Pokaż wyniki od 1 do 10 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Zanim Canon coś takiego pokaże, minie kilka lat. A pewnie, znając jego politykę, nie da tyle w jednym body. Poza tym ciągnie rozwiązania z analogowych czasów, jak np. stabilizacja w obiektywach.
    Cóż Canon w latach osiemdziesiątych też się mocno ociągał z pokazaniem lustra z AF (próby z T80 pomijam, bo to była raczej wtopa) ale jak pokazali w marcu 86' (bodajrze jako ostatni z wielkich lustro z AF-em) EOS-a 650 i USM-y to reszcie szczęka opadła tak, że się nie mogli pozbierać przez następne 20 lat. Nie twierdzę że teraz też tak będzie - twierdzę jedynie, że jest zupełnie bez znaczenia czy ktoś wchodzi z jakimś nowum na rynek jako pierwszy czy ostatni.
    A co do tego czy firma śpi z nowościami czy nie, to najlepszy przykład mieliśmy stosunkowo niedawno kiedy wydawało się, że Nikon już niedługo spakuje walizki (przynajmniej z rynku pro). Tymczasem duetem D300/D3 wrócili do gry tak, że teraz o ironio to Nikon ma trzy pełnoklatkowe dslr-y na rynku, a Canon sprawia wrażenie jakby dreptał w miejscu nie bardzo wiedząc w którą stronę podążać. Dopiero trochę nową piątką się odbili (głównie - o ironio - tymi filmami).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-06-2009 o 00:38
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów