Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 2-problemy- prosba

johnxxx
    Guest

Domyślnie 2-problemy- prosba

Witam,
    mam problem - i mysle , ze tu znajde odpowiedz na nastepujace pytania:
    1- otóż mam ujecia z Canona, Nikona i Sony - i chciałbym te ujecia pokazac (jako pokaz słaidów i wypalic CD), chciałem ustawic te wszystkie zdjecia tj. po dacie wykonania zdjecia - i pomimo, ze ustawiam je (w ACDsee , jak i w i infranie), to i tak podczas przegladania w/w programy nic sobie nie robia z moich prob???, juz nie wiem co moznaby (jesli wogole mozna??) może jest jakis program do posegregowania je po dacie ???

2- posiadam canona 300D, (od nowosci) i teraz (po gwarancji), mam taki objaw , ze co jakis czas (co kilka kilkanascie ujeć) wyskakuje mi error 99 - z instr wynika, aby wyjac akum i włozyc na nowo (raz to przynosi efekt-a raz nie ??), czy to wina obiektywu - org. 18-55 ??, czy to wina aparatu? - czyli Żytnia??

sprawa dosyć pilna pozdrawiam
    czesc

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Ad. 1. Zdjęcia są wyświetlane wg nazwy. jeżeli wrzucisz do jednego katalogu zdjęcia z 3 aparatów powstanie galimatias. Musisz pozmieniać wszystkie nazwy plików.
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Premislaus Zobacz posta
    Ad. 1. Zdjęcia są wyświetlane wg nazwy. jeżeli wrzucisz do jednego katalogu zdjęcia z 3 aparatów powstanie galimatias. Musisz pozmieniać wszystkie nazwy plików.
    Total Commander i skrót CTRL + M
    N

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ad.1. dodatek: co możesz zrobić za pomocą batch'owego przetwarzania plików w ACDSee lub Irfanie
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orbital Zobacz posta
    Total Commander i skrót CTRL + M
    Ok. Ale spróbuj później odpalić zdjęcia. Będzie wyświetlało wg daty czy wg nazwy?
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Premislaus Zobacz posta
    Ok. Ale spróbuj później odpalić zdjęcia. Będzie wyświetlało wg daty czy wg nazwy?
    Wg nazwy ew. zależnie od programu do prezentacji slajdów, bo jeśli wg daty to np. której: modyfikacji, skopiowania z karty, utworzenia czy exifowej .
    Total Commander może np. skopiować fotki przez kartę z zachowaniem oryginalnych dat utworzenia. Windows explorer chyba tego nie potrafi, ale ja go nie używam od czasów Win95OSR2.
    Ja tylko pokazałem mu sposób na szybką zmianę nazw plików, jeśli będzie miał już folder z wybranymi fotkami na slajdy.
    N

Uprawnienia umieszczania postów