Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Wątek: MAC OS X LEOPARD - 26 październik :D

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja też mam 1GB dla Visty w lapku i już kupuję kolejne 1GB, żeby dysk w końcu przestał pracować non stop...

Codziennie pracuję na G5 2x2GHz i 2GB RAM, taki zwykły blaszak dla publikacji i zdjęć. Komputer zaczął "działać:" dopiero po rozbudowie ramu. Nawet OSX zżera masę ramu dla głupic cieni, bzdetów, widgetów i innych głupot w systemie...

Po co to komu??? System mógłby wyglądać jak OS9, grafika działałaby w 99% dla aplikacji a nie sytemu. Procesor też nie musiałby pracować dla systemu...
    Choć zawsze można kupić DoubleQuadroCoreSuperExtreme 5GHz i bawić się w... samym systemie. I każdy byłby zadowolony, a na pewno Intel

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Wiesz - mnie akurat OSX sie podoba i wole pracowac na ladnym systemie niz brzydkim. Na jednym z moich kompow (G5 DualProcessor z 2 GB RAM'u i karta graficzna z 64MB RAM'u) nie odczuwam zadnych problemow/zaciec, dlatego nie wiem o czym piszesz

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Dokladnie, mam Tigera na G3 500MHz i 512MB Ram i smiga. Zainstaluje Viste na porownywalnym PC to pogadamy

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Ja aktualnie mam C2D + 2GB w MacBook'u czyli i grafikę ciężko nazwać grafiką (karta oczywiście) i Tiger śmiga jak głupi Widgety czy ja wiem czy tak zużywają RAM, nie odczuwam tego. VirtueDesktop, też jakoś nie ogranicza mi jabłka. Więc nie sądzę żeby Leopard z tymi swoimi bajerami w standardzie był jakiś dużo bardziej RAMo-żerny

P.S. Ten myk z ulubionymi, co DoMiNiQuE zaprezentował, rewelacja
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Coś już napisał
    Miasto
    Łeba

Domyślnie

Poza tym wreszcie bedzie obslugiwal mozliwosci procesora C2D no fakt trzeba bedzie system na nowo postawic

Domyślnie

Witam, pozwolcie ze sie podepne z malym OT, nie chce zakladac nowego watku a moj problem dotyczy wlasnie "ogryzka". Potrzebuje rady, z jakiego programu moge skorzystac aby edytowac zdjecia i tekst( ma to byc ksiazka w formacie A4), czcionka koniecznie musi byc z polskimi znakami i ma to biegac oczywiscie na Mac'u.Bardzo prosze poradzcie mi cos bo jestem neptykiem w tym temacie

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    Witam, pozwolcie ze sie podepne z malym OT, nie chce zakladac nowego watku a moj problem dotyczy wlasnie "ogryzka". Potrzebuje rady, z jakiego programu moge skorzystac aby edytowac zdjecia i tekst( ma to byc ksiazka w formacie A4), czcionka koniecznie musi byc z polskimi znakami i ma to biegac oczywiscie na Mac'u.Bardzo prosze poradzcie mi cos bo jestem neptykiem w tym temacie
    Najprosciej bedziesz mogl to zrobic za pomoca Pages z pakietu iWork.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Najprosciej bedziesz mogl to zrobic za pomoca Pages z pakietu iWork.
    Chcesz powiedziec ze iWork '08 "mowi" w koncu po polsku?:eek:

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    Chcesz powiedziec ze iWork '08 "mowi" w koncu po polsku?:eek:
    Oczywiscie, z polskimi znakami nie bedziesz mial problemow. Dodatkowo Leopard bedzie posiadal polska lokalizacje :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Oczywiscie, z polskimi znakami nie bedziesz mial problemow. Dodatkowo Leopard bedzie posiadal polska lokalizacje :-)
    Dzieki DoMiNiQuE, sciagnalem sobie juz free trial iWork '08 i edycja tego co potrzebowalem wydaje sie byc dziecinnie prosta, natomiast nie widze tam polskich znakow, czy mam rozumiec ze musze jednak zainstalowac Leoparda

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów