I wydaje mi się, że taka rola będzie na rynku EP1. Osoby powiedzmy delikatnie będące na „Pan” z fotografią ale chcące mieć w posiadaniu dobry aparat fotograficzny mogą sięgnąć właśnie po niego. Oczywiście należy wziąć pod uwagę całkiem odmienny punkt widzenia takiej osoby od naszego. Ja tak sobie porównałem w myślach zalety i wady EP1 i lustrzanek w tej klasie cenowej z punktu widzenia laika i wychodzi mi na to, że EP1 ma sporo zalet a jedną z nich może być też cena w stosunku do możliwości.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
ALE CO TO MA DO RZECZY?
Kto che lustro - kupi lustro... Kto chce miniaturyzacji, przenosnosci, niewiele gorszej jakosci obrazu - kupi kompaktowy aparat systemowy, ktory nawet drozej kosztuje, ale dla niego jest wiecej wart ;-)
Kto powiedzial, za najdrozszy kompakt ma byc tanszy niz lustrzanka?
Naprawde osoby zakochane w lustrach, nie sa reprezentatywna proba rynku. Malo tego, nie dostrzegaja chyba nadal, ze lustro to zaszlosc historyczna, przezytek z czasow analogu... Jeszcze inaczej: kula u nogi, a nie kolo zamachowe rozwoju...
A Wy tylko lustro i lustro... Jakby to jakas zaleta byla... Jeszcze za naszego zycia bedziemy tak lustro wspominac, jak teraz czasy aparatow bez AF...
Pozdrawiam!
Tys prowda ;-) :-D .
Olympus CSS-S109LL brązowy, długi pasek na ramię - 269 zł - na razie mnie wyleczyli z małego olka. Skórę do tych pasków robią z krokodyla czy jakiegoś innego boa ? ;-) Na razie sprzęcik dla "snobów" różnej maści.
Czekam na wersję czarną - kupie bez paska ;-).
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Czy kiedykolwiek jakakolwiek firma wypuscila cos w cenie ponizej oczekiwań? Nie przypominam sobie. Zawsze to my marzymy o niskiej cenie, pozniej psioczymy, a pozniej kupujemy. Jeszcze sie nie przyzwyczailiscie?![]()
Allxages - jasne, że tak. Tylko pokaż mi firmę, która sprzedaje paski do fotoaparatów w granicach owych 269 zł.za sztukę ? Bo tyle "Olisław" sobie żąda za kawałek skóry :-D. Mają poczucie humoru (czarnego) :-P .
Przecież napisałem, że kupie puszkę i szeroką stałkę w wersji czarnej (jak takową wypuszczą). Nie zarzekam się. Pasek wyfasuję innej firmy
.
Ostatnio edytowane przez BuRton ; 01-07-2009 o 23:13
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Spoko spoko. Ja mieszkam z typem co jest wyznawca Olkow. Zamienil ostatnio E-30 na to marne E-3 i udaje ze to ah i eh sprzet jest![]()
to może i obiektyw innej firmy?
http://43rumors.com/ft3-the-leica-mi...0mm-f1-4-lens/
może Leica microFT 30mm f1.4 summicron?
też tanio nie będzie, ale zawsze to Leica.