Strona 36 z 65 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fajnie sie dyskutuje, ale jak czegos nie wiecie, pytajcie, a nie zakladajcie...

43 - dla mnie nie ma w ogole tematu. Ale u43 - szkla sa mniejsze, testy na SLR Gear pokazuja, ze np. w C to tylko L'ki maja takie parametry. A poza tym to jedyne forum, gdzie czytam tyle narzekan na brak szkiel, albo problemy z adapterami...

Otoz o problemach z adapterami nie slyszalem, za to mnostwo ludzi kupuje puszke u43 wlasnie po to, zeby podpiac posiadana szklarnie N, czy C. I w wiekszosci przypadkow nie widzi duzego spadku jakosci wzgledem APS-C C, czy N. A maja duzo poreczniejszy aparat.

A jesli chodzi o video, to C czy N nie maja jeszcze takiej porecznosci i funkcjonalnosci jaka daje GH1. Sa daleko w tyle. A rozwazac kiedy dogonia - mozecie, ale to jeszcze wrozenie z fusow. Na razie ktos kto chce robic zdjecia niewielkim sprzetem o matrycy duzo wiekszej niz paznokiec, podpinac rozne ciekawe szkla (wg potrzeb) - wejdzie w u43, nie ma wyboru od C czy N, czy S.
    Pozdrawiam!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jest - imho - sens stworzyć kita (jest) i stałki: 12/1.4, 25/1.2, 45/2.0 macro
    Te cztery szkła mi dać i system gotowy.
    Jesli nie powstala zadna jasna stalka dla 4/3 to mniej wierze w taka produkcji olympusa dla 4/3.
    W m4/3 beda uzywaly mniej swiadome osoby i mniej bedzie kusilo swiatlo 1.4 przecietnego uzytkownika kompaktu niz lustra.

Jak narazie olympus teoretyczna przewage pokazal w zoomach 2.0. Sa, mozna sie nimi podniecac ale duzo nie wnosza do systemu, poza 14-54 i ew 50/2 brak jak dla mnie interesujacych szkiel, nie mowiac o widocznej przewadze nad FF

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Do tego kosmetyka:
    - profile jpg'owe z kontrolą (prawdziwe 0-10) ostrości, nasycenia koloru, kontrastu, NR, barwy (hue)
    - w aparat wmontować jak najwierniejsze oddawanie kolorów skóry (w całym przedziale AWB)
    - tryby i-Auto i Dynamic B&W z LX3
    W to sklonny uwierzyc jestem, olympus ma wieksze tendencje do sluchania uzytkownikow niz canon, w sumie od canona chyba kazdy bardziej slucha

Skusi mnie m4/3 jesli powstana ciekawe puszki. E-P1 NIE JEST ciekawa puszka, nic nowego nie wnosi, poza wygladem G1 panasonica jest 101x bardziej rewolucyjny.

Z puszkami w 4/3 chyba od zawsze byl problem, ile mozna sie chwalic E-3 polewajac go woda.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Otoz o problemach z adapterami nie slyszalem, za to mnostwo ludzi kupuje puszke u43 wlasnie po to, zeby podpiac posiadana szklarnie N, czy C. I w wiekszosci przypadkow nie widzi duzego spadku jakosci wzgledem APS-C C, czy N. A maja duzo poreczniejszy aparat.
    Ciekawe, jak dla mnie szkla bez wylacznie na otwartej dziurze sa srednio interesujace, a calosc EOS C i duzo N tak wlasnie sie zachowa.
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 19-06-2009 o 15:23 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Chciałem kupić tego Pena córce ale dziecko obejrzało fotki Olka w necie, pokręciło nosem i nie życzy sobie... retrodesign jej widocznie nie leży.
    I tak nie wejdę w micro4/3.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

:razz:
    Pozdrawiam!

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Matryca 4/3 pewnie nie zabija szumem na iso 400 tak jak większość kompaktów.
    Aha, no ja jestem z tych co nie używają czułości większej niż 400 . Wyższe mogą nie istnieć.
    Ale czy myslisz, że potencjalny kupiec będzie w ogóle o czymś takim wiedział i myślał ? Nie sądze.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tym bardziej, że potencjalny kupiec to:
    http://www.youtube.com/watch?v=_TYCzC7LLhg

:-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Dokładnie! Taki jest target! Bogate pańcie i miłośnicy gadżetów.
    Odpowiednik Alfy Romeo MiTo w świecie foto... tylko ładniejszy!
    I Pen będzie się świetnie sprzedawał, ponieważ dla takich osób pojęcie jakości obrazu jest abstrakcyjne i będą bardzo zadowolone z uzyskanych efektów. A inni u nich zobaczą i też zechcą mieć takie cudeńko... A jak jeszcze się dowiedzą, że obraz JAK Z LUSTRZANKI... klękajcie narody!
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    ...A jak jeszcze się dowiedzą, że obraz JAK Z LUSTRZANKI... klękajcie narody!
    Na pewno nie będzie miał takiej jakości obrazu jak z body, które masz w awatarze .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Problem tylko polega na tym że pojęcie wielu jest bardzo mało precyzyjne. Dla jednych (Canon, Nikon, Sony) to miliony dla innych to setki albo dziesiątki tysięcy. Moim zdaniem obecnie Olek zalicza się do tych innych i to nowe cudo w najmnijeszym stopniu tego nie zmieni - choćby ze względu na cenę. Poza tym dla przeciętnego amatora, który ma wybór pomiędzy "lansem" = dslr, a wygodą = kompakt ten aparat nie ma nic do zaoferowania póki co.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Poza tym dla przeciętnego amatora, który ma wybór pomiędzy "lansem" = dslr, a wygodą = kompakt ten aparat nie ma nic do zaoferowania póki co.
    Tutaj streściłeś sedno sprawy :-D. Jeśli ta matryca trafi do następcy E3 to faktycznie Olkowi pozostanie szukanie miejsca w tylko takich gadżetach...
    pozdrawiam Krzysiek

Strona 36 z 65 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów