Pokaż wyniki od 1 do 10 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Jak to ? Sam posiadam piękny kompakt /co ja mówię... śliczny, cudowny/ do którego można włożyć kliszę, YASHICA ZOOMTEC f=38mm-80mm 1:3,8-7,6.
    Sprawny, do którego mam stosunek emocjonalno osobisty
    W 1991 kosztował 250 $. Młodsi nie pamiętają, ale to był majątek.
    Ajć, chyba źle się wyraziłem... chodziło mi o kompakty z klatką wielkości paznokcia, gdzie głębia ostrości sięga od końca osłony przeciwsłonecznej do "za nieskończoność" .

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    ja mogę mieć (względnie bo mam cropa 1,6 i wolałbym mieć wieksze pole do popisu na FF) ostrą, małą głebię ostrości i większą głębię jeśli chcę np na f4 lub 5,6 (notabene 5,6 to w większości obiektywów NAJLEPSZA przesłona o najlepszej jakości fotkach)

... a ty nie ... odebrano ci (odebrałeś sobie) możliwość decydowania o tym i jeszcze się cieszysz z tego ... twoja sprawa ale nie wciskaj nam tego kitu ... bo tu nikt się nie nabierze ... coś jak nikonowskie "FF nikomu i do niczego nie jest potrzebne"

...

a bokeh nie dziwny tylko ciekawy i dla ciebie nie do uzyskania a ja przymykam z 1,4 na 2.0 i bokeh jest "standardowy"... jeszcze raz .... mam tą mozliwość !

...

wiesz chomsky .... ja nie mam elek i marków ... wrecz przeciwnie mam manuale i 30D ..... a i tak na 3/4 nie zrobisz tego co ja Planarem 1,4 na swoim dość przecietnym 30D ....
    Popmart - Wybacz, ale to podniecanie się super płytką głębią i "ciekawym" bokehem niedostępnym dla zwykłych śmiertelników zaczyna być żenujące...
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 20-10-2007 o 13:55

Uprawnienia umieszczania postów