Strona 3 z 65 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Phil coś w ogóle ostatnio biadoli - coś chyba firmy go olewają.

Co do Olka to wcale nie jest znów taki mały - nie wiem skąd te informacje. Wymiarami praktycznie nie różni się od Canonów serii xxD, a ciężarem np. 40D nawet trochę przewyższa.
    Dla mnie byłaby to rzeczywiście rewolucyjna puszka gdyby ze swoimi funkcjami miał faktycznie gabaryt zbliżony do 400D, a tak to po prostu olek dogonił segment semi-pro u konkurencji
    Olek teoretycznie twierdzi, że miejscami przegonił. AF na papierze ponoć jest szybszy i czulszy niż u konkurencji, a 5EV stabilizacji w body wygląda naprawdę groźnie, szczególnie w kontekście standardowego zooma o jasności f/2. Pytanie tylko ile w tym marketingowego pierdzenia, a ile prawdy...

Co do lekkości i małości - same obiektywy są małe i lekkie, a przecież bez nich trudno robić zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 17-10-2007 o 13:51

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    (....) Pytanie tylko ile w tym marketingowego pierdzenia, a ile prawdy...

(...)
    Wiesz z szybkością AF to jest tak, że jest to bardzo trudne do zmierzenia także mogą pisać co się im podoba, bo i tak nikt tego warygodnie nie zweryfikuje. Co do czułości AF (od -2EV) to tu jest wyraźny postęp.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar radmro
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm (28-70mm) 1:2.0 SWD - robi wrażenie. Wygląda jak spełnienie marzeń wszystkich "kościelnych" fotografów :-)
    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
    flickr

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do czułości AF (od -2EV) to tu jest wyraźny postęp.
    Wyraźny postęp to będzie, jak okaże się że to działa
    Co do szybkości AF - może coś być na rzeczy. Układy soczewek niewielkie, łatwiej toto poruszyć. Cały czas pozostaje tylko otwarta kwestia jak w praktyce będzie to działać, bo nawet u Nikona i Canona - mimo ich 100x większego doświadczenia - różnie z tym bywa...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wyraźny postęp to będzie, jak okaże się że to działa
    Co do szybkości AF - może coś być na rzeczy. Układy soczewek niewielkie, łatwiej toto poruszyć. Cały czas pozostaje tylko otwarta kwestia jak w praktyce będzie to działać, bo nawet u Nikona i Canona - mimo ich 100x większego doświadczenia - różnie z tym bywa...
    Dokładnie tak. Dlatego te porównania z 1Ds mkIII to po prostu parodia. Ciekawe jak to sprawdzili?
    Nie wiem też czemu Olek tak mocno podkreśla profesjonalność tego E3. To jest chyba główną przyczyną różnych drwin. Nie wiem co ma dać takie zaklinanie rzeczywistości? Na pewno zawodowów samą nazwą się nie przyciągnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Powiem tak: jeśli Olympus przebije się wreszcie z zaletami 4/3 przez inne problemy, to bez żalu zamienię Canona na niego. Niestety jest już trochę późno, bo rynek idzie w odwrotnym kierunku (FF). Obawiam się też, że zalety jasnych szkieł będą nadal niweczone niskim użytecznym ISO (szumy). Najbardziej jednak martwi mnie słaba dostępność szkieł i osprzętu i ich horrendalne ceny. Życzę jednak Olympusowi, żeby się udało

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

szczególnie w kontekście standardowego zooma o jasności f/2. Pytanie tylko ile w tym marketingowego pierdzenia, a ile prawdy...
    A napisali tam gdzies ile ten standardowy zoom 2.0 ma kosztowac?? Bo cena standardowgo tele (35-100F2.0), raczej nie zachwyca ;-)

Marcin
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez radmro Zobacz posta
    ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm (28-70mm) 1:2.0 SWD - robi wrażenie. Wygląda jak spełnienie marzeń wszystkich "kościelnych" fotografów :-)
    Pewnie robi wrazenie na ludziach ktorzy sie podniecaja cyferkami ;-)

"Koscielni" fotografowie jak im malo swaitla juz dawno uzywaja 24-70 z 5D.
    A jak im wciaz za malo to maja jeszcze stalki, maja 35L np. O ile mnie pamiec nie myli ze stalkami cienko u Olego.
    Doloz do tego cene tego E-3 i cene tego 14-35, i okaze sie, ze ta De Piatka to taka wcale droga nie jest ;-)
    Ten system Olka wogole jest fajny, tylko "ich" gorna polka przerazliwie droga jest.

Marcin
    Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 17-10-2007 o 19:54 Powód: Automerged Doublepost
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Sorry, ale jak dla mnie to cena jest z kosmosu, jak za taką mikro-matryce, i niszową dostępność komponentów systemu. 1% rynku to max, a szkoda.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Sorry, ale jak dla mnie to cena jest z kosmosu, jak za taką mikro-matryce
    Przez takie wątki jak ten, mam po prostu dosyć tego forum...

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Pewnie robi wrazenie na ludziach ktorzy sie podniecaja cyferkami ;-)

"Koscielni" fotografowie jak im malo swaitla juz dawno uzywaja 24-70 z 5D.
    Myślisz, że dużych otworów używa się jedynie wtedy, gdy jest ciemno jak w ... ?

EDIT:
    Poza tym piszesz o podniecaniu się cyferkami a :
    "Koscielni" fotografowie jak im malo swaitla juz dawno uzywaja 24-70 z 5D
    jest najlepszym tego przykładem.
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 17-10-2007 o 20:12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Sorry, ale jak dla mnie to cena jest z kosmosu, jak za taką mikro-matryce, i niszową dostępność komponentów systemu. 1% rynku to max, a szkoda.
    Może rozwiń myśl? 1% jakiego rynku? Bo aktualnie sam Olympus zajmuje 3 miejsce w sprzedaży lustrzanek z jakimiś 12% rynku.

Strona 3 z 65 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów