Strona 37 z 65 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Dokładnie! Taki jest target! Bogate pańcie i miłośnicy gadżetów.
    Odpowiednik Alfy Romeo MiTo w świecie foto... tylko ładniejszy!
    I Pen będzie się świetnie sprzedawał, ponieważ dla takich osób pojęcie jakości obrazu jest abstrakcyjne i będą bardzo zadowolone z uzyskanych efektów. A inni u nich zobaczą i też zechcą mieć takie cudeńko... A jak jeszcze się dowiedzą, że obraz JAK Z LUSTRZANKI... klękajcie narody!

doktorze, włoska mafia czuwa. jesteś pod kontrolą.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Poza tym dla przeciętnego amatora, który ma wybór pomiędzy "lansem" = dslr, a wygodą = kompakt ten aparat nie ma nic do zaoferowania póki co.
    Wielki czarny kloc na szyi to jest lans, w środowiskach wiejskich i właśnie dla tzw. przeciętnego amatora co śleczy po nocach czytajac fora sprzętowe. Ja np. jako cool person czuję się już tochę głupio pojawiając się z taka właśnie "elegancką" czarną cegła i nieodłącznym worem gadżetów w sytuacjach towarzyskich.

Natomiast dla wiekszości to co widać na reklamie na youtube jest o wiele bardziej atrakcyjne. Ale wiadomo- mniejszość nerdów zawsze poleci na to co większe i czarniejsze.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 20-06-2009 o 23:19

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Caly czas sie zastanawiam, skad tyle mocnych slow w atmosferze a'la wojna systemowa?

Skoro jakas nowosc nie Canona jest omawiana na forum Canon'a... Czy zatem maja sens watki o produktach "nie-Canon'owych"?

Tym bardziej nie zrozumiale dla mnie, ze jak na razie Canon nie ma nic do zaoferowania w segmencie u43 pod wzgledem:
    - kompaktowosc (E-P1)
    - video (GH1)
    (oczywiscie 5D II ma lepszy low-light, skrajny shallow DOF, i... to chyba tyle)

Moze - jak to padlo - za jakis czas Canon "wejdzie" i pozamiata. Moze.
    Ale jak na razie nie ma alternatyw.

Jak ktos nie potrzebuje IQ z FF, wystarczy mu IQ nieznacznie (niech bedzie) gorsze niz APS-C, a kolosalnie lepsze niz najlepszych kompaktow, wymienna optyka, kompaktowosc, brak problemow z FF\BF - wtedy u43 jest rozsadnym, wartym rozwazenia wyborem.

Nie mowie, ze najlepszym. Ale na pewno zaslugujacym rozwazenia.
    A nie rownania z blotem...
    Pozdrawiam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Wielki czarny kloc na szyi to jest lans, w środowiskach wiejskich i właśnie dla tzw. przeciętnego amatora co śleczy po nocach czytajac fora sprzętowe.
    No ja ze wsi właśnie . A co do kloców - cóż nie znam się 8).

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Caly czas sie zastanawiam, skad tyle mocnych slow w atmosferze a'la wojna systemowa?
    A skąd tyle przekoania wśród proroków jedynie słusznej olkowej marki (nie bierz tego do siebie 8)), że O zawojuje świat tym wynalazkiem? Po prostu zdjąwszy różowe okulary i patrząc niejako z zewnątrz niektórzy nie mogą dostrzec tej rewelacji jaką zaoferował Olympus.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Na pewno nie będzie miał takiej jakości obrazu jak z body, które masz w awatarze .
    Ciiiiiiiiii... to prototyp!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    doktorze, włoska mafia czuwa. jesteś pod kontrolą.
    Kocham Alfy ale robię wyjątek dla MiTo...
    Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 21-06-2009 o 01:39 Powód: Automerged Doublepost
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A skąd tyle przekoania wśród proroków jedynie słusznej olkowej marki (nie bierz tego do siebie 8)), że O zawojuje świat tym wynalazkiem? Po prostu zdjąwszy różowe okulary i patrząc niejako z zewnątrz niektórzy nie mogą dostrzec tej rewelacji jaką zaoferował Olympus.
    Coż za paradoks

Do tej pory nie spotkałem się ani razu ze stwierdzeniami "proroków jedynej słusznej olkowej marki" że E-P1 zwojuje świat. A co rusz czytam opinie "proroków innej jedynej słusznej marki" o tym, że na pewno nie zwojuje.

Sytuacja podobna jak w przypadku niektórych ateistów

Domyślnie

Ja napisałem że zwojuje!
    Bogatych pań, miłośników gadżetów i osób niedoinformowanych na swiecie wszak nie brakuje...
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Coż za paradoks

Do tej pory nie spotkałem się ani razu ze stwierdzeniami "proroków jedynej słusznej olkowej marki" że E-P1 zwojuje świat.
    No widzisz widocznie czytasz bardzo wyważone wypowiedzi. Ja czytając pobieżnie kilka for miałem wyraźnie mniej szczęścia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    ...
    Jak ktos nie potrzebuje IQ z FF, wystarczy mu IQ nieznacznie (niech bedzie) gorsze niz APS-C, a kolosalnie lepsze niz najlepszych kompaktow
    ...
    To jest właśnie najzabawniejsze 4/3 leży pod względem IQ dokładnie w połowie drogi między najlepszymi kompaktami (matryca 2/3"), a FF. Jeśli IQ jest kolosalnie lepsza od najlepszych kompaktów, to musi być też kolosalnie gorsza niż najlepszych FF, praw fizyki Pan nie zmienisz...

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    To jest właśnie najzabawniejsze 4/3 leży pod względem IQ dokładnie w połowie drogi między najlepszymi kompaktami (matryca 2/3"), a FF.
    Chyba APS-C

Strona 37 z 65 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów