Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 95

Wątek: [Warszawa 20-21.11.2007] EOS Discovery Tour

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frikmen Zobacz posta
    czy Oni zrobią taki Tour z 1Ds Mark III?
    czy założyli ze nie ma zainteresowanych ...
    lub proponują spotkania indywidualne?
    Nie sądzę. Ds to nie jest aparat "dla ludu", tak jak 40-tka. W przypadku tej drugiej trzeba głaskać klienta, żeby przypadkiem nie wybrał systemu na literkę "N", jeśli zaś chodzi o jedynkę, to (przynajmniej w moim przypadku), nie byłby to czynnik decydujący o wydania >20kpln na ten czy inny aparat...
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frikmen Zobacz posta
    czy Oni zrobią taki Tour z 1Ds Mark III?
    czy założyli ze nie ma zainteresowanych ...
    lub proponują spotkania indywidualne?
    W naszym zaścianku - wątpię .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    [...]
    Btw właśnie policzyłem - na ostatnią sesję będzie nas bagatela... 8 osób z forum
    (Avadra_K, pawelpaciorek, Soul_Man, rob76, stratus, enter, Kami4, Vitez). Ci co nie mają ID niech szukają ludzi z ID 8) (jak będzie ciepło to będzie i mój forumowy Tshirt widać 8) - grunt to reklama ).
    a może umówimy sie wszyscy przed wejściem, powiedzmy, o 15:45?

constans L
    Guest

Domyślnie

Dla mnie klapa.
    Wczoraj przy obiektywach i puszkach było tylu ludzi,że nie można było się dopchać do stoiska i coś wypróbować pod kątem ewentualnego zakupu
    ...zresztą korpusy były przypięte na metalowych linkach
    Treść merytoryczna pokazu ... dla początkujących??:

...zostały mi jedynie katalogi Canona z imprezy:-(

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    Mieli dwa 1D marki III, ze 2 40D i 1 5D i 2 400D, szkiełek sporo, czasu nie było na zabawy zbyt wiele ze względu na kolejki "macantów"
    Byłem o 12, facet od prezentacji systemu EOS zrobił na mnie kiepskie wrażenie, mało profesjonalne, chaotycznie i nudno pitolił o EOSie, jak gdyby dali mu godzinę na przygotowanie się (myślę, że wielu z nas lepiej by poprowadziło taką prezentację); czysta amatorka jak z kraju trzeciego świata... Natomiast p. Tomaszewski ironiczny, nawet sarkastyczny jednak o trzy poziomy wyżej od p. Mikołajczuka (tego pierwszego), troszkę powiedział o obróbce, jego zdjęcia oczywiście robią wrażenie.
    Ogólnie dla mnie atmosfera nie przystająca do profesjonalnego pokazu takiego giganta, jakim jest Canon, Tomaszewski często kpił z potknięć tego drugiego, facetowi od obsługiwania komputera powiedział "żeby się tak nie podniecał, bo dostanie orgazmu do środka"... Tak się poczułem zaściankowo, jakbym rzeczywiście mieszkał w kraju trzeciego świata...Nie wiem jaką kasę dostał, ale wg mnie olewał często to, co miał do powiedzenia. Albo ma taki sposób bycia.
    Z plusów były ciasteczka i herbatka
    z Niemczech bylo "to samo" ale z Guido-Karpem watpie, aby takze musial nadrabiac takimi tekstami
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

krzyyy
    Guest

Domyślnie

spotkanie nr.2 było dość przeciętne organizacyjnie. prowadzący mylił się czytając z promptera. TT trochę ratował sytuację, myślę, że spotkanie wyglądałoby dużo lepiej pod jego dowodzeniem. za dużo cukrowania, za mało praktyki...

dwie rzeczy, które stamtąd wyniosłem to to, że zdjęcia robi się w RAW (który to format do tej pory lekceważyłem, jako, że mieści mi się ich AŻ 21 na CF) i (co bardziej mnie zadziwiło) aparat. dalej nie wiem czy to 400 czy 40D.

oczywiście o w miarę sprawnym dopchaniu się do sprzętu nie było mowy...

ale właściwie, to powinienem się cieszyć
    Ostatnio edytowane przez krzyyy ; 21-11-2007 o 18:54

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A mnie wkurzyly 3 rzeczy:

- nie bylo 50 1.2
    - nie bylo 85 1.2
    - w punkcie testowania Marka III byl on na tak tragicznie krotkiej smyczce, ze nawet nie dalo sie go odwrocic, by sfotografowac cos tylem do lady. Domyslnie do niego byl przypiety obiektyw tele, co wykluczalo JAKIEKOLWIEK foty - nie mozna bylo nawet zlapac ostrosci. Sprawe rozwiazalam tak, ze dokrecilam swoja 35tke, ale ty ci, co nie zabrali ze soba szkiel, to nie wiem jak sobie radzili.

Poza tym dobrze sie bawilam
    Tomasz Toamszewski ma przedziwne poczucie humoru i nie dziwie sie az tak skrajnie roznym odbioreom jego osoby jak widac w tym watku
    Pkt 8 regulaminu forum

Elessime
    Guest

Domyślnie

Ja byłam dziś na 11. No cóż, przyłącze sie do Kalina, że TT ma 'przedziwne' poczucie humoru. Jego pierwsze minuty na scenie zrobiły na mnie wręcz odpychające wrażenie. Później chyba się przyzwyczaiłam do jego tekstów... .
    Główny prowadzący był wprost tragiczny, zresztą nie potrafie znieść kiedy ktoś mówi,że dana marka jest najlepsza według niego nie wypróbowując innych nigdy wcześniej. Takie niepotrzebne słodzenie. No wazeliny było dużo, i troszke kiepskie przygotowanie prowadzących. Mm, nie mówiąc już o pokazie portretowania 'Marilyn Monroe'... .

Ale najgorsze jest to, że nie dane było mi spojrzeć nawet na aparaty z bliska :-x Pokaz myślałam że będzie krotszy i uda mi się dotrzec do jakiegos aparatu... .

Coś już napisał Awatar rob76
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Byłem na ostatniej sesji. Moje wrażenia:

prezentacja mało ciekawa i mało treściwa. Mogłaby byc lepiej "sprzedana" gdyby prowadzący zrobił to zgodnie ze sztuką profesjonalnej prezentacji. A tak nuda. Byłem nastawiony na coś więcej, bardziej szczegółowego i profesjonalnego.

Pokaz prac pana TTomaszewskiego podobał mi się. Specyficzne poczucie humoru też zaliczam na plus :-)

Kilka eLek pomacałem i utwierdziłem się w przekonaniu co chcę od Św. Mikołaja ;-)

PS. Gratulacje dla zwycięzcy konkursu. Bardzo dobre zdjęcie. Fotka z dziewczynką i cieniami też mi się podobało.

Bywalec
    Miasto
    Wawa-Szmulki

Domyślnie

Ten koles (z godz.16) wygral 400, czy 40? Bo co do tego, ze TT woli Nikona nie ma watpliwosci :wink:

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów