Strona 41 z 65 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tom Hogan's Blog:

"The real question is whether Nikon has gotten the wake up call yet. There are quotes in the business press in Japan from Nikon executives indicating that they're aware of m4/3 and watching it closely, but that they don't currently have development plans for anything similar. If true, that's a huge mistake, Nikon. Huge."

"By the time Nikon has any offering, Panasonic will have a G2, almost certainly. You can't allow a serious competitor to refine and dominate a new market before you even get a single offering out."

"That's what my Compact Challenge was all about: every serious shooter I know--not some, but EVERY--is looking around for their Everywhere Camera and not quite finding it. We try new compacts like the P6000, G10, and LX3 when they come out and pick the one that comes the closest to what we want (another Nikon problem, it isn't the P6000). But we're not happy. We're still shopping. We looked at the DP-1 (and DP-2) and passed. We're looking at the E-P1 now and finding something that looks like it might pass muster."

http://bythom.com/
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Pojawiają się tu zarzuty że Świętego Olympusa atakują jedynie fanboye Canona.
    Otóż oświadczam, że fanboyem Canona nie jestem ani się nie czuję. Nie znajduję jednak DZISIAJ lepszego dla moich skromnych amatorskich potrzeb aparatu na rynku, niż 5DMkII, po prostu żaden producent niczego lepszego mi nie proponuje. Paru producentów robi natomiast sympatyczne szkła do Canona i - jak widać w mojej stopce - ślubu z Canonem nie brałem, bo obiektywów na C nie posiadam...
    I za to lubię Canona, że produkuje fajny uczciwy amatorski aparat, który przynosi mi dużo satysfakcji zarówno z eksploatacji jak i ze zdjęć.
    Natomiast firmy Olympus nienawidzę jak psa... było już porównanie do Apple (słuszne), ja bym dodał jeszcze Alfę Romeo. Tak Alfa jak i Olek ma chwalebną historię i wiele laurów zebranych w przeszłości... wszystko pięknie, ale to co obie firmy oferują dzisiaj, jest bardziej wykreowane przez dział marketingu, niż spełniające rzeczywiste potrzeby użytkownika. Gadżety nie zastapią meritum po prostu.
    A za co nienawidze Olympusa? Już pewno mało kto pamięta agresywną i nachalną kampanię superzooma SP-570UZ. Otóż dałem się nabrać. Jak ostatni głupiec. I już NIGDY WIĘCEJ nic nie kupię ze znaczkiem tej firmy bo dział marketingu mają dużo lepszy niż dział badawczo - rozwojowy.
    A nie tędy droga...
    Niektórzy oczywiście do dziś wierzą, że SP-570UZ to swietny aparat...
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja to samo kiedys powiedzialem o Panasonicu - nigdy wiecej. Powodem byly tez wyczyny dzialu marketingu (akurat nie chodzilo o foto).

Ale jednak zmieklem, kupilem cos. I o ile kiedys od razu sie wkurzylem i szybko sprzedalem, teraz zakup jest OK.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Jeśli chodzi o plazmy i DVD a obecnie BluRay - tylko Panas! Jestem mu wierny od czasu przedostaniej i ostatniej serii telewizorów kineskopowych. Obraz do dziś poza zasięgiem wszystkiego, niezaleznie od ceny... Mój tato ma taki i do teraz, ile bym nie wydał na nie_wiem_jak_wielką plazmę to jego stary CRT nadal rządzi!
    Sorry za OT.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ogólnie (5D) nieźle ci idzie, ale:

1. D300 - nie jest rewolucyjny? wymarzona puszka PRO-Canierów
    2. D700 - wymarzona puszka Canonierów ze złym logiem
    3. próbowałeś (AF) się kiedyś z 80-200/2.8L
    4. błysk; to niezły śmiech o CLS już nie wspomnę.
    5. "dokonał ostatnio dużego przeskoku" - D3 to pewnie zbyt mały przeskok
    5a. gdyby miał silnik obrazowania z D3x to byłby aparat na wielki.

No, ale nic: witamy na pokładzie...
    gietrzy ale pisz proszę za siebie . Wymarzonej puszki dla mnie jeszcze nikt nie zrobił 8). Ja wierzę, że dla niektórych D700 jest wzorem no ale co za problem iść do sklepu ulżyć kieszeni i sobie 8). Natomiast ani D3 ani D300 czy tym bardziej D700 to nie była rewolucja. To po prostu puszki do których Nikon wsadził sprawdzone rozwiązania trochę je modernizując i wielka chwała im za to. Ale nic więcej. Nie pisz proszę prawd ostatecznych, bo ich nie ma - to nie forum FM czy dpreview .

Co do Olka i jego wyznawców - powiem że chyba żaden system nie ma takiej ich liczby. Nie wiem czy firma jest z tego zadowolona ale mnie to raczej odstrasza nie zachęca.
    Ktoś pytał "ilu posiadaczy dużych lustrzanek kupiło równocześnie coś kompaktowego jak G10, LX3, DP czy GX żeby nie targać gratów?" - myślę że wielu tyle, że dla mnie np. wystarczy wtedy możliwie jak najmniejsza małpa. Wielkość IMO ma tu znaczenie zasadnicze /*. Jak potrzebuję jakości to i tak wolę lustro.

/* - w sumie to wystarcza mi wtedy mój SE.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-06-2009 o 16:37
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Taaaa... firma która ma wyznawców a nie klientów, nie kojarzy mi się najlepiej, choć życzyłbym sobie oczywiście taką firmę posiadać!
    Bardziej jednak ufam firmie do której ludzie niosą pieniądze Z WYRACHOWANIA a nie w formie... ofiary?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

/* - w sumie to wystarcza mi wtedy mój SE.

no bo wlasnie telefony to jest przyszlosc "fotografii zawsze pod reka" i to bez dwoch zdan

niektórzy piszą, że takiego E-P1 kupia bo chca miec maly aparat do kieszeni... coz, macie duze kieszenie bo nawet z jakims nalesnikiem 17mm + pokrowiec to jakos sobie go w kieszeni nie wyobrazam, nawet w wewnetrzenej kieszeni kurtki nie bedzie to zbyt wygodne bo bedzie nam "gula" wystawac

a w podroz z takim aparatem to ze dwa zoomy trzeba zabrac, krotki i cos dluzszego, czyli juz jakas torba jest potrzeba, czy wagowo i pojemnosciowo bedzie mocno odbiegac od powiedzmy takiego 1000D + 18-55 IS + 55-250 IS? raczej bardzo niewiele, wagowo moze 250-300 gram mniej przy calym zestawie

ostatnia kwestia... wyglad? ja nie rozumiem ale ten aparat to po prostu aparat, jaki styl? podobnych kompatkow bylo dziesiatki a moze i wiecej, to przeciez po prostu zwykly prostopadloscian, nic wiecej, czym tu sie podniecac? ze jakas ladna dziewczyna go trzyma na reklamie?
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 25-06-2009 o 00:55
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    no bo wlasnie telefony to jest przyszlosc "fotografii zawsze pod reka" i to bez dwoch zdan
    Matryca wielkości główki od szpilki i dwie plastikowe soczewki to w mnie nie jest przyszłość jakiejkolwiek fotografii, chyba jedynie jakaś nagła rewolucja(nie ewolucja) technologiczna mogła by tu pomóc .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To ja abstrachując od ceny wybieram Leicę 8).
    Leicę?

Coś mi się zdaje, że do micro4/3 będą nie tylko szkiełka Zuiko (Olympusa) i Panasonica. Chyba coś wypuści także Leica (choć tanie to pewnie nie będzie). Leica jest predysponowana do takiego systemu, bo robi przecież obiektywy do dalmierzowców a te nie mają lustra - konstrukcje do dalmierza i micro4/3 moga być zbliżone.

http://forums.dpreview.com/forums/re...2222389&page=2

"Leica and Micro FourThirds

- Leica is not going to offer MFT cameras
    - Leica may offer MFT lenses
    - MFT is and interesting system
    - Sensor size is a very limiting factor "

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Matryca wielkości główki od szpilki i dwie plastikowe soczewki to w mnie nie jest przyszłość jakiejkolwiek fotografii, chyba jedynie jakaś nagła rewolucja(nie ewolucja) technologiczna mogła by tu pomóc .
    juz w tej chwili w internecie, nawet w gazeta.pl czy innej powaznej prasie jest masa zdjec z telefonow, bedzie ich coraz wiecej, gdyz telefon zasze mamy przy sobie
    a taki E-P1 to jednak dalej cegla wazaca z obiektywem ponad pol kilograma
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 41 z 65 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów