Strona 7 z 65 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Widocznie jeszcze mało wiesz w całej swojej zarozumiałości, ale podpowiem ci słowo na literkę d jak dyfrakcja
    No teraz to pojechałeś po całości...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glider Zobacz posta
    snowboarder,jeśli dużo jeździsz i fotografujesz pojedź na stronę waclawwantuch.com.Zobaczysz tam fotografie człowieka robiącego zdjęcia olkiem.Oceń potem swoje dokonania i zobacz czy są równie ciekawe.Nie przejmuj się photo division Olympusa,może sobie poradzą.Przejmij się pomysłem na zdjęcie.
    pozdrawiam
    glider
    Alez co Ty piszesz! Bez eLek 85/1,2 i 35/1,4 i 50/1,2 oraz bez najnowszych markow niezrobisz zadnej, ale to zadnej porzadnej fotki. Ten Wantuch to cos knuje z tym Olympusem, moze ma jakies przejsciowki na bagnet EF?
    Tak powaznie! To dyskusje nie maja sensu! No pomysl! Szkoda czasu.
    Czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

wiesz chomsky .... ja nie mam elek i marków ... wrecz przeciwnie mam manuale i 30D ..... a i tak na 3/4 nie zrobisz tego co ja Planarem 1,4 na swoim dość przecietnym 30D ....

twoje manipulacje sa śmieszne .... i nie maja nic wspólnego z tematem

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Dosłownie jak panowie z LPR

Dociera że nie zawsze milimetrowa GO jest pożądana, a w wielu przypadkach zmusza do drastycznego przymykania czego efektem jest pogorszenie jakości obrazu.

A dla wielu możliwość jaką daje mniejsza matryca i większy przelicznik jest nie do przecenienia.
    Masz racje. Piszesz jak Panowie z LPR. Nie na temat ;-)

Ja nie odnosze sie do tego czego ktos tam potrzebuje, tylko do "konkretnej" wypowiedzi kolegi Bagnet'a007, a w niej chodzilo o mozliwosc uzyskania plytkiej GO w konkteksie jasnosci szkla. On ripostowal mi, ze mala przyslone nie uzywa sie wylacznie z powodu braku swiatla, ale rowniez, gdy potrzebna jest plytka GO.

A Ty na to wyskakujesz z czyms kompletnie z innej beczki. I jeszcze mnie obrazasz przyrownujac do LPR'u :P

Marcin
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Widocznie jeszcze mało wiesz w całej swojej zarozumiałości, ale podpowiem ci słowo na literkę d jak dyfrakcja
    Wyobraa sobie, ze istnieja systemy fotograficzne, ktore maja wieksza matryce niz Olki. Moze w Olku przy F5.6 i gestych pikselach dyfrakcja zaczyna byc problemem. Jesli tak, to szczerze wspolczuje wyboru systemu. Ja moge przymknac obiektyw do F11 czy nawe F16, nie specjalnie sie martwiac spadkiem ostrosci z powodu rzeczonej dyfrakcji.

Marcin
    Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 20-10-2007 o 11:33 Powód: Automerged Doublepost
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta

btw ... oprócz portretów nie masz szans zrobić np czegoś takiego:

http://www.popmart.neostrada.pl/bok1.jpg

http://www.popmart.neostrada.pl/plan12.JPG
    Co to znaczy nie masz szans? Za cienki jestem na ten dziwny bokeh czy nie jestem kolekcjonerem m42? Problem na tą chwilę polega na tym, że nie mam wybitnych przykładów gdzieś na www, ale mam kilka przykładów zdjęć bez obróbki wywołanych z rawów w pełnej rozdzielczości z ręki. Jak chcesz to się poświęcę i wypale Ci na DVD te i inne rawy i wyślę pocztą.

http://www.michalsz.webd.pl/cp/p8080101.jpg
    http://www.michalsz.webd.pl/cp/p8080116.jpg
    http://www.michalsz.webd.pl/cp/p8080105.jpg
    http://www.michalsz.webd.pl/cp/p8080106.jpg

Domyślnie

jakbyś troszke sie na tym znał to nie powiedziałbyś że Planar to m42, a Planary są obecnie obiektem kultu dla systemu nikona w którym to zaczęto je znowu produkować .... .... te zdiecia są z reki, wywolane prosto z raw i z całej matrycy choć oczywiście pomniejszone dla web....

a bokeh nie dziwny tylko ciekawy i dla ciebie nie do uzyskania a ja przymykam z 1,4 na 2.0 i bokeh jest "standardowy"... jeszcze raz .... mam tą mozliwość !
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 20-10-2007 o 11:52

Domyślnie

a bokeh nie dziwny tylko ciekawy i dla ciebie nie do uzyskania a ja przymykam z 1,4 na 2.0 i bokeh jest "standardowy"...
    To co w końcu jest nie do uzyskania? Płytka GO czy bokeh?

Dodam, że sample powyżej to mój pierwszy kontakt z E510 i pierwsze zdjęcia powiedzmy "testowe" korpusu który wtedy poznawałem.

Domyślnie

jedno z drugim jest nierozerwalnie powiazane ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Jak to ? Sam posiadam piękny kompakt /co ja mówię... śliczny, cudowny/ do którego można włożyć kliszę, YASHICA ZOOMTEC f=38mm-80mm 1:3,8-7,6.
    Sprawny, do którego mam stosunek emocjonalno osobisty
    W 1991 kosztował 250 $. Młodsi nie pamiętają, ale to był majątek.
    Ajć, chyba źle się wyraziłem... chodziło mi o kompakty z klatką wielkości paznokcia, gdzie głębia ostrości sięga od końca osłony przeciwsłonecznej do "za nieskończoność" .

ja mogę mieć (względnie bo mam cropa 1,6 i wolałbym mieć wieksze pole do popisu na FF) ostrą, małą głebię ostrości i większą głębię jeśli chcę np na f4 lub 5,6 (notabene 5,6 to w większości obiektywów NAJLEPSZA przesłona o najlepszej jakości fotkach)

... a ty nie ... odebrano ci (odebrałeś sobie) możliwość decydowania o tym i jeszcze się cieszysz z tego ... twoja sprawa ale nie wciskaj nam tego kitu ... bo tu nikt się nie nabierze ... coś jak nikonowskie "FF nikomu i do niczego nie jest potrzebne"

...

a bokeh nie dziwny tylko ciekawy i dla ciebie nie do uzyskania a ja przymykam z 1,4 na 2.0 i bokeh jest "standardowy"... jeszcze raz .... mam tą mozliwość !

...

wiesz chomsky .... ja nie mam elek i marków ... wrecz przeciwnie mam manuale i 30D ..... a i tak na 3/4 nie zrobisz tego co ja Planarem 1,4 na swoim dość przecietnym 30D ....
    Popmart - Wybacz, ale to podniecanie się super płytką głębią i "ciekawym" bokehem niedostępnym dla zwykłych śmiertelników zaczyna być żenujące...
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 20-10-2007 o 13:55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Popmart - Wybacz, ale to podniecanie się super płytką głębią i "ciekawym" bokehem niedostępnym dla zwykłych śmiertelników zaczyna być żenujące...
    no szczególnie zenujace dla kogoś kto nie jest w stanie przeskoczyć tego tematu i wmawia ze tak lepiej ....

Strona 7 z 65 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów