Strona 23 z 32 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 315

Wątek: 200mm f/2L IS and EF800mm f/5.6L IS

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Jak będę miał chwile przed nocka to jutro postrzelam a jak nie to w Poniedziałek obiecuje , bylem kolo domu ostatnio ale podpinałem 1,4 i 2x , odczucia co do af hmm śmiga ale czy trafia to już inna bajka. (...)

Pozdrawiam Darek
    Super, będę wdzięczny. Modle się nad tym szkłem od dawna - jeśli okaże się ze tego 400/4(bo 560/5.6 było by za piękne) da się z powodzeniem używać to chyba nie będzie sensu się dalej wahać

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Cena Nikkora? A co ma jedno z drugim wspólnego? Canon "nijak ma się" do Nikona...
    No nijak bo w cenie canona można kupić to nikkora z podpiętym dobrym body.

pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Dzięki wielkie za sample, niech Ci Perun w dzieciach wynagrodzi

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    No nijak bo w cenie canona można kupić to nikkora z podpiętym dobrym body.
    No to wobec tego, czemu jeszcze ten Canon stoi na tych glinianych nogach i dlaczego ktoś jeszcze kupuje te Canonowskie 200 f2 L IS?

Oj po prostu chciałbym się dowiedzieć jaki jest wpływ 10% obniżki cen (jeżeli ona nastąpi...) na nagły szał zakupów obiektywu, który jest droższy niż konkurencyjne szkło z podpiętym dobrym body i jakie znaczenie ma cena tej konkurencji, skoro jakoby ma się odbyć ten szał zakupów tego drogiego C 200 L IS?
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

No to wobec tego, czemu jeszcze ten Canon stoi na tych glinianych nogach i dlaczego ktoś jeszcze kupuje te Canonowskie 200 f2 L IS?
    bo nie ma nic innego z AF IS.
    Gdzieś na FM jest porównanie z C200/1.8, Leica 180/2 i opinie. Warto poszukać
    Wini

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Kto powiedział ze canon stoi na glinianych nogach? Zauważyłem tylko uwagi na temat dość wysokiej ceny w porównaniu do odpowiednika u konkurencji. Takie prawo konsumentów
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 11-12-2008 o 23:26

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    bo nie ma nic innego z AF IS.
    Gdzieś na FM jest porównanie z C200/1.8, Leica 180/2 i opinie. Warto poszukać
    5R2V0323.CR2 wydaje mi się, że jakieś dramatyczne kłopoty z ostrzeniem.
    Wini

Początki nałogu

Domyślnie

Wojkij, ja się z Tobą zgadzam..."gliniane nogi" to taki tylko niezrozumiały żarcik

W zasadzie to moje pytania są skierowane do kolegi Gietrzy - po co wyskakuje z tym Nikkorem - to nawiązanie do tekstu z sygnaturki? Bez względu na to, jaki Nikkor jest tańszy "i w ogóle", to jednak ciężko go użyć z korpusem Canona. A przecież o Canonie tutaj rozmawiamy...

Również dziękuję bardzo za sample!
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    5R2V0323.CR2 wydaje mi się, że jakieś dramatyczne kłopoty z ostrzeniem.
    właśnie dlatego potrzebuje chwili na testy, obiektyw śmiga jak milo jedyny problem możne być po stronie body bo miałem te problemy wcześniej.
    Wiem ze 200mm bije w punkt , lecz ten punt AF w starej jedynce był większy niż w mk3 i jakoś mi się lepiej pracowało.
    A może to tylko ustawienia mam zamiar wysłać body z dwoma szkłami 35mm i 135mm na regulacje bo panowie z serwisu UK po prostu są lewi.
    Mam teraz 13 walki bokserskie IE vs UK juniorzy i nie mogę se pozwolić na 2tyg bez body.
    Juz myślałem żeby na starego Ds`a wymienić zamiast 5 która sprzedałem tydzień temu (ale moja pani powiedziała ze takiej cegły nie będzie nosić wiec trza czakac na 5d mk2 ) i kupić drugie mk3 może będzie lepsze ale muszę poczekać.

Pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 12-12-2008 o 01:50
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Darku, dzięki za pliki. Wielka prośba: wrzuć te pliczki na serwer do Cra3y'iego, na raw.fotosite.pl.

W zasadzie to moje pytania są skierowane do kolegi Gietrzy - po co wyskakuje z tym Nikkorem - to nawiązanie do tekstu z sygnaturki?
    Po to, że Canon nie jest w próżni. (Na szczęście) jest jeszcze Nikon i Alfiok. Większa rzesza 200/2 maniaków deklarowała, że uderzy do B&H gdy cena (podczas deklaracji $5999) spadnie do $4, 4-5k.
    Wpływ na to, że cena 200/2IS spada i to ostro ma na pewno fakt, że na rynku mamy 14-24, 24-70G, ZA 24-70 i 200/2 VR. To wszystko można zakręcić na rewelacyjne D3, D700, D300. Niektórzy przejrzeli, policzyli... i kupili. To samo się dzieje w premium kompakt - kumpel zobaczył moje fotki z LX3 i za 2 dni ma swojego, kumpeli zrobiłem zdjęcie w nocy w samochodzie - zdziwiona, że coś widać i to bez lampy

A może piszę o tym szkle, bardzo zdenerwowany - w końcu wiedziałem o 2/IS od paru lat i kupka już dawno była gotowa do akcji (1D3, 2/IS) tylko firma nie chciała moich pieniążków (mam już jedno niemieckie radio w samochodzie...) i w sumie to zabrakło około 48h bym wrócił z duetem w plecaku...

Anyway: jest parę osób na forum, którzy są zainteresowani kupnem 2/IS i to zdecydowanie do nich, niejako FYI, pisałem o (kolejnej...) obniżce.

BTW: Nic nikomu na siłę nie wciskam, jeśli ci się nie podoba moja stopka czy posty o 2/VR napisz do Dyżurnego Rademenesa.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12-12-2008 o 10:05
    the silence is deafening

Strona 23 z 32 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów