Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 95

Wątek: [Warszawa 20-21.11.2007] EOS Discovery Tour

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    mozna bylo nawet swoje szkla wpiac
    Ile ma sie czasu na bawienie ich sprzetem?
    Maja tylko jedno body?

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mieli dwa 1D marki III, ze 2 40D i 1 5D i 2 400D, szkiełek sporo, czasu nie było na zabawy zbyt wiele ze względu na kolejki "macantów"
    Byłem o 12, facet od prezentacji systemu EOS zrobił na mnie kiepskie wrażenie, mało profesjonalne, chaotycznie i nudno pitolił o EOSie, jak gdyby dali mu godzinę na przygotowanie się (myślę, że wielu z nas lepiej by poprowadziło taką prezentację); czysta amatorka jak z kraju trzeciego świata... Natomiast p. Tomaszewski ironiczny, nawet sarkastyczny jednak o trzy poziomy wyżej od p. Mikołajczuka (tego pierwszego), troszkę powiedział o obróbce, jego zdjęcia oczywiście robią wrażenie.
    Ogólnie dla mnie atmosfera nie przystająca do profesjonalnego pokazu takiego giganta, jakim jest Canon, Tomaszewski często kpił z potknięć tego drugiego, facetowi od obsługiwania komputera powiedział "żeby się tak nie podniecał, bo dostanie orgazmu do środka"... Tak się poczułem zaściankowo, jakbym rzeczywiście mieszkał w kraju trzeciego świata...Nie wiem jaką kasę dostał, ale wg mnie olewał często to, co miał do powiedzenia. Albo ma taki sposób bycia.
    Z plusów były ciasteczka i herbatka
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

conan
    Guest

Domyślnie

Możliwość pobawienia się sprzętem jest przednia (jako jeden z ostatnich wychodziłem z bajki innym znudziło się wcześniej więc bawić można się, praktycznie, ile dusza zapragnie). Przez chwilę miałem podpięty 600 mm f 4 IS + tele x2 i... nacisnąłem kilka klatek z ręki. Super optyka, tylko jak startuje IS to trochę człowiekiem miota. Na co dzień robię 300 mm f 2.8 IS i wydawało mi się, że to duża rura ale teraz zmieniam zdanie. Mam marka III D, bawiłem się już nowym Ds i 40 więc same korpusy raczej mnie nie zakręciły, natomiast możliwość podpięcia różnych szkiełek to było coś! Za część imprezy, na której można było pomacać szprzęt ogromny + dla canona. Kawał dobrej roboty. Natomiast o Panu Tomaszewskim mogę powiedzieć tyle: to cham (na dzień dobry obraził wszystkich wyzywając ich od świrów), nadęty narcystyczny bubek spragniony komplementów (prezentacja jego „najnowszych” jeszcze nie publikowanych zdjęć – niektóre były z 2001 r.- to jakaś porażka [na szczęście miałem temat do obrobienia więc się nie zanudziłem]) i dyletant (popis fotografowania był naprawdę żałosny. Facet po prostu nie zna systemu bezprzewodowych lamp canona. Ja robię w terenie mikrostudio z dwóch 430 i jednej 580 i mniej więcej znam możliwości takiego zestawu. Pan Tomaszewski był TOTALNIE ZIELONY!!! I jeszcze te bzdury o histogramach i popis z makro...) jakby na pocieszenie - facet umie oceniać fotki (lub raczej ma taki sam gust) na marginesie szkoda, że na fotce z dwoma twarzami kompozycja była złamana przez jakiś element w prawym górnym rogu, szkoda, bo to ta fota powinna wygrać a nie jakiś poprawny aż do bólu portret. Prezentacje multimedialne ok., filmik o Niemcu robiącym sport (deska, snowdeska i motoloty) był po prostu SUPER!!! O facecie, któremu dano 40 i 580 II i strzelał na weselisku z lampy na wprost był, jakby to powiedzieć, słaby merytorycznie ale ładnie zmontowany. Wrażenia ogólne: gdyby nie Pan Tomaszewski to impreza SUPER. Gorąco polecam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    Z plusów były ciasteczka i herbatka
    Uuu to kiepściutko (na konferencjach prasowych bankiety pełną gębą z wyżerką, grillem, deserami, i winko na odchodne każdemu ).
    Mam nadzieję że ostatnie podejście najlepiej im wyjdzie... albo będą tak zmęczeni że wszystko im jedno będzie...
    Btw właśnie policzyłem - na ostatnią sesję będzie nas bagatela... 8 osób z forum
    (Avadra_K, pawelpaciorek, Soul_Man, rob76, stratus, enter, Kami4, Vitez). Ci co nie mają ID niech szukają ludzi z ID 8) (jak będzie ciepło to będzie i mój forumowy Tshirt widać 8) - grunt to reklama ).

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

witam
    będę ok 16
    proponuję hasło
    "Najlepsze kasztany ......
    ........są na placu Pigalle"

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta

Ogólnie nie zachwyciło mnie nic, poza tym jak Tomaszewski oceniał zdjęcia zrobione przez uczestników. Warto posłuchać mądrzejszych
    Jedna z tych pięciu fotek była moja. Ale nie wygrałem.

J.

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaceksw Zobacz posta
    Jedna z tych pięciu fotek była moja. Ale nie wygrałem.

J.
    Zrobcie zdjecia tym fotka i wrzucie na forum

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Uuu to kiepściutko (na konferencjach prasowych bankiety pełną gębą z wyżerką, grillem, deserami, i winko na odchodne każdemu ).
    Mam nadzieję że ostatnie podejście najlepiej im wyjdzie... albo będą tak zmęczeni że wszystko im jedno będzie...
    Btw właśnie policzyłem - na ostatnią sesję będzie nas bagatela... 8 osób z forum
    (Avadra_K, pawelpaciorek, Soul_Man, rob76, stratus, enter, Kami4, Vitez). Ci co nie mają ID niech szukają ludzi z ID 8) (jak będzie ciepło to będzie i mój forumowy Tshirt widać 8) - grunt to reklama ).
    "**** wielka", nie będę mógł dzis dotrzeć - Vitez liczę na wyczerpujące sprawozdanie z Twojej strony - czy bardzo będę na siebie zły że mnie nie było

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

A mnie zastanawia jedna rzecz... Miało być kilka osób wczoraj 20.11.2007 po 17.00 a ja nikogo nie spotkałem. Paradowałem z badge'em i nikogo z takowym nawet nie minąłem. Widziałem kilka osób, szczególnie blondyna i jakś "fajną dziewczynę" jak testowali wielkie szkło (70-200 2.8 albo 300?) z konwerterem 1.4 po przeciwnej stronie na chyba Marku 1.

Ja musiałem użyć swojego 70-200 bo mieli jedną sztukę przy zaimprowizowanym studio. Co do reszty sprzętu to się nie wypowiem, bo udało mi się przetestować tylko konwertery 1.4 i 2.0. Body 400D było strasznie zasyfione, nie wiem jak inne.

Ogólnie trochę lipa, bo Ci co wyszłi 5-10 minut przed końcem pokazu okupowali prawie przez godzinę kontuar i puszki i co lepsze obiektywy. 40D, które jest najnowwszym dzieckiem było w ilości sztuk 1! Oczywiście cały czas okupowane... Zatem Touch & Try to małe nieporozumienie. Powinno trwać ze 3h lub dłużej.

Natomiast co do prezentacji to nie zgodzę się z moimi przedmówcami. Mnie się bardzo podobało: TT był chyba w dobrym humorze, cały czas rzucał wesołe komentarze do tego, co się działo na scenie. Ten fotograf włoski, o którym ktos wcześniej wspomniał, z Canonem 40D wyglądał bardzo naprawdę... nieciekawie. Wyglądało to amatorsko, ale to była impreza dla amatorów a nie dla profesjonalistów... Za to bardzo podobała mi się prezentacja o tym Niemcu i szybkość tego Marka...
    Ostatnio edytowane przez Brodi ; 21-11-2007 o 12:18 Powód: literówki
    40D | 18-55mm II (kit) | 50 f/1.8 | 70-200 f/4 L USM | 430EX II

Domyślnie

czy Oni zrobią taki Tour z 1Ds Mark III?
    czy założyli ze nie ma zainteresowanych ...
    lub proponują spotkania indywidualne?

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów