the silence is deafening
witam
Jeśli są problem z nią to za późno
Właśnie przywiozłem wczoraj swoja kopie tego szkła.Postrzelałem trochę generalnie BF,FF I sprawdzałem ostrość.
IS słychać cos ala 100-400 ale jakoś nie przeszkadza mi.
Dokupiłem ex 2x i posiadam ex 1,4x wiec podzielę się jak skończę moje 5 dni roboczych.
Jeśli coś można rzec po pierwszym dniu to:
-Mniejsze niż 300mm ( o to mi chodziło głownie )
- lepiej utrzymać szkło w dłoni.
- na dworze na razie nie widziałem jakieś wielkiej poprawy względem 135L to dopiero to widać w pomieszczeniach.
- idzie utrzymać jak na razie 1/60 ( zwalam winę na bujanie się statku i na moje ręce) ,wracałem promem wiec miałem 3,5h na testy( dziwnie się ludzie patrzyli ale kogo to)
- dobry balans w podłączeniu do 1d , porostu ciężkie ;-)
Minus na dziś to:
-Waga , choć w porównaniu z 300mm 2,8 to w sumie da się przeżyć
-cena jakoś lepiej bym się poczuł jak by było ze 1,5k euro taniej ale to już życzenia.
-kolor zazdroszczę nikonowi.
to jest jak 85mm 1,2 tylko ze długie i ma IS.
F2 , 1/100 iso 800
Z tylu ta niebieska plama to człowiek śpiący metr za okularami na kanapach.
Pozdrawiam Darek
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 08-12-2008 o 10:45
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Gratulacje!
Jak widać powyżej 1/10 to normalka. Przyjdzie z czasem. Nikkora nie puszczam na dłuższe wycieczki niż 1/30-25 sek.
Dokładnie. Jak kupowałem 300L to podobno - cytuję - mnie po je je.... jak kupiłem 200/2VR to mogłem każdemu oficjalnie przekazać, że mnie naprawdę po je je.
Nie ma się co tym przejmować, przechodzi im jak patrzą na zdjęcia
Nikkor cięższy więc nie narzekaj. Pół kilo mniej to arcydzieło.
W sumie to nie ma znaczenia i to i to jest tak szerokie (osłona on), że żeby nie wiem co to i tak będzie większe niż LX3![]()
the silence is deafening
W chwili słabości przyznałem się ile ma kosztować swojej pani , i byla to minuta cisz to oznacza to samo ahahahah
a czy zdjęcia ja przekonają to zobaczymy
narazie biegam z mk3 i testuje af bo jakoś to body mnie zraziło ale wyglada ze na 200mm jest cholernie dokładny i jedyne problemy i bledy to robie ja.
Jeszcze raz dziękuję Gietrzy za odpowiedz w sprawie 200mm i pozdrawiam
Biedny lecz zadowolony Dariusz
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 08-12-2008 o 13:03
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....