Strona 9 z 65 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Obejrzałem sobie zdjęcia szczególną uwagę zwracając na te zrobione na ogniskowej 300mm. Jeśli to tanim zoomem w rodzaju 70-300, to są całkiem niezłe. Jeśli super-duper stałką 300mm, to kiepskie niestety.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dodatkowo, jak się okazuje, Olympus nie ma na razie żadnego tele w tym zakresie (300mm), które można z powodzeniem ożenić z szybkim AF (czyli z napędem SWD).
    W cenniku Olympusa życzą sobie 6599 za ten aparat.
    Cena, powiedziałbym, mocno zaporowa.
    A ile będzie w sklepach?
    Z obiektywami może lepiej cenowo: Zuiko Digital ED 50-200mm 1:2.8-3.5 SWD za 4599.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 12-11-2007 o 13:01 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Obejrzałem sobie zdjęcia szczególną uwagę zwracając na te zrobione na ogniskowej 300mm. Jeśli to tanim zoomem w rodzaju 70-300, to są całkiem niezłe. Jeśli super-duper stałką 300mm, to kiepskie niestety.
    Dodatkowo, jak się okazuje, Olympus nie ma na razie żadnego tele w tym zakresie (300mm), które można z powodzeniem ożenić z szybkim AF (czyli z napędem SWD).
    W cenniku Olympusa życzą sobie 6599 za ten aparat.
    Cena, powiedziałbym, mocno zaporowa.
    A ile będzie w sklepach?
    Z obiektywami może lepiej cenowo: Zuiko Digital ED 50-200mm 1:2.8-3.5 SWD za 4599.
    Tanim tele Ceny w sklepach to około 1000 zł mniej niż w sugerowanym cenniku. Co do SWD to jest nadzieja, że wsadzą niedługo do ZD 150mm F2, ZD 35-100mm F2 czy ZD 90-250mm F2.8 8)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chętnie bym obejrzał "na żywo". Gdybyście wiedzieli o jakimś roadshow lub innych warsztatach, wstawcie informację w tym wątku, proszę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kenso Zobacz posta
    Polecam aktualnie najlepsze info o nowym Olku:
    http://www.e-cyfrowe.pl/testy.php?publikacja=11
    Z tego opisu najbardziej rozbawił mnie następujący fragment:
    Samo uruchomienie jest błyskawiczne. Producent zachwala E-3 jako profesjonalną lustrzankę cyfrową z najszybszym systemem AF w tej klasie. Rzeczywiście, wciskając spust migawki do połowy - ostrość jest ustawiana natychmiast. Chcąc nagle wykonać zdjęcie - po prostu wciskam spust migawki od razu do końca. Ostrość zostaje ustawiona błyskawicznie, a zdjęcie już jest zapisywane na kartę.
    To zupełnie tak samo jak w Canonach i Nikonach z którymi miałem do czynienia - i to już nawet w czasach analoga .

PS. Ktoś złośliwy mógłby dodać, że: długo trzeba było czekać w olku na normalny stan rzeczy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar jpl
    Miasto
    Inside the Wall

Domyślnie

Test na fotopolis.

Zabawne, najpierw ślinią się nad automatycznym czyszczeniem matrycy a później pokazują poplamione zdjęcie...

suchar
    Guest

Domyślnie

Muszę powiedzieć, że miałem niezły ubaw czytając ten wątek. Bzdury wypisywały bez opamiętania wszystkie obozy, jakie się tu pojawiły. Najśmieszniejsza chyba była walka na GO. Może lepiej w kisielu, a nie w internecie?

No, ale, do rzeczy. Sam jestem użytkownikiem Olka E330, choć ostatnio głównie focę analogowym OM-em, bo sprawia mi to frajdę. Miałem też okazję bawić sie E-3 z 12-60 SWD i jak dla mnie jest to bardzo fajna puszka. Nie da się ukryć, że poziom szumów mógłby być niższy. Dla mnie jest ok, cieszy mnie to, że pomimo wysokiego ISO dużo szczegółów zostaje zachowanych na zdjęciu. AF jest zdecydowanie błyskawiczny, nie sądziłem, że będzie aż tak dobrze. Połączenie E-3 z SWD daje bardzo dużą szybkość AF i jego pewność. Próbowałem zgubić AF w tym zestawie na różne sposoby, ale mi się nie udało. Wizjer również jest bardzo dobry, duży, jasny, a przede wszystkim przyjemnie blisko oka. Aparat nie jest mały, ale też nie jest duży. Jak dla mnie w sam raz, przyjemnie waży w połączeniu z 12-60, no i uszczelnienia z pancerną konstrukcją są nie do przecenienia. Krótko się tym sprzętem bawiłem, więc też dużo powiedzieć nie mogę. Ja jestem w miarę zadowolony, najsłabszym punktem aparatu jest chyba matryca (choć, według ostatnich testów, DR jest całkiem dobre), choć tak jak mówię, mi takie ISO 1600 styknie. Ostatnio też spadła cena aparatu o 500zł. Głównym problemem związanym z tym aparatem jest jego dostępność w Polsce. O ile E-3 jeszcze idzie jakoś dostać od niedawna (pojawia się w sklepach, ludzie już dostali przesyłki), to o 50-200 SWD nikt nic nie wie :/ Chcę kupić to szkło i ta sytuacja już mnie powoli zaczyna denerwować.
    Pzdr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    Muszę powiedzieć, że miałem niezły ubaw czytając ten wątek. Bzdury wypisywały bez opamiętania wszystkie obozy, jakie się tu pojawiły. Najśmieszniejsza chyba była walka na GO. Może lepiej w kisielu, a nie w internecie?

No, ale, do rzeczy. Sam jestem użytkownikiem Olka E330, choć ostatnio głównie focę analogowym OM-em, bo sprawia mi to frajdę. (....)
    Cieszymy się razem z Tobą 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

suchar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cieszymy się razem z Tobą 8).
    Dziękuję, razem zawsze raźniej

PS. Mam nadzieję, że komuś się przydały/przydadzą moje spostrzeżenia po macaniu E-3...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A tak BTW w kontekście tego co napisałeś:

(...)
    może wsparłbyś te zarzuty jakimiś konkretami, pośmiejemy się razem 8).
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

najsłabszym punktem aparatu jest chyba matryca
    w przypadku fotografii cyfrowej to niestety ważny punkt aparatu

Nie zawsze NAJważniejszy. Ale zawsze w górnej części listy punktów najważniejszych.

Strona 9 z 65 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów