy, dumny posiadacz Alfy 300, miał styczność z magikiem, który mu usilnie udowadniał, że aparat wbudowany w któryś z wyższych modeli Nokii (serii N) gwarantuje zdjęcia takiej samej jakości, jak lustrzanka; no cóż, na ekranie telefonu ponoć faktycznie wszystkie foty prezentowały się super :razz:

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mort_subite Zobacz posta
    że aparat wbudowany w któryś z wyższych modeli Nokii (serii N) gwarantuje zdjęcia takiej samej jakości, jak lustrzanka; no cóż, na ekranie telefonu ponoć faktycznie wszystkie foty prezentowały się super :razz:
    dodam tylko tyle że jak nie chce mi się zabierac mojej 400 to wiem ze "plan minimum" wykonam starą wyslużoną N95, zrobione nią zdjecia 10x15 są dla dobrych warunków oswietlenia akceptowalne (za to stwierdzenie mozecie mnie bic ale tak żeby nie zostawiac śladów )
    pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

Pomysl fajny jesli olympus tego nie spieprzy. Wg mnie 4/3 zalozenia ma dobre, wykonanie gorzej. Mialo byc taniej, jasniej, lzej. A jak jest? Jedyne body o dzisiejszych parametrach to E3, ale to dla osob ktore chca leczyc kompleks malego. Gdyby to wsadzili do 420 albo jeszcze mniejszego body.
    Inna sprawa to czy olumpus da rade na uciagniecie dwoch systemow albo czy to nie jest wycofywanie sie z 4/3.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no ladny render. tylko o czym swiadczy? ze Leica przymierza sie do wypuszczenia kolejnego niszowego aparatu o relacji jakosc obrazu/cena o rzad wielkosci nizszej niz inne propozycje na rynku?
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no ladny render. tylko o czym swiadczy? ze Leica przymierza sie do wypuszczenia kolejnego niszowego aparatu o relacji jakosc obrazu/cena o rzad wielkosci nizszej niz inne propozycje na rynku?
    Leica?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Leica?
    pardon, Panasonic. moglem z gory tak napisac, bo tak czy siak to nadzbior
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Jaki render? To Panasonic LX3. Kompakt ze szlem 24-60/f.2-2,8.

Caly ten szum zapowidada jedno- to poczatek konca lustrzanek. Lustro to przezytek, nikomu niepotrzebny. Z ta, czy inna matryca, wielkosci 4/3 czy FF niewazne. Lustro i migawka w postaci nam znanej nie jest nikomu juz potrzebna.
    czesc.ch.
    Analog ma "dusze".

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Caly ten szum zapowidada jedno- to poczatek konca lustrzanek. Lustro to przezytek, nikomu niepotrzebny. Z ta, czy inna matryca, wielkosci 4/3 czy FF niewazne. Lustro i migawka w postaci nam znanej nie jest nikomu juz potrzebna.
    czesc.ch.
    Srali muchy - będzie wiosna, będzie lepiej trawa rosła. Wieszczów końca lustrzanek było już wielu, tymczasem np. hybrydy były i się zbyły, a sprzedaż lustrzanek rośnie w postępie logarytmicznym.

Strona 15 z 65 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów