Ja czekam na swojego Leosia, ale jako Up-To-Date. Bo tak się złożyło że japco u mnie znalazło się po 1.10![]()
Ja czekam na swojego Leosia, ale jako Up-To-Date. Bo tak się złożyło że japco u mnie znalazło się po 1.10![]()
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
EOS Utility nie dziala z 5D po kablu pod Leopardem![]()
Pewnie kwestia sterownikow, Canon na razie milczy...
"Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"
VanMurder, na jakim dysku postawiłeś Time Machine? Cały dysk fizyczny czy tylko partycję podpiętego Lacie? na jakim kablu to pracuje?
czy da się w ImageBrowser zaznaczyć ściąganie z karty tylko nowych zdjęć, jak to miało miejsce pod PC? w tej chwili ściąga mi wszystkie, nawet te, które już ściągnąłem wcześniej. Od niedawna używa ogryzka nie nie wszytko działa jak bym chciał![]()
do Time Machine używam zewnętrznego LaCie 500GB na USB 2.0
po pierwszym inicjalnym backup'ie co godzinę TN wprowadza zmiany archiwizacyjne na dysku, nie zmienia to fatku że możesz używać tego dysku jako Storage
do ściągania zdjęć z karty używam Adobe CS3 Photo Downloaer:
zaznaczając Advanced Dialog
teraz możesz spokojnie dokonaćać wyboru które chcesz wczytać
pozdrawiam
dzięki za szybką odpowiedź.
ten sposób znam, chodziło mi raczej o zaznaczenie możliwości ściągania tylko nowych zdjęć. Coś takiego jest w ZoomBrowser na PC, trochę mi tego brakuje.
Teraz kłopotliwe jest robienie zdjęć na karcie częściowo zapełnionej, ponieważ dublują się stare foty. Odhaczanie pojedyncze jest dosyć czasochłonne. Lightroom ma taką możliwość, bo nie pamiętam?
"Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"
hey heypytanko na temat CS3 na leopardzie :') dzis tak wpadlem sobie na porownanie visty z leo
i wyszlo na to ze CS3 szybciej smiga na viscie niz na leopku...sprawdzano na 1GB RAM...w skali 0-8 to na leo wypadlo 4 z groszem a na viscie 6...
poza tym pytanko na temat przejscia z PC na MAC'a jezeli chodiz o photoshopa cs2...jest jakas mozliwosc nie wiem "wymiany" wersji pc'towej na mac'owa? czy poprosty bede musial sprzedac jedna i kupic nowa druga?