Oj tak EF-S mi nie działa, a mam EOSa
Wyprzedziłeś mnie:P
Oj tak EF-S mi nie działa, a mam EOSa
Wyprzedziłeś mnie:P
Canon 300v EF 28-90mm 4-5,6 II EF 50mm 1.8 II
Mój blog
Ok, przepraszam za nieścisłość - koledzy wyżej sprostowali z czym nie działa.
Pozdrawiam i dziękuję za sprostowanie![]()
"Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
Mikołaj Kopernik
Obiektywy EF-S Nie moga byc uzywane z FF [pełna klatką].Wyraznie trzeba powiedziec ze jezeli uda sie komus załozyc EF-S do FF to grozi mu uszkodzenie body i to powazne[lustro zawadzi o obiektyw.]EF-S ma kropke do ustalania pozycji w kolorze białym i dopasowac należy do białej na body
Na body FF białej kropki nie ma.:-o
40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
---------------------
Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
W aparatach typu xxxD mozna uzywac obiektywow typu EF (do rodziny ktorych naleza obiektywy klasy L).
40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
---------------------
Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
Czasem jest tak że trzeba wziąść młotek i jakiś duży klucz uderzając młotkiem w przód obiektywu kluczem obracać mocowanie aż zaskoczy i usłyszysz mocne "klick" :-)
7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam