Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
Miałem 300 IS i sprzedałem z myślą o kupnie 200/2. Chciałem krótszy lens, równie piękny optycznie i lżejszy. Trzymałem w ręku chwil kilka 200/2 IS i imho jest: krótszy, lepiej leży w ręce, jest lżejszy. Życie tak się potoczyło, że kupiłem upragnione 200/2 - niestety w wersji VR

Dzisiaj, mimo wszystko wolałbym zostawić sobie 300 IS lub kupić LNIB za 3200-3400 (FM) niż przepłacać ($5300, BH) za 200/2.
Jeśli ktoś koniecznie potrzebuje i 200 i f/2 kupiłbym używkę, LN (nawet $3200, FM) 200/2 VR wraz z D700/D3.

Pytanie o pracę tych szkieł jest delikatnie mówiąc nie na miejscu no może poza głośno, naprawdę głośno szumiącym IS'em w 300 IS.
To już w ogóle mi nie ułatwia :-D
Zakup nowego systemu nie za bardzo każda nowa puszka w domu jest zakazana( czytaj śpię pod mostem :-D)

Wczoraj się przymierzałem do 300 IS ale nie wiem czemu nie widziałem tego czegoś co miałem w wersji bez IS no ale był IS .
W całym kraju nie ma 200mm f2 niektóre sklepy nie maja w cennikach i nie mogę "pomacać" i dlatego zadaje może dziwne pytania ale w poniedziałek znowu idę podpiąć 300 IS.

Dziękuje gietrzy za odp

Pozdrawiam Darek