Strona 47 z 65 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Jakie zalety miałb 1000D w porównaniu do hipotetyczneg G12 z APS-C?
    Wymienna optyka? 90% użytkowników 1000D pozostaje przy obiektywie kitowym. Już widzę podpięte 70-200 f/2.8 pod 1000D. A G12 mógłby być mniejszy od 1000D i pewnie miałby lepszy od kitowego obiektyw. Kwestia ceny...
    A mnie się nie wydaje żeby w serii G pojawiły się większe matryce - księgowi tego nie przepuszczą. Raczej spodziewałbym się stopniowego wyrzucenia lustra w najniższych modelach dslr. Odpowiednio usmażona i dobrze przyprawiona papka marketingowa promująca taki megawypasiony sprzęt dla amatorów i sprzedaż może być znakomita. Ważne IMO jest to że to musi być:
    1) czytelne dla laika - co mu to daje
    2) lansowe
    3) tanie
    4) małe i lekkie
    5) całkowicie i bez ograniczeń kompatybilne z systemem
    6) resztą "zalet" tego rozwiązania zajmą się marketingowcy Canona - bedzie miało same zalety - po prostu musisz to mieć .

BTW: ja podpinam czasami 70-200/2.8 IS pod 350D
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    BTW: ja podpinam czasami 70-200/2.8 IS pod 350D
    Ja 200/2 VR pod D40/80/90. Może D700 na Wigilię
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie zapominajmy, ze przecietny zjadacz chleba ucieka sie do uzycia rozumu i racjonalnego myslenia dopiero w ostatecznosci, kiedy wyczerpie juz wszystkie inne mozliwosci rozwiazania sprawy :-D daleko nie szukajac - jak inaczej wytlumaczyc sprzedac EP-1 w Japonii, biorac pod uwage aktualna cene marketing rulez!
    To jest raczej odwrotnie.

Rozum i zdrowy rozsądek nakazuje nabyć EP-1 za $900 czy ile on tam kosztuje w kicie, niż np. G10, który pokutuje na półkach sklepowych za $500, a jest, nie da sie ukryć, niczym więcej niż bezczelną małpą, czyli czarnym gorylem kompaktów, z matrycą 5.7 x 7.6 mm.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

test na Fotopolis:

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9235&p=0

z podsumowania:

"Premiera Olympusa E-P1 ucieszyła na pewno wielu użytkowników lustrzanek, którzy chętnie przesiądą się na coś bardziej kompaktowego jednak oferującego dobrą jakość zdjęć. Czy Olympus E-P1 spełni ich oczekiwanie - myślę, że tak. Oferuje bardzo przyzwoite osiągi zarówno pod względem niewielkiego szumu do czułości ISO 1600 jak i reprodukcji szczegółów. Od lustrzanek odstaje jedynie prędkością autofokusa, która jest bliższa zaawansowanym kompaktom niż lustrzankom"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

I na DPReview też test Pena digital.
    Fotograf platoniczny

Uzależniony

Domyślnie

Mialem przyjemnosc sie pobawic, niestety Piotr6xx, rzecznik olka, nie bedzie szczesliwy z mini relacji.

- jakie to duze? Na zdjeciah wydaje sie maly, w reku to kawalek , kiepsko sie trzymajacego klocka.
    - jakie to wolne! startuje jak kompakt, AF jak kompakt, pobrzeczy, dodrepcze, jest.
    - jakosc zdjec? nie interesuje mnie, przechodze do polki obok gdzie jest G1, ta sama

G1:
    - jakie to male i lekkie, na reklamie wydaje sie duzy
    - dobrze sie trzyma
    - EVF dziala, chcialem sie nie udalo sie, powiekszanie fragmentu obrazu w wizjerze podczas MF, rewelacja!!
    - cena ciut rozsadniejsza

Nie ma sie czym podniecac w zwiazku z olympusem, zadna rewelacja. Sigma byla pierwsza.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jeśli jakość zdjęć Cię nie interesuje to śmiało możesz za nabyć G1. Ja miałem ten aparat dobre dwa tygodnie i pomimo wielu prób i podejść oraz przeprowadzonych doświadczeń tak naprawdę nie udało mi się zrobić ani jednego zdjęcia. Ale fakt aparat jest fajny. Natomiast EP1 miałem cztery dni i wykonałem nim trochę zdjęć i filmów pomimo obaw, że nie dam rady bez celownika. Ale spoko, można się przyzwyczaić.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jeśli jakość zdjęć Cię nie interesuje to śmiało możesz za nabyć G1. Ja miałem ten aparat dobre dwa tygodnie i pomimo wielu prób i podejść oraz przeprowadzonych doświadczeń tak naprawdę nie udało mi się zrobić ani jednego zdjęcia. Ale fakt aparat jest fajny. Natomiast EP1 miałem cztery dni i wykonałem nim trochę zdjęć i pomimo obaw, że nie dam rady bez celownika. Ale spoko, można się przyzwyczaić.
    A to G1 robi gorsze zdjecia od EP1? Matryca ta sama.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

nie jestem rzecznikiem Olka, ale trzymam kciuki za wszystko co jest małe i daje dobry obraz, oraz wszystko co innowacyjne - niech to będzie Panasonic czy nawet Canon (na razie mam tylko zestaw 5D i kompakt Fuji):

Dla zainteresowanych - pełna recenzja dpreview:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusep1/page35.asp

wysoka ocena, ale podkreślone, że to nie jest aparat dla każdego

Strona 47 z 65 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów